🐈 Singapurska mačka: opis pasmine

Singapurska mačka: opis pasmine i karakter

Singapurska mačka u posljednje je stoljeće dovedena u Sjedinjene Države iz Singapura. Standard je razvijen u 80-ima, a ujedno je i službeno priznata pasmina. Kod kuće, mačke ove pasmine smatraju se nacionalnim blago i vrlo su skupe. Unatoč tome, uzgajivači širom svijeta nastavljaju uzgajati te kućne ljubimce. Singapurske mačke popularne su zbog svoje znatiželje, zanimljivog izgleda i prijateljstva.

 • 1. Opis mačaka Singapura i njihov karakter
 • 2. Značajke brige za kućne ljubimce

1 Opis mačaka iz Singapura i njihov karakter

Opis mačaka Singapura je kako slijedi:

 1. 1. Tijelo. Tijelo Singapura malo se proteže. Okosnica je snažna, a šape ne dugo imaju ovalne jastučiće. Dužina repa, prema standardu, mora biti jednaka udaljenost od ramena do komadića mačke. Postupno se stezne prema kraju i završava okruglom četkom.
 2. 2. Vuna. Kaput Singapurskih mačaka je kratko i sjajno. Nedostaje im podlogu. Mačići imaju vunu koja je nešto dulja od one odraslih mačaka i dobro se uklapa u tijelo.Mačka kosa ne smije biti previše svilenkasta i meka.
 3. 3. Boja. Standard je dopušten samo 2 boje za Singapur mačke. U prvom slučaju, kaput ima tamnosmeđu nijansu, a prsa i brada su malo lakši. U drugom tipu boja, kućni kaput je obojan u sjeni "bjelokosti", unatoč činjenici da je glavna boja vrhnje sa zlatnim sjajom, a na čeljustima, glavi i leđima postoje svijetle smećkaste mrlje. Karakteristike singaporea su četkica tamne boje na vrhu repa. Nedostatak je prsten na repu.
 4. 4. Voditeljica. Singapurske mačke imaju malu glavu, široki nos koji oblikuje ravnu liniju s bradom. Uši mačaka su prilično velike, a male uši se smatraju nedostatkom. Oči su bademaste, velike i nalaze se malo strmine. Slikane oči žute ili zelene. Miješanje tih dviju nijansi dopušteno je.

Singapurske mačke manje su od običnih mačaka. Odrasle ženke ne dostižu više od 2 kg u težini, a mužjaci – oko 3 kg. Zahvaljujući ovoj značajci, mačke su navedene u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najmanji predstavnici mačke obitelji.

Singapurske mačke su prijateljski i ljubazni kućni ljubimci. Četverostruke životinje su društvene i vole komunicirati sa kućanstvima. Mačke ove pasmine su prilično neovisne, ali trebaju pažnju vlasnika. Na vrhu, kućni ljubimci su vrlo razigrani i znatiželjni.

U pravilu, nakon aktivnih igara, Singapurska mačka više voli drijemež na ruke vlasnika. Životinje ne biraju jednog vlasnika i jednako dobro tretiraju sve članove kućanstva. Male mačke vole mačke i uživaju provoditi vrijeme s njima. Neobična značajka ovih mačaka je da oni ne podnose glasne zvukove. Zato se ne preporučuje uključivanje glasne glazbe i vriskanje s njima.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Petika skrbi za kućne ljubimce

Briga za Singapur mačke je vrlo jednostavna. Budući da mačke nisu sklone muljaži, ali su prirodno obdarene čistoćom, sami se brinu o kosi. Povremeno možete kombinirati četveronožne ljubimce.

Priprema pravilne uravnotežene prehrane je važna stavka u skrbi o mačkoj ovoj pasmini. Iako Singapurske mačke nisu sklone pretilosti, ne preporuča ih se preopteretiti. Kada se hranite s industrijskim hranama, vrijedi dati ljubimcu količinu hrane naznačenu na pakiranju. Preporuča se diversificirati prehranu Singapura i hraniti ga ne samo suhim hranom, već i konzerviranim proizvodima i paukovima. Istodobno, proizvodi trebaju biti s niskim sadržajem mesa (oko 30%) i povećanom probavljivosti.

Singapurske mačke mogu se hraniti i prirodna hrana. Preporučljivo je dati vašem malom lean mesu, razne žitarice i povrće jela. Ako želite, možete mažirati mačku s egzotičnim namirnicama kao što su kiwi, mango i banana. Singapuru ne možete unijeti sljedeće proizvode:

 • svinjski;
 • kobasica;
 • slatkiši;
 • riječna riba;
 • mlijeko.

Potrebno je pratiti stanje zuba, ušiju i oči kućnog ljubimca i po potrebi ih očistiti pamučnim slojem. Zubi moraju biti četkani posebnom četkom. Postupci za kućne ljubimce nisu potrebni. Singapurske mačke brzo se naviknute na pladanj, a neki pojedinci čak idu u redoviti WC.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: