🐈 7 znakova crva u mačiću

Što ako mačić ima crve?

Ako odlučite imati mačića, ili ste već sretni vlasnik takvog divnog kućnog ljubimca, trebali biste se sjetiti potrebe za stalnom brigom i pažnjom na njemu. S vremena na vrijeme može uhvatiti bolest, uključujući zarazu s crvima. Zato biste trebali znati simptome i liječenje crva u mačića kako biste izbjegli neugodne situacije i vrlo jadne posljedice.

sadržaj

 • Što su crvi i kakvi znakovi njihovog izgleda
 • Značajke liječenja crvi mačića
 • Bolest
  • roundworm
  • Trakavice
  • nematode
  • Želučani crvi
  • Srčani crvi
 • infekcija
 • Izvući prave zaključke

Što su crvi i kakvi znakovi njihovog izgleda

Nažalost, mačić nam ne može reći o svojim problemima, pa morate slijediti promjene u njegovom ponašanju, zdravlju i navikama. Osim toga, potrebno je redovito provlačiti bebu ili odraslu mačku kako bi spriječili i spriječili širenje crva u cijelom tijelu. Prije početka izravnog liječenja crva u mačiću, potrebno je utvrditi kako se njihova prisutnost očituje:

 1. ozbiljne prehrambene probleme, potpuni nedostatak apetita, ili obratno, žudnja mačka;
 2. mačić zaražen crvima, neprestano meow, često čak i usred noći;
 3. teški iscjedak, proljev ili zatvor;
 4. izmet pomiješan s krvlju ili bijelim tijelima crva koja izgledaju poput rižinog roda;
 5. crvenilo, alergijske reakcije i osip u anusu mačića;
 6. takvi znakovi crva kao gnojno ispuštanje iz očiju;
 7. česte poticanje mučnine i probavne smetnje, uključujući povraćanje crva.

Više ljudi, proizašlo iz opažanja domaćina, simptomi crva u mačiću – stalna želja da utrljate vašu petu točku na tepihu ili podu u vašem stanu, To može značiti samo jedno – vaš mačić apsolutno zaražen takvim parazitima kao crva, a treba ih odmah poslati na veterinarsku kliniku na pregled.

© shutterstock

U svakom slučaju budite budni i iznimno pažljivi, stalno gledajte mačića i proučite sve promjene koje se događaju u njegovom ponašanju, sve znakove potencijalnih bolesti. Osim toga, treba paziti kad se obratite kućnim ljubimcima s malom djecom, budući da su potonji vrlo teški i bolni da izdrže sve vrste infekcija i infekcija crva.

Značajke liječenja crvi mačića

Ponekad vlasnici, u slučajevima gdje su primijetili najmanju sumnju na znakove prisutnosti crva, podignu užasnu paniku, pa čak i pokušaju riješiti se ljubimca što je prije moguće. Međutim, nemojte žuriti na zaključke!

Prije svega, vrijedno je zapamtiti da biste za uspješan i opušteni boravak mačića u vašem domu trebali redoviti terapeut za crve u mačići.

To se prvenstveno odnosi na činjenicu da nećete primijetiti simptome pojave parazita koji kasnije znače nepopravljivu štetu zdravlju i životu vašeg ljubimca, kao i mogućnost infekcije vaših najmilijih, posebice male djece. Stoga je prevencija crva u mačića preduvjet za osiguranje punog života i besprijekornog zdravlja vaše mačke!

© shutterstock

Ipak ne znam kako prepoznati crve u kućanstvu? Najbolje je rješenje zatražiti pomoć i kvalificirani savjet veterinara. Provest će sve potrebne studije, zatražiti da prođe testove, nakon čega će moći napraviti potpunu i 100% -tnu dijagnozu i opisati daljnji tretman za crve uz pomoć anthelmintskih lijekova.

Bolest

Prije svega, propisivanje lijekova za crve ovisi o simptomima i znakovima tijeka bolesti, te o vrsti parazita kakvu je vaš mačić uhvaćen. Među glavnim, najčešći su sljedeći:

 • roundworm;
 • trakavice;
 • nematoda;
 • želučani crvi;
 • srčani crvi.

roundworm

Ova vrsta crva se smatra najrasprostranjenijom i kod životinjskih infekcija i izravno s ljudima. Oni nisu načini da uzrokuju ozbiljne komplikacije, čak i smrt., ali ipak dovesti vašeg mačića mnogo nevolja i neugodnosti.

Znakovi i ključni simptomi prisustva ove vrste u mačiću jaki su natečeni trbuh, stalno povraćanje, uključujući crve, prehrambene probleme i potpuni nedostatak apetita. U takvim slučajevima možete kupiti lijek za crve u obliku tableta u bilo kojoj vet farmi.

Ascaris © shutterstock

Trakavice

Ova vrsta crva će biti najlakša pronaći u vašem kućnom ljubimcu, i kao rezultat toga, bez puno napora da se eliminiraju čak i prije nego što se šire po cijelom tijelu i ozbiljno će ometati normalan život mačke. Oni su vrlo mali, imaju bijelu boju i najčešće idu zajedno s izmetom životinje. Osim toga, možete primijetiti znakove alergijske reakcije oko anusa mačića. Za profilaksu, osim redovitog korištenja posebnih preparata za crve, vrijedi držati ladicu za mačke u apsolutnoj čistoći.

Vidi također: Što su crvi u mačkama?

nematode

Mogla bi vašem mačiću dati puno problema, uključujući potpuno odbacivanje prehrane i tromo opće stanje, kao i druge simptome. To je zbog činjenice da je njihova željena lokacija šupljina i crijevni zidovi. Unatoč svojoj prilično rijetkoj pojavi, one predstavljaju značajnu prijetnju za kućnog ljubimca, jer se među ostalim hrane krvlju. Ako neodgovorno postupate s postupkom liječenja, to je ispunjeno čak i smrću mačića.

Želučani crvi

Po imenu nije teško utvrditi gdje se ti crvi nalaze. Pored staništa, ne razlikuju se od mase drugih vrsta jedinim, posebnim znakovima i simptomima infekcije.Liječenje se može primijeniti jednako kao i za sve gore navedene crve.

Vrste crva © shutterstock

Srčani crvi

Iz samo imena takvih crva za mnoge vlasnike kućnih ljubimaca radi se na koži. I zbog dobrog razloga! Oni su najopasniji za sve životinje, posebno male mačiće., Unatoč čestoj raspodjeli među psima, predstavnici obitelji mačaka nose još veću opasnost, čak i smrt. Pored općenito prihvaćenih i dobro poznatih simptoma i znakova, takvi crvi u mačića mogu uzrokovati kašljanje i značajne probleme s disanjem.

infekcija

Bilo bi pogrešno misliti da ako mačić ne izađe na ulicu, onda zapravo ne može biti zaražen takvim infekcijama. Pogledajmo zašto se to dogodi.:

 • s ulice možete donijeti parazite sa cipelama ili drugim stranim predmetima;
 • helminth jaja mogu sjediti u cvjetnim posudama, što je posebno opasno za one koji vole putovati oko stana, istražujući nove teritorije;
 • sirova, neprerađena hrana, osobito riba od mesa i rijeke, može predstavljati prijetnju zdravlju vašeg mačića, uzrokujući ozbiljne simptome bolesti;
 • ako u kući postoje druge životinje, potrebno ih je sve istodobno liječiti, inače jedan od njih može imati parazite koji se zatim prenose drugima;
 • nepoštivanje stalne higijene i prenošenja pladnja i zdjelica s hranom životinje, kao i svih mjesta na kojima najčešće posjećuje;
 • ako je trudna mačka bila nositelj bjelančevina, mogla bi se prenijeti bebama bez očitih simptoma i znakova, što je osobito opasno;
 • Vektori infekcije također su buha i drugi mali paraziti kukaca koji se mogu promatrati kod životinja.

Međutim, nažalost, čak i stalno praćenje i održavanje zdravog i pravilnog života ljubimca ne može jamčiti 100% zaštitu od infekcije. Stoga, u svakom slučaju, nije potrebno čekati ekstremne slučajeve i ozbiljne simptome, kada nećete imati mjesta za odgađanje, i provoditi redovito uklanjanje vašeg kućnog ljubimca na bilo koji način koji vam je više prikladan.

Vidi također: Što crvi možete dobiti od mačke

Izvući prave zaključke

Helmintoza je prilično teška bolest i za životinje i za ljude., To je pogreška vjerovati da to može proći samo od sebe i nema razloga brinuti o liječenju svog ljubimca – tako da možete samo ga povrijediti više, ili čak da ga izgube zbog nemara i nepažnje prema simptomima bolesti.

drontal

Unatoč tome koliko je velik rizik od infekcije takvim parazitima, prevencija je apsolutno obavljati za sve mačke, počevši od 6 tjedana života. U tom slučaju pomoći će vam se takvi poznati lijekovi kao što su:

 • Kanikvantel;
 • drontal;
 • Febtal.

Ne možete se brinuti o tome kako su pouzdani i djelotvorni. Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca već su uspjeli steći takve lijekove, zahvaljujući kojima su uspješno zaštitili svoje mačiće od potencijalnih problema, simptoma i znakova pojave crva i zdravstvenih komplikacija. Pokažite stalnu brigu za vaše mačke, dokazite svoju ljubav održavajući ih u dobrim uvjetima, a oni će se vratiti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: