🐈 Sinuloks za mačke (injekcije, tablete): upute za uporabu, analozi, sastav

Sinulox za mačke: upute za uporabu

U slučaju aktivnog postupka infektivnog i upalnog procesa, nemoguće je bez antibakterijskih terapija. U veterinarskoj medicini Sinulox se koristi kao antibiotik širokog spektra. Dostupna je u tabletama i ampulama. Ali postoji droga i kontraindikacije.

 • Sinuloks: sastav lijeka i oblik oslobađanja
 • 2. Indikacije za uporabu
 • 3. Doziranje i davanje
 • 4. Pri korištenju lijeka je kontraindicirana
 • 5. Moguće nepoželjne reakcije

1Sinulox: sastav lijeka i oblik lijeka

Aktivni sastojak lijeka je amoksicilin i klavulanska kiselina.

Ova kombinacija čini lijek djelotvornim protiv velikog broja bakterija, uključujući one koji imaju sposobnost proizvodnje beta-laktamaze (za razliku od analoga koji sadrže samo amoksicilin).

Opis dozirnog oblikaOtpustite obrazac
Ružičaste tablete s 50, 250 ili 500 miligrama aktivne tvari i posebnim aditivima s mirisom mesnih proizvodaMjehurići koji sadrže 10 tableta
Suspenzija ubrizgava u tijelo injekcijom, koja ima bijelu boju i sadrži 140 miligrama amoksicilina u 1 mililitraBočice volumena od 40 i 100 mililitara

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Indikacije za uporabu

Antibiotik širokog spektra Sinulox učinkovit je za veliki broj različitih infektivnih i upalnih bolesti različitih organa i sustava:

 • Zarazne bolesti želuca i crijeva.
 • Upale različitih dijelova urogenitalnog sustava (osobito cistitisa).
 • Bolesti dišnog sustava uzrokovane mikroflora osjetljivom na amoksicilin: upala pluća, bronhitis.
 • Otitis.
 • Upalni procesi koji utječu na zglobove.
 • Oštre rane.
 • Apscesa.
 • Upalne komplikacije nakon porođaja.
 • Komplikacije uzrokovane osjetljivom mikroflora uzrokovanom kirurškim zahvatima.

Lijek Sinuloks treba koristiti kao što je režirao veterinar, on također određuje doziranje i trajanje liječenja.Ne preporuča se samostalno liječiti životinju s antibioticima.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3Doziranje i doza

Korištenje lijeka Sinuloks ne smije se kombinirati s uzimanjem drugih antibiotika.

Oblik doziranjaNačin primjene
tableteTablete životinja treba dati dva puta dnevno nakon jela. Jedna doza se izračunava pojedinačno za svaku životinju, na temelju brzine od 12,5 miligrama aktivne tvari po kilogramu težine tijela životinje. Ako je potrebno (ovisno o težini procesa infekcije), liječnik može povećati učestalost unosa. Trajanje terapijskog tečaja može varirati od jednog do četiri tjedna, ovisno o dinamici simptoma bolesti na pozadini antibakterijske terapije.
Ovjes za injekcijuDoza Sinuloxa za mačke izračunata je pomoću formule: 8,75 mg * n, gdje je n težina životinje u kilogramima. Lijek u ovom obliku može se primijeniti bilo subkutano ili intramuskularno. Injekcija se provodi 1 puta dnevno. Trajanje liječenja je od 1 do 5 dana.

Prije upotrebe suspenzije potrebno je snažno protresati bočicu – ljekovita tvar treba stjecati homogenu konzistenciju.

Mlijeko i mliječni proizvodi trebaju biti isključeni iz prehrane životinje u vrijeme liječenja.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

4Kad je uporaba lijeka kontraindicirana

U slučaju netolerancije na lijek Sinuloks ili neku od njegovih komponenti, daljnje liječenje lijekom treba prekinuti. Prijam je također kontraindiciran u slučaju preosjetljivosti na penicilin.

Ovaj lijek nije namijenjen liječenju hrčaka, gerbila, zečeva; ne smije se koristiti za male biljojede.

Sinulox treba koristiti samo u bolestima koje pokreću osjetljivi mikroorganizmi. Uz infekciju uzrokovanu pseudomonadama, uporaba ovog lijeka je neprihvatljiva.

5 Moguće nuspojave

Pridržavajući se preporuka navedenih u sažetku pripreme, medicinski tečaj se dobro podnosi. Međutim, ponekad se javlja pojava alergijskih reakcija.

Situacije u kojima se javljaju izražene infiltracije na mjestu injiciranja, crvenilo i nadraženost očiju, nazalna zagušenja, slinjenje, kao odgovor na uporabu lijeka u životinji, zahtijevaju savjet od veterinara i eventualno reviziju antibakterijske terapije.

U slučaju netolerancije na penicilin antibiotike, nije preporučljivo propisati Sinulox analoga (Noroclav, Amoxicillin, Amoxiclav, Panklav).

Neke nuspojave mogu se izbjeći, točno slijedeći sve preporuke navedene u uputama za uporabu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: