🐈 Sibirska mačka: 30 + fotografija, opis uzgoja, karakter, video, cijena

Sibirska mačka

Sibirska mačka poznata je po svojoj neobičnoj, ruskoj mačkoj kućanstvima koja izgledaju klasično. Odakle dolazi ova pasmina, koje su njezine značajke izgleda, karaktera i zdravlja?

Podrijetlo pasmine

Mnogo je glasina i mitova o podrijetlu pasmine pasmine u Sibiru. Prema nekim izvorima, sibirske mačke pojavile su se u sibirskoj taiga, zahvaljujući kojoj imaju neke značajke njihovog izgleda, što im je pomoglo da prežive u teškim klimatskim uvjetima.

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Sibirska mačka razlikuje se od drugih rođaka zbog svoje zdrave gradnje, njuške, pahuljastog kaputa, karaktera, fiziologije … Pogledajmo detaljnije o glavnim karakteristikama ruske sibirske mačke pasmine.

Standardni uzgoj (pojava):

Prva, od sibirske mačke drukčija od drugih, jest njezina veličina i težina. Moćno, zdepasto tijelo s prilično razvijenom muskulaturom čini ove mačke veličanstvenima. Mišićna masa u sibirskom mačiću formirana je dosta dugo, kao kod ljudi, za 3 godine.

Prednje noge nešto kraći od onih stražnjih, što mačku mačke lagano naginje (to je ono što daje životinju i vještinu životinje). Prosječnu težinu odrasle sibirske mačke iznosi 6 kilograma, mačka je 12 kg.

U "Sibirskim" velikim mišićavim šapama, koje ih razlikuju od drugih mačaka, činjenicom da su među prstima dosta dugi vuneni pramenovi.

Duga vuna Sibirski mačić je hipoalergenski, što ovu mačku čini nezaobilaznim kućnim ljubimcem za osobe s alergijama. Vuna mačaka ove pasmine sastoji se od dva sloja: vrlo debela podloga i tvrda vuna, koja se praktički ne mokri. Zahvaljujući ovom "vunenom poklopcu", mačke se osjećaju ugodno u svim vremenskim uvjetima i temperaturama.

glava mačka ove pasmine je prilično velika, okrugla, a vrat je kratak, ali jak. Njuška ima trapezoidni oblik. Na ušima mogu vidjeti četke, naslijeđene od svojih predaka.

oči Ovalni su u obliku, srednje veličine i lagano nagnuti.

boja Sibirska mačka može biti sasvim drugačija, što potvrđuje slike (fotografije) koje ćete vidjeti u nastavku.

Njega i održavanje

 • Mačke mogu pratiti vlastite dlake, tako da im vlasnici moraju povremeno češljati: tijekom razdoblja muljaža (oko 10 dana) i neprekidno (1-2 puta mjesečno).
 • Ako govorimo o prehrani, onda hranimo ove mačke nije teško. Činjenica je da ova pasmina ima genetski postavljen program za prirodnu i raznovrsnu hranu koja olakšava izbor hrane i hrane za njih. Postoji samo jedna značajka koja je važna za uzimanje u obzir kod hranjenja sibirskih pasmina – količina proteina (tijekom rasta). S obzirom na činjenicu da se mišići mačaka formiraju u dobi od 3 godine, njihova prehrana ovih godina bi trebala biti pretežno protein (oko 70%).
 • Nemojte zaboraviti na svoju ljubav prema slobodi i povremeno slobodno.

video

Fotografije sibirskih mačaka

Ako ne želite trošiti vrijeme na učitavanje parcela, možete pogledati fotografije sibirske mačke, koja predstavlja različite mogućnosti za njezinu boju:

 • plava
 • crvena (koja ima zlatnu boju)
 • srebro
 • crna
 • Tri boje
 • kornjačevine

Zaključci o pasmini

Sibirska duša je skrivena u moćnom tijelu sibirske mačke. Dobronamjerno i otvoreno biće zadržalo je mnoge navike svojih predaka – ljubav lova i prirodno promatranje. Postoje legende o inteligenciji tih mačaka – Sibirski ljudi ne trebaju biti obučeni u trikovima i čudesima haljina, dok gledaju ljude sami, počnu shvaćati što žele od njih.

Sibirska mačka je izvrstan pratilac, sposoban održati samopoštovanje. Oni imaju vrlo razvijen osjećaj za dom i u toj kvaliteti sibirci su blizu pasa. Bezbrižnost je također njihova osobina. Ono što plaši uobičajenu mačku – sibirski se možda zabavlja. Sibirske mačke šute, a vi ne dobivate nikakve dodatne zvukove.

Nasljedne bolesti u sibirskoj mačkoj nije.

Možete kupiti sibirske mačiće u vrtiću ili uzgajivaču. Mnogi čimbenici utječu na cijenu mačića (rodovnica, boja i druge značajke). Najniža cijena za čistokrvna sibirska mačka će biti oko 5 tisuća rubalja (1 200 UAH), maksimalni troškovi mogu dosegnuti 20 tisuća rubalja (8000 UAH).

Gdje kupiti sibirski mačić? Pozivamo vas da obratite pažnju na sljedeće rasadnike, čije recenzije su pozitivne:

 • Sibirska mačka "Dauria" (//www.dauriacats.ru/about.html) i mačka "Gloria" u Rusiji, Moskva.
 • Kennel "Girasole" (//girasole.by) u Bjelorusiji, Minsk.
 • Kennel "Zaimka" (//zaimka.com.ua/) u Kijevu.

Izaberite pahuljasti mačić u bilo kojoj mačari ili uzgajivaču i nećete požaliti što je sibirska mačka postala vaš prijatelj.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: