🐈 Snow-shu: mačka fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, rasadnik

Snow shu

Snow-shu (rođena Snowshoe) je vrlo lijepa i rijetka pasmina mačaka. Njegove značajke su da čak i iskusni uzgajivači ne mogu predvidjeti kakav će se mačak roditi. I s obzirom na stroge standarde, uzgoj snijega shu pretvara u pravi ruski rulet.

Ime pasmine prevedeno s engleskog znači "snijeg papuča". To je zbog bijele cipele ovih mačaka identificiranih kao zasebna pasmina. Snježna shu je savršena "recept": sijamski uzorak krzna, bijele čarape američke kratke trave, plave oči, duge šape i jedinstven karakter.

Usput, jedan od poznatih nasljednika ove pasmine je zvijezda interneta – The Grumpy Cat. Jedan od njegovih roditelja bio je očito snijeg. Ali ne sudite ove mačke samo izrazom lica ove mačke.

Povijest podrijetla

Ali do 1977. Olander je bio jedini uzgajivač snijega u SAD-u. Potom se okrenula ostalim vlasnicima mačaka i zajedno s njima postigla status CFF prvenstva za pasminu 1983. godine.

Opis pasmine snježnih šu mačaka

Snježna šuška mačka je srednje veličine, mačke mogu biti malo veće. Težina odraslih snow shu može doseći 6 kg, ali u prosjeku je 4 kg.

Opis snow shu prema TICA standardima:

  • Glava je klinastog oblika, prilično nalik jednodijelnom trokutu, s visokim jagodicama i delikatnim konturama;
  • Uši – srednje širine u podnožju, nastavite s glavom u klinu, s neznatno zaobljenim vrhovima, normalne proporcionalne veličine;
  • Nos – srednja širina, možda s malim lopaticom, glatkom zavoju u nosu;
  • Oči – ovalne, malo zaobljene i izdužene. Naginje se na podnožje ušiju, ne ispuštajući se. Boja: dopuštena je sva sjena plave boje;
  • Tijelo – proporcionalno presavijeni, moćni, pokretni;
  • Šape – dobri dugi sportovi, ali se ne ističu protiv opće pozadine, proporcionalni su tijelu;
  • Rep je normalne dužine, lagano se sužava i postupno prema kraju;
  • Vuna – kratka ili bliža do srednje duljine, glatka.

Nosa i šapa mogu biti u boji boje, ružičaste ili čak uočljive.

Nedostaci su duga kosa, bez bijelih čarapa, plavih očiju i nerazmjerne gradnje.

Pogledajte fotografije snijega

video

karakter

Raznolikost mačaka snježne šupe je jedinstveno karakterno po svojoj boji. Nikada nisu dosadni. Oni su znatiželjni, aktivni.Usprkos izravnom odnosu sa bučnim sijamcima, snijeg-shu ima mekani i melodijski glas. Iako su neki gotovo potpuno tihi.

Većina snow shu su vrlo društvene. Ali često odabiru svog gospodara, prate ga svugdje, ali vole komunicirati s drugim ljudima i životinjama. To su mačke ekstrovertirane. Bit će sretni da nauče različite trikove s psom.

Kako utvrditi je li vam snijeg prikladan? Ako možete obratiti pozornost na ovu mačku i dugo ne napuštaj kuću, ako želite biti u mačkoj tvrtki, onda je ova pasmina za vas. A ako imate djecu, onda je snijeg-shu najbolji izbor. Emocionalna povratna informacija od djece je još jedan dokaz toga. U prstu, dobiti dva mamca snijega kako ne bi dosadili.

Prosječna cijena mačaka pet kategorije je 15 tisuća rubalja (6 tisuća hryvnias), više klase – od 35 do 90 tisuća rubalja (15-38 tisuća hryvnias).

Gdje kupiti snow shu

Vrijedno je reći da je nakon glumačkog trenutka Grumpy Cat-a potražnja za glomaznim mačkama rasla i više su se uzgajivači zainteresirali za njih. Međutim, rasadnici ove pasmine još uvijek su rijetki u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji.

U Moskvi se nalazi jedino vrhunsko rusko snježne šljive – "Snow Angel" //snowshoe-cat.ru/. Vlasnici uvjeravaju da su mačići čista krv i sukladni standardima.

U Kijevu ili Minsk rasadnici nisu registrirani.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: