🐈 Servalna mačka (afrički, domaći, divlji): opis pasmine

Serval: opis pasmine i prirode mačaka

Serval je egzotična pripitomljena pasmina mačaka koja živi u divljini u Africi. Servali su također nazvani grmljavim mačkama, budući da žive uglavnom u šikarama grmlja koji se nalaze u blizini vodenih tijela. Unatoč činjenici da su mačke izvorno divlje, kod kuće postaju fleksibilni i prijateljski kućni ljubimci. Domaće servale žive duže od 15 godina, dok divlje mačke žive 10-12 godina.

  • 1. Opis pasmine
  • 2. Priroda servala
  • 3. Održavanje i njegu

1 Opis pasmine

Servali se smatraju grabežljivcima, čija duljina skoka može doseći više od 3 metra. Visoka aktivnost kod ovih kućnih ljubimaca promatrana je u razmacima od 5-9 ujutro i 10-12 uvečer. Njihov je torzo dug oko 120 cm, ne uzimajući u obzir rep, a mačke odrasle do visine 60 cm. Dužina duljine do 40 cm. Među ostalim predstavnicima obitelji mačaka, uši i udovi najdulji su među poslužiteljima.

Tijelo ovih afričkih mačaka je proporcionalno i u težini je oko 17 kg. Glava Serval mačaka je mala, vrat je dugačak, uši su široke, izbačene poput risa. Glavna značajka tih životinja jest da mogu čuti potencijalni plijen u dalekoj udaljenosti.Oči na poslužiteljima u obliku badema, obojane u svijetlim nijansama.

Boja kaputa ovih egzotičnih kućnih ljubimaca je lagana mliječna s malim mrljama tamnosmeđe. Postoje osobe s kaoticima na žućkastoj pozadini. Uzgajivači su uklonjeni Servala s srebrnim prskama na bijeloj podlozi. Na licu, abdomenu i prsima kod takvih pojedinaca, boja je izuzetno bijelih boja s malim brojem mjesta. Na leđima na stražnjoj strani točke su svijetle. Na vrhovima ušiju nalaze se crne resice.

PreporučeniPočetna risa: pasmine mačaka, priroda i obilježja njege

2Server Karakter

Servici za odrasle su vrlo društveni i lako se povezuju s novim vlasnikom, ali profesionalni uzgajivači preporučuju kupnju mačića čije je ponašanje puno lakše ispraviti. Mačke ove pasmine imaju razigrano i prijateljski karakter. Oni su obdareni izvanrednim umom i dobro su sposobni za obuku.

Servali vole provoditi vrijeme sa kućanstvima i komunicirati s njima, stvarajući zvukove koji nisu poznati drugim mačkama, već prolazeći, poput cvrkutanja ptica.Mačke ove pasmine vrlo su znatiželjne i stoga je bolje sakriti različite žice i druge predmete koji mogu naškoditi ljubimcu. Preporučljivo je kupiti za razigranog ljubimca više posebnih igračaka srednje veličine.

Serval vole gnječiti razne predmete i kako bi ga odstranio od ove okupacije, preporučljivo je da se pozivaju na prskanje s jabučnim prskanjem.

Egzotične mačke su tvrdoglave, lukavne i moraju se podići od ranog doba. Mačka se brzo približava vlasniku i doista ga voli. Po svojoj prirodi, servali su više poput pasa i vole provoditi različite timove, donoseći loptu i druge predmete na zapovijed domaćina. Uz ostale kućne ljubimce, osim malih glodavaca i ptica, dobro se slažite.

3 Sadržaj i skrb

Briga za egzotičnog kućnog ljubimca jest izvršiti sljedeće postupke:

  1. 1. Pješačenje mačke. Povremeno je poželjno uzeti kućnog ljubimca za šetnju, jer ga je prethodno obučavao na remen. Divlje mačke trebaju fizičku vježbu kako bi ostale u formi.
  2. 2. Kupanje. Vodene procedure treba provoditi jednom tjedno.Predstavnici ove pasmine vole vodu i možete ih prepustiti u ribnjaku.
  3. 3. Hranjenje. Serval mora biti hranjen ne samo mesom, nego i pilećim kostima, krilima i specijaliziranim dodatkom kalcija. Po danu, odrasla osoba ne bi trebala konzumirati više od 1,5 kg mesa.
  4. 4. Kopiranje vune i četkanja ušiju. Ti se postupci preporučuju jednom tjedno. Tijekom razdoblja mrtvljenja preporuča se češljanje kućnog ljubimca s posebnim četkicom.

Ne preporučuje se zadržati egzotičnu životinju u malom gradskom stanu. Najbolje mjesto za boravak Serval bit će seoska kuća s priloženom kaveznicom i zaseban ulaz za kućnog ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: