🐈 Mačka stalno vikne i zaklanja noću bez razloga - što da radim?

Što ako mačka izgovara i zaklanja noću bez razloga?

Većina vlasnika se suočava s činjenicom da mačka ne spava noću i luta oko stana, mamljajući žilavo. Vlasnici ne vide nikakav izuzetan razlog za takav noćni "koncert". Ali mačke mahaju oko kuće noću, žalosno muče i vikaju zbog razloga.

Za takvo nerazumljivo ponašanje vlasnika, kućni ljubimac ima nekoliko specifičnih razloga. Prije nego što samo vikati i ublažite pahuljaste kućne ljubimce, preporučljivo je razumjeti uzroke njegovog krivog srca i poduzeti odgovarajuće mjere da ih eliminiraju.

 • 1. Zašto mačka vrišti noću: glavni razlozi
 • 2. Hormonski neuspjeh
 • 3. Psihološki uzroci
 • 4. Bolesti
 • 5. Popularne metode rješavanja problema

1Zašto mačka vrišti noću: glavni razlozi

Neki kućni ljubimci vrište cijeli dan, a ne samo noću. U ovom slučaju, kastracija pomaže vrlo rijetko i kućni ljubimac i dalje vikati noću.

Bilo koja mačka, bez obzira na spol i pasmine, ima svoje vlastite potrebe i želje, koje pokušava prenijeti svom vlasniku meowingom, a ponekad i vrištanjem. Stoga ove životinje rijetko vikaju bez ikakvog razloga.

PreporučeniDa li domaće mačke znaju plakati poput ljudi?

Pogreška 2Hormona

Prvi i najčešći uzrok mačkoga krikovanja su hormonalni udarci. Skupljene (pisane) mačke noću vrisnu iz tjelesnog i duševnog stresa koje doživljavaju zbog tih neuspjeha, a mačke koje se ne mogu sterilizirati mogu se ponašati na taj način tijekom estrusa.

Mačke koje pate od nedostatka tjelesne ljubavi popularno se nazivaju "olovne mačke", ali kućni ljubimci mogu vikati noću ne samo u proljetnoj sezoni. U tom slučaju, uzrok vriskanja može se riješiti davanjem ženske mačke, a samo tada neće prestati buđenje domaćina noću. Mladi kućni ljubimci mogu biti sterilizirani. Postupak kastracije provodi veterinar u bolnici pod anestezijom. Takva operacija bezopasna je za tijelo mačke i učinkovita je u borbi protiv kućnih ljubimaca "koncerata" noću.

PreporučeniZašto mačić stalno mijeće: razloge za takvo ponašanje?

3 psihološki uzroci

Sljedeći razlozi ne odnose se na fizičko, već samo na psihološko stanje kućnog ljubimca. Među njima su sljedeći.

 1. 1. Tosca. Najčešće ga doživljavaju mačići, koji su nedavno odsjeli od majke. Ponašaju se nemirno, lutaju oko kuće u potrazi za mamom i zlostavljaju.Vlasnici trebaju milovati djecu, dati im više pažnje, smiriti ih, a onda prestati biti nervozni.
 2. 2. Ucjenjivanje. Noćni krik mačke bez ikakvog razloga ukazuje na jednostavnu iznuđivanje s njegove strane. Najčešće, mačke pokušavaju tražiti omiljenu poslasticu od svojih vlasnika. Ako ga tretirate s ukusnom hranom i slijedite daljnju reakciju, možete lako vidjeti kroz ovaj pametan trik. Nakon što je primio željenu, mačka će se umiriti za trenutak i prestati vrištati. No, samo u budućnosti ne biste trebali dati mačiću svaki put kad plače, inače vlasnici neće imati dobar noćni san.
 3. 3. privlačenje pozornosti. Mačke koje su cijele godine sami, pokušavajući privući pažnju vlasnika noću. Mačka skače na krevet malog djeteta ili na glavi vlasnika, počevši vriskati uz uho. Želi samo razgovarati ili igrati s njim, jer tijekom dana nema takvu priliku. Vikendom, poželjno je više pažnje posvetiti vašem ljubimcu, a problem će biti riješen sam.
 4. Osjećam se tjeskobno. Biti u stanju napetosti, mačke često vrište ne samo noću nego i ujutro.Najčešće predviđaju nešto pogrešno i pokušavaju upozoriti vlasnika. Postoje slučajevi kada mačke s njihovim napornim ponašanjem predviđaju potrese i druge prirodne katastrofe.

PreporučeniGdje mogu ostaviti mačku na godišnjem odmoru?

4Zabolevaniya

Najozbiljniji uzrok mačkoga noćnog krikiranja može biti određena bolest. Među glavnim bolestima koje izazivaju ljubimce da vrište noću, valja naglasiti sljedeće:

 1. 1. Živčani slom. Ako stara mačka luta po stanu i ne nađe mjesto za sebe, onda ima očite zdravstvene probleme. Stariji kućni ljubimci, čak i oni koji su prošli kroz sterilizaciju, pate od Alzheimerove bolesti ili živčanog sloma. Kod kuće, nositi se s tim nepovratnim poremećajima neće raditi, a kućni ljubimac mora biti odveden u veterinara. Bolnica će imenovati lijekove koji će pomoći ublažavanju stanja starijih životinja.
 2. 2. Bolesti gastrointestinalnog trakta. Mačka nakon obroka neprestano šeće oko kuće i vrisnula srce. Ovo ponašanje može biti posljedica akutne bolove u trbuhu. Utvrditi ga kod kuće koristeći palpaciju.Zdravi kućni ljubimci imaju meko trbuh, a palpacija ne uzrokuje nelagodu kod mačke.
 3. 3. Crvi. Drugi uzrok nošenja životinjskog mesa može biti crv. Mačka se osjeća bolno zbog crva koji su se smjestili u njegovo tijelo i ne nalaze mjesto za sebe.
 4. 4. Urolitijaza. Kastrirani odrasli počinju glasno vrištati urolitijazom. Lako je utvrditi ima li kućni ljubimac ovu bolest. Bolesna mačka MKB ponaša se neumoljivo, ne samo noću nego i tijekom putovanja u WC ili uopće ne može peći na nekoliko dana.
 5. 5. Komplikacije nakon sterilizacije. Ponekad, nakon sterilizacije, mlade mačke ne dozvoljavaju svojim vlasnicima da spavaju i vrište noću, tražeći muškarca. Ovo ponašanje nije tipično za sterilizirane ženke pa je stoga preporučljivo pokazati mačku visoko kvalificiranom veterinaru.

Ako sumnjate na bilo kakvu bolest kućnog ljubimca, hitno morate pokazati veterinara. Borba protiv bolesti kod kuće bez prethodnog savjetovanja s veterinarkom može samo pogoršati stanje mačke.

5 Popularne metode za rješavanje problema

Kada se raspravlja o ovom problemu, većina vlasnika se slaže da postoji vrlo malo metoda za rješavanje ponašanja takvog mačka. Ponekad ga je teško smiriti kod kuće, ali još uvijek postoje nekoliko učinkovitih metoda:

 1. 1. Dajte mački sedativ. U veterinarskim i konvencionalnim ljekarnama prodaju se biljni pripravci koji reguliraju lovački seks. Nekoliko kapi s hranom može se dati za kućnog ljubimca preko noći. Naravno, ljubimac neće zaboraviti na ljubavnu patnju, ali lijek će ga neko vrijeme poskakivati ​​i neće vrištati noću.
 2. 2. Isperite vodu na mačku iz boce za prskanje. Mnogi vlasnici preporučuju lagano vlaženje repa mačke, a zatim će imati novu okupaciju. Kućni ljubimac će se početi temeljito lizati i privremeno zaboraviti na noćni koncert. Ali to nije činjenica da, kad se opere, mačka više neće početi vrištati.
 3. 3. Odmaknite igre za kućne ljubimce. Uzbuđeni noćni lovac rado će odbaciti akumuliranu energiju tijekom igre. Nove igračke mogu biti obješene na visinu i mačka će se zabaviti. Imao je puno zabave, on će otići u krevet i neće zlostavljati vlasnike svojim vapajem.
 4. 4. Smanjite dijelove.Tijekom dana nije preporučljivo dati vašem ljubimcu puno hrane, a noću je poželjno dati veći dio.

Zaključavanje ljubimca u kupaonici je nemoguće. To ne samo da ne riješi problem, nego dovodi do još više krikova iz mačke. Kućni ljubimac će početi križati i vrištati kako se srce raspadne ispod vrata dok se ne otpušta iz zatvora.

Vrijedno je napomenuti da je nemoguće razočarati, a kamoli pobijediti obiteljskog ljubimca. Mačji predstavnici su vrlo osvetoljubivi i mogu podsjetiti vlasnika njihovih pritužbi.

Zaustavljanje noćnog krikovanja kod kuće moguće je samo u slučajevima kada takvo ponašanje nije povezano s tom bolesti. Potonji se obratite veterinaru.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: