🐈 Je li moguće prijeći češljanu mačku s mačjem lopatom, s kim pletu škotsku mačku?

Skliznuti mačka i mačka: je li moguće uzgajati ih?

Škoti se razlikuju po dobrom zdravlju, plastičnom kaputu i izvrsnim genima koji se lako mogu pokvariti okupljanjem predstavnika pasmine s neprikladnim partnerom. Nemoguće je prijeći češljanu mačku s lopatom zaraženom mačkom, jer će to dovesti do rođenja slabih i nemodljivih životinja.

Kako bi se izbjeglo različita odstupanja, bolje je prijeći škotski škotski mačak s ravnim predstavnikom svoje pasmine. Škotski pravokutnik smatra se najboljim partnerom za parenje.

  • 1. s kime sklopiti pladnju?
  • 2. Zašto je nemoguće smanjiti tartan s britanskim?

1C tko plesti Fold plaid?

Škotska pasmina podijeljena je na savijanje i ravno. Iskusni uzgajivači znaju da je reprezentativac pasmine Scottish Fold mora biti sveden na škotski red. Zbog mnogih razloga, nemoguće je staviti plosnotu u istu mačku. Najvažnije je slaba održivost potomstva. Ove mačke imaju takozvani "ravnopravni gen", koji je odgovoran ne samo za neobičan savijanje malih ušiju, već i za:

  • cijeli mišićno-kožni sustav;
  • zdravlje budućih mačića.

Ovaj gen uzrokuje abnormalnosti hrskavice, ne može zadržati uho ravno. Pod njegovim je utjecajem parenje dvaju nabora štetno djeluje na potomke. Mačići mogu imati kongenitalne anomalije mišićno-koštanog sustava, kronične bolesti i vrlo loše zdravlje, unatoč činjenici da roditelji imaju snažan. Kako bi se smanjile anomalije kralježnice, mačke se svode na druge članove pasmine koja nemaju taj gen. Samo parenje Scottish Fold mačka s uobičajenim Škotom daje zdravu potomstvo. Isto pravilo vrijedi i obratno: mačka skočila je prešla mačka s ravnim ušima.

Stan Scotsman ima modificirani gen sa skrivenim informacijama i prenosi nasljedstvo dobiveno od roditelja. Škotski fold i redoviti Škoti razlikuju se samo u ušima. Ostale karakteristike su iste, a njihovo prijelazno razdoblje poboljšava potomstvo i pomaže pri dobivanju zdravih mačaka.

Postoje pravila za povezivanje unutar plišanih predstavnika škotske pasmine. Uzgajivači pokušavaju dobiti mačke čije su uši što bliže glavi.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

2Zašto ne mogu smanjiti plaid s britanskim?

Vjeruje se da je parenje Britanaca s škotskom oprala znakove pasmine i dovodi do lošeg zdravlja potomaka., U Sjevernoj Americi, takve mačke još uvijek su svedene na britanske, jer samo u Rusiji postoji škotski s uobičajenim ušima, idealan za poboljšanje pasmine.

U britanskoj, kralježnica se sastoji od kratkih moćnih kostiju, a u lopovnom škotskom rep je fleksibilan, s izduženim kaudskim kralješcima. Njihov prijelaz smanjuje rizik od promjena u mišićno-koštanog sustava zbog abnormalnog gena. Stoga se u nekim zemljama i dalje smatra ispravnim parirati ove dvije pasmine unatoč činjenici da to dovodi do lošeg zdravlja mačića.

Nakon parenja tartana s ušima s velikim Brit, teško će joj roditi zbog veličine mačića.

Pleteni poklopac je također bolje da ne pletu s predstavnicima veće pasmine, jer se mačići rađaju preveliki, s deformiranom glavom i repom. I struktura kaputa potomstva neće ispuniti standarde škotske pasmine.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: