🐈 Škotski ravni mač (škotski red): opis pasmine

Škotski ravni mačak (škotski red): opis pasmine, karakterističan

Škotski mačak Škotski ravno je prilično nova pasmina, izolirana u zasebno nedavno. Dobivene prijelazom sa škotskim nabojem. U tom smislu, obdareno brojnim sličnim znakovima koji se mogu pojaviti kroz generacije. Dakle, mačići iz istog smeća mogu biti s visećim i ravnim ušima. Unatoč činjenici da sve do dobi od jednog mjeseca svi izgledaju isto, a onda neki ljudi ispravljaju uši. Mačke ove pasmine imaju mirno i prijateljsko raspoloženje. Pet postaje vjeran prijatelj i zaista vezan za kuću i vlasnike.

 • 1. Povijesna pozadina
 • 2. Opis pasmine
 • 3. Karakter i stil ponašanja
 • 4. Odabir mačića

Referenca u Historija

Preci Škotskog reda su britanske mačke i škotski skokovi (škotski foldovi). Početak pojave pasmine s opuštenim ušima datira iz 1961. godine. Na jednoj od farmi u Škotskoj, rođen je mačić, koji se kasnije pojavio mješovitim potomstvom. Neki su imali viseće uši, drugi – uspravno. Daljnji pokusi pokazali su da je, kako bi se očuvao ovaj atribut, potrebno okupiti različite predstavnike.Prebacivanje dvije lopovske životinje dovodi do kongenitalnih anomalija i bolesti kostiju.

U početku je bilo dopušteno smanjiti Britanci i Škoti. Zatim su desničarske ljude dodijeljene prvoj vrsti, a lopove u drugi. Ali to je izazvalo zbunjenost, pa je podjela na škotske ravnine i nabore napravljena. Britanci su ostali iza sebe i spajaju se samo među sobom. Šezdesetih godina prošlog stoljeća škotski redovi nisu bili zasebna pasmina, već su služili kao sredstvo za dobivanje mačjih pasmina mačaka. Godine 2005. osigurali su svoj službeni status.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

2Primanje pasmine

Škotski ravni ravni – izvrsne životinje s mekim okruglicama svih dijelova tijela. Dimenzije su prosječne, mačke su veće od mačaka. Prosječna težina mužjaka je oko 5 kg, ženke – 3-3,5 kg. Ustav je mišićav i gust, s jakim kratkim udovima. Unatoč tome, svi su njihovi pokreti glatki i mjerljivi, ispunjeni dostojanstvom i milošću.

Prema opisu na mnogo načina slično svojim precima – Britancima. No postoje jasne osobitosti:

 • Mule više zaobljene, s izbočenim obrazima. Obrazi s više otekline u mačkama.
 • Uši su uredne, postavljene visoko i na velikoj udaljenosti jedna od druge. U podnožju širokog, ukazao je na stranu i razveo se. Vani i iznutra obilno dlakavi.
 • Nos je kratak, glatko se prebacuje na istaknuto čelo.
 • Oči su velike, zaobljene, sa spuštenim gornjim kapcima. Boja irisa odgovara boji vune. Oni se razlikuju po svojoj dubini i ekspresivnosti.
 • Tijelo izduženo, proporcionalno tena, s razvijenim mišićima. Odjel prsnog koša je razvijen.
 • Glava je velika, ali nije u suprotnosti s općom pozadinom. Vrata su kratka, zadebljana.
 • Rep za različite duljine, ali uvijek sa suženim vrhom. Aktivno sudjeluje u svim pokretima mačke. Prema standardu, prednost se daje dugom repu.
 • Određena brada i jake čeljusti.
 • Snažne i glatke šape malih duljina. Jastučići su kompaktni, gusti.

Pokrivač za krzno karakterizira povećana mekoća i svilenkastost, bez udobnosti tijela. Srednje duljine, s debelim poddlakom. Boja boja boja je upečatljiva u svojoj raznolikosti, ima do 30 vrsta.Najčešći i popularniji prikazani su u tablici:

Naziv bojefoto
crvena
čokolada
siva
crna
bijela
Mramor (Whiskas)
krema
kornjačevine
ljubičasta
plava

Životni vijek tartana ovisi o uvjetima i kvaliteti skrbi. U prosjeku – 12-15 godina.

Pasmina se smatra neispravnom ako postoje brojna vanjska odstupanja od standarda: lučni leđima, krava stražnjih nogu, ravno čelo, snažan položaj ušiju, patologija kostura, elastični i polagani rep. Zvučni krvarenje u kostima tijekom kretanja također oduzima škotski-ravni škotski naslov. Disqualified kada nezdrav izgled i pasivno ponašanje.

PreporučeniRedhead Briton – opis i značajke pasmine

3Karakter i stil ponašanja

Zbog velike veličine, predstavnici ove pasmine nisu skloni penjanju na vrhove. Teško im je da se popnu zavjesama i drugim vertikalnim namještajem. Ovo je jasna prednost u usporedbi s ostalim pasminama mačaka, jer će kuća ostati sigurna i zvuk. Obdarena izuzetno mirnom i dobrom voljom, uravnoteženom i tolerantnom prema svim članovima obitelji.Nema agresije, što je osobito važno kad u obitelji postoji mala djeca. Ponekad mačke vole aktivno sudjelovati u igrama.

U bilo kojoj dobi, škotski redovi su prijateljski, prijateljski i kao pas odani vlasniku. Vole nježan i brižljiv odnos prema svojoj osobi, ali neće moliti za pozornost. Još jednom se ne zamaraju s njihovom prisutnošću, ali ne odbiju milovati. Životinja je vrlo inteligentna, pronicljiva i jasno slijedi pravila kuće. Obično su mačke povezane s kaosom i poremećajem, ali to se ne odnosi na ovu pasminu. Red i čistoća u njihovoj krvi. Povećana mentalna aktivnost i inteligencija istodobno djeluju kao nedostatak: mogu lako ući u teško dostupna mjesta. Na primjer, otvorite kavez s pticom ili u ormar s vrijednim stvarima.

Nedvojbene prednosti ove pasmine uključuju sljedeće činjenice:

 • Univerzalnost u ponašanju. Oni imaju sve u umjerenosti – aktivnost i mir. Unatoč impozantnom izgledu, oni ne mrze ponekad se zabaviti i trčati. Stoga je prikladna i za mlade obitelji s djecom koja vode živo i živahno življenje, a za starije osobe.
 • Opsežan raspon boja boja olakšava odabir mačića. Odrasli i djeca će moći potpuno zadovoljiti svoje ovisnosti.
 • Mačići su brzo naviknuti na pladanj i kandžu, odmah razumiju naredbu.
 • S drugim kućnim ljubimcima se bez problema.

Jedino što ne toleriraju je prisilno držanje na koljenima. Ugodno je da ostanu blizu domaćina.

PreporučeniCrni Britanac: značajke izgleda, ponašanja i sadržaja pasmine

4 Odabir mačića

Preporučujemo odrasle bebe majki najmanje tri mjeseca. Tada mogu same jesti, ne trebaju majčino mlijeko i brigu. Dijeta stečenih mačića ne bi trebala biti dramatično promijenjena, jer će to postati stres.

Odabir mačića obavlja se prvenstveno na vizualnoj osnovi. Životinja mora biti dobro njegovana, s sjajnom kosom i živahnim očima. Jednako je važno obratiti pažnju na ponašanje. Ako je mačić sramežljiv, oštro reagira na glasne zvukove i stalno se skriva od izgleda, onda je to neprikladna opcija. Malo je vjerojatno da će odrasla punopravna odrasla osoba izrasti iz nje. Karakterne osobine svojstvene mladima, potpuno očuvane.

Cjenovna oznaka ne ovisi samo o raspoloživosti svih pješčanih znakova, već i relevantne prateće dokumentacije. Trošak mačića koji je stekao uobičajenu obavijest, bez veterinarske putovnice, ne prelazi 3 tisuće rubalja. Elitni primjerci pet puta su skuplji.

Predstavnici ove pasmine su vrlo nježni i ljubazni, uvijek susreću vlasnike s prijateljskim preljubom. Osvijetliti njihov slatki izgled i izravno ponašanje. Posebna poteškoća sa sadržajem nije isporučena, jer imaju izvrsno zdravlje i nepretencioznost u skrbi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: