🐈 Scottish Fold Cat (Scottish Fold): fotografija, cijena, pasmina, karakter, video

Škotski fold (škotski fold)

Škotski fold (škotski fold) je nešto što nadilazi razumijevanje. Ako se ova mačka vreba negdje u travi, onda će u potpunosti otići na lutku: lupata, s urednom glavom, na kojoj su uši gotovo nevidljive. Tko su ove tajanstvene lopovne mačke, odakle dolaze?

sadržaj:

 • Opis pasa
 • karakter
 • zdravlje
 • Njega i održavanje
 • hranjenje
 • Recenzije vlasnika
 • Cijene i gdje kupiti

Podrijetlo pasmine

Prema nekim povijesnim referencama, škotski sklizak se pojavio u Kini (1796.), odakle je u Europu doveo jedan engleski mornar. Međutim, ova teorija govori samo o tome kada je mačka uzgajala s lop-eared prvi postao poznat, ali to nije baš mačka o kojoj želimo reći. Ako kažete gdje su došle škotske lopovne mačke (koje možete vidjeti na fotografiji), onda vam treba reći još jednu verziju podrijetla moderne "bezgriješne" mačke.

Prema drugoj verziji rodno mjesto pasmine je Škotska. Škotski fold mačka prvi put pojavio u 1961 od obične domaće majke-mačka (s uspravnim ušima).Vjeruje se da je skotni fold fold nabavljen kao posljedica mutacije. Da biste spremili ovu osobinu, potrebno je vezati ravnu i ubodnu životinju.

Britanski fold nije ispravan naziv pasmine.

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Lopčani mačići značajno se razlikuju od svojih roditelja po tome što je nemoguće razumjeti (u početku) što će beba biti: s uspravnim ušima ili ne. Činjenica je da je preduvjet za uzgoj mačaka pasmine Scottish Fold prekoračenje s ravnim (mačka s uobičajenim ušima). Dakle, kada se rađaju mačići, svi su oni s ravnim ušima. O tome što će mačić biti uzgajivač i ne zna. To se može reći samo kada je "beba" malo stariji (2-4 tjedna).

Razlike od ravne

Usput, škotski nabori razlikuju se od škotskih redova samo u obliku svojih ušiju. Razlike između lopova i ravnodušnosti jasne su od definicije – leže na prvim ušima, ali stoje na drugom mjestu. I lijepo je! Budući da nam priroda daje priliku da ova pasmina ostane u zdravstvu.

Opis ove pasmine mačaka se svodi na njihov izgled, o čemu će se govoriti o standardu pasmine i karaktera, o čemu svjedoče o njihovim vlasnicima.

Standard Scottovih pasmina sigurno će moći otvoriti veo tajne, govoreći je li škotski naboj pravi pred vama.

Dakle, ono što bi trebalo biti značajke mačaka ove pasmine.

1. glava

Portret škotske zavjese nacrtao se s kompasom – okrugla glava, okrugla obraza, okrugle oči, zaobljena čvrsto brada. Nos ovih mačaka je širok i ima lagani prijelaz.

Uši – posjetnica ove pasmine. Stoga je standard najzahtjevniji od njih. Čašica mora imati jedan ili dva nabora i trebala bi biti pritisnuta. Čini se da uši nastavljaju opseg glave bez da ometaju dani omjer i opći dojam lutke. Kod odraslih mačaka, udaljenost između ušiju je toliko velika da lako pristaje dlanu osobe. I kod beba, lounginess postaje vidljiv samo u dobi od 5 tjedana. Udaljenost između ušiju mačića – 3-4 prsta.

VAŽNO!

 • U nekim slučajevima, uši škotskog nabora mogu se podići. To može potaknuti: promjene u vremenu, estrusa, trudnoće, stresa ili parenja životinja. Najčešće tijekom vremena, časnica se vraća na svoje mjesto. Stalni, "jaki" uši – ovo je karakteristična značajka klasi životinjske emisije!
 • Izraženi nadljevni lukovi su atribut diskvalifikacije.

2. tijelo

Tijelo je srednje veličine. Udovi su grubi i kratki, ali noge su vrlo uredne, okrugle. Rep je srednje veličine, proporcionalan cijelom tijelu.

3. vuna

Vuna može biti srednje i dugo. Vrlo je gusta, ima jedinstvenu "plišanu" strukturu. Mačka treba biti jasno vidljiva "hlače" i krzno između prstiju. Kvalitet "pamučne vune" – diskvalifikacija.

4. boje

Boje se mogu podijeliti u nekoliko skupina:

 • zasićena jedna boja (crna, bijela i drugi);
 • objasniti (ljubičasto, plavo i drugo);
 • risunchatye;
 • kornjačevine;
 • činčila.

Boja čokolade, kao i lavanda, pointovy, ili kombinacija tih boja s bijelim – neprihvatljiv znak križanja.

Riječ je o škotskom pisanju:

Čokoladna slatka mačka,

Ovdje takav, kao medvjed – ovdje!

Mramor se može odvući

Ovo je vrlo slatka mačka.

Plava točka je plava,

Lijepa mačka i velika.

Boja Whiskas – također "maca".

Krema – "tonska" mačka,

Živi jako dobro.

Tortie "Kosharik"

Izgleda, baš kao i lopta.

Bijela – vrlo slatka mačka,

Mislite što to zovete!

Očistite sebe i oči,

Ali tko izgleda "to"?

karakter

Lop-eared mačići imaju nevjerojatne prilagodljive sposobnosti. Bilo da je novo mjesto, novi članovi obitelji – lopovne mačke jednako glatko reagiraju na takve promjene. Mnogi uzgajivači ističu takvu činjenicu kao savršenu smrt lopovljenih mačića na izložbama i prezentacijama.

U svakom slučaju, suživot s mačkama pasmine Škotski fold je lišen problema.

Scottish Fold mačka nije drugačija hiperaktivnost i pretjerano zlo. Ovo je inteligentna pasmina, koja se ne popne na strehe, ali preferira ostati bliže strani toplog domaćina.

osteohondroisplazije – nasljedna bolest koja se izražava u deformaciji kostura, nepokretnosti i boli repa, deformacije šape. Osteohondrodisplasia, bez obzira na žalost, može se očitovati u bilo kojoj dobi – u djetinjstvu, iu životu.

Vanjski znakovi bolesti:

 • hromost;
 • kruti hod;
 • nemogućnost skakanja;
 • akutna reakcija na dodir repa;
 • neočekivano čučanj izgleda životinja.

Da biste izbjegli ovu bolest, morate kategorizirati izbjegavajući sklopivi preklop + preklop. Najčešće su potomci ovih roditelja rođeni s kršenjem motornog aparata.

Također je vrijedno napomenuti tendenciju predstavnika ove pasmine na srčanu bolest.

Pravodobna cijepljenja, posjete liječniku, redoviti pregled zglobova, rendgenske snimke i pravilno profilaktičko liječenje pomoći će u očuvanju kvalitete života vašeg skotnog.

Očekivano trajanje života ovih mačaka je prosječno – 10-15 godina.

Priroda mačkoga škotskog skela nije nedvosmislena, jer svaki mačić donosi nešto novo u život vlasnika. Neki mačići traže svoju osobu, drugi su mirni, a drugi su pretjerano znatiželjni …

Kako podižete svoje kućne ljubimce ovisit će o njegovu karakteru, njegovim osebujnim, nekim značajkama koje su položene na samom početku.

Skrovitna skrb mačka skrb

Nije teško skrbiti za preklopnu mačku. Zahtjevi za njihovu skrb ne razlikuju se od standarda:

 • Pravilna ishrana, koja bi trebala sadržavati sve potrebne elemente;
 • Pravodobna briga o vuni: rijetko pranje i češljanje;
 • Njega za kandže, oči i uši.

Recenzije vlasnika

Irene: "Moja fold mačka je već 9 godina i 4 mjeseca stara. Ovo je jako voljena bića.Možda je zbog toga moja plišana sreća postala nešto pristojna i arogantna. On čini zlo, a ne svatko dopušta da se pomiluje, ali pjeva se znatiželjom svima i svugdje. I Tom snores i grunts u snu i za prvih nekoliko godina ja bolno naviknut na to. Usput, još uvijek ima glas koji je glasan i glasan, ali još uvijek ga volim! "

Katherine: "Ponekad zaboravim da je naš Leon samo mačka Scottish Fold, toliko poput njegovog karaktera, zna se radovati i čak plakati!" Da, vidio sam suze kada sam se vratio kući nakon blagdana i Leon mi je tiho zagrlio vrat. komunicirala kroz prozor golubovima i sakrila ključeve u stan .. Nekoliko mjeseci nakon što je Leon došao k nama (on je bio 4 mjeseca tada), primijetili smo tremor na lijevoj lijevoj štihi. Njegova aktivnost nije prestala, ali smo se uplašili i trčali doktora nije mogao objasniti. Guy, to je – jedan od simptoma genetske bolesti škotski Zato smo inzistirali da smo registrirani hondoprotektory i sad povremeno streljiva Leon na x-zrake sada je tako dobro (kucam u drvo)”…

cijena

Uzimajući u obzir neke razlike u boji i način na koji izgleda lopovna mačka (njegove vanjske značajke, odgoj i rodovnik), troškovi mogu varirati.

Cijena Scottish Fold mačića – 5 do 15 tisuća rubalja u Moskvi (1000-5000 grivna u Kijevu). Točnije, gdje kupiti i koliko će vas ovaj šarmantni mačić koštati, možete saznati izravno od samih uzgajivača.

Gdje kupiti skotni mačak?

Odlučili smo uzeti takav slatki škotski lopov, a zatim pitanja o tome koliko košta, koji prodaje rodoslovne mačiće (rasadnike, uzgajivače, amatere) – za koje vas se osobito zanima.

Govoreći o troškovima, možemo preuzeti samo cijenu, kao što smo rekli (na početku članka). Ali gdje kupiti – pitanje je jednostavno. Možete dobiti ovo lijepo "dijete" u Rusiji, Ukrajini ili Bjelorusiji, u bilo kojoj drugoj zemlji. Nudimo sljedeće:

 • //skottish-fold.ru/kittens.htm – u Moskvi,
 • //bastet.in.ua – u Kijevu
 • //little-kitty.by – u Minsku.

Želimo napraviti pravi izbor!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: