🐈 Škotske težine mačića po mjesecu - stolni set

Škotski mač dobitak težine po mjesecu

3

Ovaj članak će dati tablicu težine škotskog mačića po mjesecu. Osim toga, preporučit će se pravilna prehrana mačića, a prikazat će se i normi "dobitka na težini".

sadržaj

 • Opće informacije o konstituciji škotskog mačića
 • Novorođena težina mačića
 • Stopa dobitka na težini tijekom prvih dana života
 • Kitten je težina do šest mjeseci
 • Kako vagati
  • metode:
 • Grafikon rasta težine
 • Kako hraniti male Škote
  • Kako i što mamiti škotske mrvice:

Opće informacije o konstituciji škotskog mačića

Uzgajivači škotskih i britanskih mačića vrlo često žele pratiti proces dobitka težine jednog ljubimca. Pažljivo promatraju kako se težina škotskog mačića raste i mijenja tijekom prve godine života. Važno je za kvalitetu pasmine životinje i dalje određuje njezin status.

Koliko škotska mačka vagati? Škoti ne razlikuju osobito veliku veličinu, nešto su elegantniji od njihovih "rođaka". Bez obzira imate li predstavnika pasmine ili s ravnim ušima, norme utega za obje pasmine su jednake.

Škotska mačka skladna je pasmina.Predstavnici ove pasmine su prilično zdepasti i mišićavi, imaju prosječnu dužinu i tjelesnu težinu. Odrasli Škoti obično teže između 5 i 7 kg. Težina također ovisi o spolu. Postoje slučajevi kada predstavnici ove pasmine dobivaju puno više nego zbog normi. Stoga, da odgovorite na pitanje, koliko bi mačka trebala težiti Škotu, vrlo je teško.

© shutterstock

Novorođena težina mačića

Tjelesna težina teleta izravno je povezana s ukupnim brojem stelje. Sukladno tome, ako je u smeću samo tri mačića, njihova težina bit će znatno veća nego u leglu šest mačića.

Kad se rodi, škotski mačići teže od 60 do 140 grama. Tamo gdje se 60 smatra minimalnim ograničenjem norme. Opet, vrijedi pogledati broj mačića. Osim toga, veliku ulogu igra trudnoća mačke. Ako je mačka dobro odmarala, spavala, hranila ispravno i korisno, onda će mačići biti rođeni zdravi i zdravi.

Stopa dobitka na težini tijekom prvih dana života

U prva dva tjedna života, težina mačića štićenog mačića je prilično brz. Dodaje oko 10-20 g dnevno.

Tijekom ovog ključnog razdoblja, trebali biste osobito pratiti mačka hranu. Mora biti dovoljno i dovoljno. Čak i ako vaša mačka preživi, ​​ne smijete ga ograničavati.Na kraju hranjenja težina će se stabilizirati u samoj mački.

Na temelju gore navedenih podataka treba zaključiti da se težina mladunčadi tjedno povećava za 100-200 grama. Do dva tjedna starosti mačići mogu doseći težinu od 140 do 400 grama. Taj je jaz povezan s brojem stelje i mačkastim poda. Mačke su prirodno lakše od mačaka.

Do trećeg tjedna života bebe su već malo jače i mogu dodati hranu osnovnoj prehrani (majčino mlijeko). Dopunska hrana trebala bi se sastojati od visoko kvalitetnih proizvoda, što se ne može spasiti, jer je razvoj u prvim danima i tjednima života garancija zdravlja u budućnosti.

© shutterstock

Kitten je težina do šest mjeseci

Do prvog mjeseca mladi dobivaju od 250 do 750 grama. Naravno, kriteriji za dobivanje na težini su pojedinačni čimbenik, a sve ukazuje na "prosječno".

Drugi mjesec života donosi s 200 g na 1 kg težine. A do trećeg mjeseca, stopa porasta tjelesne težine nešto se smanjuje. Što je zreliji Škoti, to manje tipovi.

Također je potrebno uzeti u obzir genetiku roditelja, jer, u većoj mjeri, ovisi o tome koliko će biti potomstvo.

Od četvrtog mjeseca, mačić je tinejdžer, a rast težine do pola godine iznosi od 500g do 2kg.

Kako vagati

Utvrđivanje težine mačića na prvi pogled čini se da je nešto teško. Međutim, sve je vrlo jednostavno.

metode:

 1. Prva metoda je najčešća, izvagana je na elektronskoj kuhinjskoj ljestvici. Takve vage točno pokazuju rezultat, zahvaljujući tome, vaganje mačića od 0 mjeseci je vrlo jednostavno i jednostavno.
 2. Druga metoda također ima pravo na život. Ovdje se predlaže da se pomoću ručica za upotrebu koristite kuka. Za mjerenje mase na taj način, trebate vrećicu ili neki drugi spremnik da stavite mačku u njega. Prethodni kapacitet se odvaja odvojeno. Ova metoda mjerenja nije najtočnija.
 3. Treća metoda je vjerojatnije kod odraslih životinja čija je težina od 1 kg. Potrebne ljuske, na kojima se vagate, a zatim sa svojim kućnim ljubimcem. Razlika između prvog i drugog vaganja bit će jednaka težini mačke.
 4. Najsigurniji, ali ne i najprikladniji način je vaganje mačića u veterinarskoj klinici na posebnim mjerilima.

Grafikon rasta težine

Za veću praktičnost, predlažemo da koristite tablicu.Tablica će pokazati uobičajenu debljanje za škotski mačići od 0 do 12 mjeseci.

Škotske dobi
mače
Težina za mačke, kgTežina za mačku, kg
Novorođenče0.06-0.140.07-0.14
1. tjedan0.11-0.250.24-0.26
Drugi tjedan0.14-0.360.34-0.4
3. tjedan0.2-0.420.39-0.63
1 mjesec0.24-0.60.54-0.74
2 mjeseca0.4-0.91.0-1.7
3 mjeseca1.0-1.51.5-2.5
4 mjeseca1.7-2.42.1-3.9
5 mjeseci2.2-2.92.6-4.3
6 mjeseci2.3-3.63.0-5.4
7 mjeseci2.4-3.93.3-5.6
8 mjeseci2.5-4.13.5-6.0
9 mjeseci2.5-4.33.8-6.4
10 mjeseci2.5-4.44.1-6.7
11 mjeseci2.5-4.54.3-6.8
12 mjeseci / 1 godine2.5-4.64.5-7.0

Kako hraniti male Škote

Kao što je gore spomenuto, prvi mamac iz Škotske počinje s trotjednom dobi. Kako bi Škotski bio zdrav i dobio procijenjenu masu, treba dobro hraniti. Majčino mlijeko, Škoti će konzumirati do 2-3 mjeseca, nakon čega se mora konačno prebaciti na majku neovisnu prehranu.

© shutterstock

Kako i što mamiti škotske mrvice:

 • Polazeći od 3 tjedna, možete dati sitno sjeckani (strugati) smrznuti ili kuhani govedina. Potrebno ga je staviti u usta djeteta, bolje ga je započeti jednom dnevno i postupno ga dovesti do tri puta. Oko kraja 4. tjedna sami će se nositi bez vaše pomoći.
 • Ne možete odmah (u jednom danu) dati nekoliko novih proizvoda. Ovo će vam pomoći u praćenju tog trenutka, ako bebe započinju alergijama.
 • Također treba isključiti konzerviranu hranu, pire krumpir i mljeveno meso. Moglo bi se zvučati čudno, ali u tom obliku proizvodi ne percipiraju želuca, tako da hranjive tvari ne dostižu cilj. Štoviše, mladunčad može izgledati labav stolce.
 • Sadržaj masnoće od 10% može početi dati od mjeseca. Da bi ga beba mogla piti, morat ćete mu pomoći. Umočite prst u kremu i dotaknite mu nos. Ako voli okus, možete lagano gurnuti atraktivno lice na tanjurić.
 • Obavite redovitu kontrolu kućnih ljubimaca, naime, pogledaj ih ispod repa. Ako na kaputu ima žute ili smeđe mrlje, to znači da mačić ima alergijsku reakciju na nešto.
 • Sirovi žutanjak je također prikladna komplementarna hrana. Treba ga dati na principu kreme.
 • Ako želite hraniti djecu u budućnosti s specijaliziranim industrijskim hranom, onda je najbolje početi davati im od mjesec dana starosti. Naravno, u ovom slučaju, ne dajete im prirodnu hranu. U početku, hrana mora biti natopljena toplom vodom i podmazivati ​​nebo mladunčadi., Tako će ga isprobati. Nakon toga, potrebno je smanjiti stupanj vlažnosti hrane.Postupno, djeca će se koristiti i konzumirati ih u suhom obliku.
 • Do 10 tjedana, sva djeca bi već trebala jesti i piti. Mama-mačka treba početi brinuti.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: