🐈 Serengeti mačka: fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Serengeti

Mačka govornica, uši na vrhu! Preciznije o pasmini mačaka Serengeti i ne može se reći. Ali možete nadopuniti sliku pojedinosti! Pa što je to jedna od najrjeđih pasmina na svijetu?

Podrijetlo pasmine

Divlja velika mačka i nježan dom stvorili su prekrasne potomke. Odsutnost agresije i grabežljivog izgleda podmićuje sve bez iznimke. Mačke i mačke, koje nisu imale sluge servala u skupu kromosoma, pokazale su se iznenađujuće sličnima s njima.

  1. Serengeti mačak ima klinastu ravnu glavu. Struktura glave nije oštra, ali glatka, okrugla je meka. Brada je snažna, ali ne masivna, obrazi ne smiju biti vidljivi:
  • uši – na vrhu. Velike su i "oprezne" – uši za slijetanje uvijek su visoke. Veličina ušiju jednaka je veličini glave životinje. "Uzbuna" ušiju i njihova velika veličina su karakteristični znakovi pasmine;
  • oči široke. Oni su veliki i okrugli, boje meda. Iako je pasmina standard za ostale žute nijanse, dopuštena je i maturasta ili svijetlozelena boja;
  • nosa je široka, a širina se održava duž cijele duljine nosa. Nose su izuzetno mračne, vibrine su dugačke;
  • vrat je dugačak, visok, proteže se od glave do ramena.
  1. Od prvih tjedana života, Serengeti mačići već pokazuju sve prepoznatljive osobine pasmine – eleganciju i mišićavost!
  • savršeno serengeti – srednje veličine. U ovom slučaju, njihova je tjelesnost sportska – to je polu-strano jaka vrsta tijela. Znakovi pasmine – ravna linija leđa, jednake širine do krune i ramena, duljine tijela. Mišići nisu pretjerano razvijeni. Izraženi seksualni dimorfizam (mužjaci su veći od ženki).
  • udovi su dugi i jaki. Od svih domaćih mačaka, Serengeti ima najduže noge. Šape nisu velike, ovalne
  • rep ove pasmine nije predugo, ali je gusta. A vrh repa uvijek je crnacen.


Serengeti je mačji kavez. I to smo već spomenuli? Zato nemojte reći da niste bili upozoreni! Loquacity i predatory grace su osobitosti pasmine. Mogu hodati na peti iza vlasnika i pjevati, mumljati, cviliti, vikati – njihov je vokabular ogroman. Ponekad je ta razgovornost naporna, ali nećete uspjeti uvjeriti mačku da šuti!

A mačka serengeti vrlo je tvrdoglava. Ako nešto želi, onda nema smisla zatvoriti "nešto" s sedam bravica u najudaljenijoj sobi.Čim se sakrijete iza praga, serengeti će nadvladati sve prepreke i "nešto" će biti u njezinim mišićavim šapama. Za promjenu pažnje mačke iz vrijednih interijera – pružite joj dovoljan broj igračaka.

Valja istaknuti njihovu neustrašivost. Oni, potomci ponosnih divljih životinja, ne boje se uličnih pasa ili chupacabra. Vidjevši jedan od ovih, Serengeti će najvjerojatnije odabrati taktiku "Najbolja obrana je napad"! Da, ova mačka ima borbeni karakter pa nemojte dopustiti da životinja sama šeće na ulici – iznenada se neće sresti protivnika previše teško, ili bolje, a ne moći.

Opis znaka mora se nadopuniti svojim vrhunskim osobinama. U kući Serengeti – vođa. Ovo je prva točka. Ako se netko ne slaže – dopusti mu da ponovno pročita prvu točku ili krivi! Oni koji preuzmu vodstvo pasmine zaslužuju najveću milost – nježnost i ljubaznost.

zdravlje


No, uz brigu za Serengeti nema nikakvih problema. Trebaju vam svemir i malo njege. Ponekad češljanje vune, brisanje očiju i ušiju – možda je to cijela skrb. Oh, da, čak i moždani udar. I razgovaraj!

hranjenje

Jeftini gotov hrani – isključeni (posebno suhi).Samo premium klasa, samo hardcore! Ali ozbiljno, to je zaista najbolje za mačku u početku prehrambene hrane. Iako, ako otkrijete koliko košta Serengeti mačka, neće nikoga iznenaditi ako ima osobnu nutricionista. I kuhajte. I barista.

Meso svinja je strogo zabranjeno mačiću. Također ne nude mlijeko i morsku ribu. Koračna teletina i govedina temelj su svakodnevnog jelovnika egzotične ljepote.

video

foto


Naravno, ako na svijetu ima samo nekoliko desetaka ljudi koji mogu sami reći da su uzgajivači serengeta, tada postaje jasno da je odgovor na pitanje "Gdje kupiti ovo čudo?" vrlo teško.

U Ukrajini i Rusiji pasmine pasmina još nisu uobičajene. Neki uzgajivačnici nude mačiće ove pasmine po točki.

Ako vam je načelo važno, američka vrtića Karen Southman ima najbolju reputaciju među svima. Recenzije vlasnika Karen serengeti potvrđuju da su joj pussi zasigurno najbolji, jer uzgajivač ne stavlja pasminu na tok.

Prosječna cijena mačića je 30.000 rubalja. Ali shvaćaš li da je to prava cijena za rijetku afričku domovinu geparda?

rasadnici

U Moskvi

  • //russicurl.com/

U Kijevu i Minsku, mačići ove pasmine su ponuđeni na prodaju uglavnom ne u rasadnicima i uzgajivači, nego obični sretni vlasnici ove pasmine.

Stručnjaci su pjesnici o ovoj pasmini: "Serengeti – pustinjski osmijeh"!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: