🐈 Pasmine Serengeti mačke: opis, veličina, karakter

Serengeti mačka: opis pasmine, karakter

Serengeti mačka je nova i prilično rijetka pasmina. Vanjska slika donekle podsjeća na divlje predstavnike mačjih servala. Samo odnos između njih ne može se pratiti. Serengeti dolazi iz Kalifornije, ali ne iz vrućeg afričkog kontinenta. Cilj uzgajivača bio je dobiti kućnu verziju mačke s maksimalnim skupom značajki divljih stanovnika savana. U početku, bengalske mačke bile su uočene uočenim mačkama, kasnije su koristile Maine Coons i Abessinije. Do danas masovni reprodukcija pasmine ne događa se samo u profilu. Stoga je cijena na njima izuzetno visoka.

  • 1. Opis
  • 2. Karakter i stil ponašanja
  • 3. Zdravlje

1Opisanie

Serengeti je jedna od najvećih mačjih pasmina na svijetu. U odrasloj državi, pojedinačni uzorci dosežu 12-15 kg težine. Mačke i mačke imaju snažnu i mišićavu tjelesnu građu. Zahvaljujući lagano izduženom obliku tijela, stvara se zavaravajući učinak lakoće i milosti. Bez ikakvih kromosoma iz servala u skupini gena, serengeti su nevjerojatno slični njima. Karakteristične značajke u opisu pasmine su sljedeće:

  • Ravna, klinasta glava s mekim zaobljenjem.Brada je dobro razvijena, ali se ne ističe. Obrazi nevidljivi.
  • Velikih ušiju djeluju kao posjetnica ove pasmine, kao da je mačka uvijek na vidikovcu. U visini, oni su usporedivi s veličinom glave. U podnožju je znatno prošireno, zaobljeno na vrhovima.
  • Oči su bademaste, široke i udaljene. Boja je često ton meda, ali postoje i druge nijanse žute boje. Rijetko, ali možete vidjeti serengeti zelenih očiju. Standard isključuje prekomjernu izbočinu ili opuštanje očnih jabučica.
  • Nos je jednako širok duž cijele duljine, s tamnom podlogom.
  • Vrata su izdužena, snažna, protežu se od ramena do glave.
  • Noge su dugačke, atletske, s kompaktnim mekanim šapama, ovalne.
  • Rep je srednje dugačke, ali uvijek gust, s tamnim, oštrim vrhom.

U punoljetnim predstavnicima, leđa je idealno ravna, s jednakim udjelima od krune i ramena. Mužjaci se razlikuju po većim dimenzijama u usporedbi sa ženama. Serengeti se razlikuje od ostalih pasmina i vunenog pokrivača. Podloga nije, kao i uobičajena kopča. Na dodir je kaput vrlo mekana i svilenkasta, debela, kratka, s jasno sljedivom pramcu.Postoje 3 vrste boja koje su prikazane u tablici:

Naziv bojeKratak opisfoto
crnaČista crna shema boja, na kojoj se razvodi mogu vidjeti sablasno.
Sivi tabbyOpćenita pozadina smokva smeđa boja bilo koje sjene, s vidljivim mrljama
Dim je sivaPodrazumijeva prisutnost crnih zaobljenih pruga na srebrnom kućištu

U prioritetnim točkama (zaobljenim ili izduženim) s izraženim konturama, a ne trakama u području ramena i šapa. Ponekad kaotična raspodjela. Rep je okružen crnom spiralom. Ustajanje crnih poteza iz vanjskih kutova očiju karakteristično je obilježje serengeta i vrlo je cijenjeno. Smatram nedostatak: okomito izdužena mjesta, crvena i bijela točka.

PreporučeniBengalska mačka: opis pasmine, veličina i težina

Karakter i stil ponašanja

Jedinstvena značajka pasmine – povećana je "razgovornost". Oni stalno mogu pratiti majstora pete, ne prestajući stvarati neuobičajene zvukove: grunting, urli, bubbling, snorting. I to čine tako izravno i povezano, kao da razgovaraju i govore nešto zanimljivo. Ponekad je njihova opsesija naporna, ali skrivanje ili zaustavljanje svakog zlostavljanja neće raditi. Mačke s tvrdoglavim i kapricioznim temperamentom ne podnose pokazivače sa strane.Vole uvijek biti u središtu pozornosti. Ako vlasnik zanemari svoj ljubimac zajedno, pokušavaju sa svojom moći da se pokažu. Strpljenje i ustrajnost oni ne drže. Dok ne postignu ono što žele, neće se povući.

Samo nemojte misliti da je jedina svrha predstavnika ove pasmine stalno tražiti razlog za komuniciranje sa svojim idolom. To su tako aktivna i aktivna bića da su spremna za bilo kakvu aktivnost. Moglo bi biti korisno kao pomagači u svakodnevnom životu. Oni su veliki lovci, tako da je hvatanje miševa za njih najprikladnije okupacije. Nijedan glodavac ne može skliznuti prošlosti. Istovremeno, susjedstvo s hrčkovima i pticama donijet će posljednju neizbježnu smrt. Unatoč njihovoj mirnoj prirodi, ovi su objekti potencijalni plijen za njih.

Zbog znatiželje i tvrdoglavosti mačaka, nema smisla skrivati ​​predmete od interesa za njih. Čim ih ostave bez nadzora, sigurno će dovršiti posao koji je započeo do kraja. Da bi se odvratili od dragocjenosti takvog mašte, osigurati dovoljno igračaka. Serengeti ne mrzi trčanje i zabavlja se još jednom.

Druga posebna značajka je neustrašivost, ponekad na rubu gluposti., Ne boji se nikoga ni bilo čega. Čak i ispred ogromnog, žestokog psa, oni se ne povuku i bez oklijevanja, oni naiđu na nejednaku borbu. Iako nemaju agresivnost, neće proći pred neprijateljem. Preporučljivo je ne pasti pod "vruću šapu", kao u ljutnji oni su strašni. Stoga, šetnja sama po sebi je rizična. Bilo kakvo putovanje, apsolutno neugodno. Nemojte pokazati agresiju ovratniku, jer psi uvijek slijede u blizini. Ako ga skinete, još uvijek ne bježite. I tako su vrlo prijateljski i nježno. Čak i kod dvorišnih mačaka naći će se zajednički jezik i svakako pozovite par za posjet.

Po prirodi su obdareni vodstvom, tako da neće tolerirati konkurenciju u kući. Svatko tko prepozna takvo vodstvo, nagrađen je najvećom ljubavlju i nesebičnom odanosti. Jednostavno se približavaju drugim kućnim ljubimcima, ali ih obrađuju. Pokušavaju uspostaviti svoja pravila, ali ne stoje na ceremoniji s različitima. U takvom slučaju neizbježni su stalni sukobi.

Obitelj serengeti se ponašaju drugačije.Mačka-otac je odgovoran i pristojan, mačka je brižna majka. Ona će voditi brigu o malenima, podučiti ih kako jesti hranu za odrasle i naučiti ih da koriste WC ladicu.

Povećana ljubav prema svježem zraku ponekad je puna problema. Mačke su sklone neovlaštenim bijegima od kuće. Nijedna sigurnosna mjera neće zaustaviti te zlonamjerne osobe. Takvo ponašanje uopće nije rezultat loših životnih uvjeta ili neodgovarajućih stavova prema njima. Samo je sve im zanimljivo, a znatiželja nadilazi zdrav razum, tako je velika želja da nauči nešto novo i nedostupno. Obično dan kasnije bjegunci se vrate.

Po prirodi Serengeti su vrlo ljubavi, živahne i društvene. Nikada u lošem raspoloženju, uvijek vesela i vesela. Sve što je novo i neistraženo ulazi u svoje vidno polje, odmah postajući igračka. Čak i vrlo teške stvari neće ostati bez odgovarajuće pažnje. Ne izlazi van za vožnju po sobi, pa se bar krećite ili krenite. Stoga je bolje ukloniti skupe jela s otvorenih polica.

3Zdorove

Ova pasmina rijetko je obdarena trajnim imunitetom, ali genetički naslijedila predispoziciju za urolitijazu. Mačke često pate od ove bolesti.Nije moguće dijagnosticirati u ranom stadiju, jer bolest prolazi asimptomatski i brzo. U budućnosti, mačke počinju ići na zahod gdje ne bi trebale imati poteškoća s mokrenjem. Objavite žalosno meow, snažno lizati mokraćnu cijev. Mačiće će imati slično ponašanje. Samo lijekovi ne pomažu ovdje, samo terapija lijekovima pod medicinskim nadzorom.

Inače, oni su zdravi i hrabri stvorovi. Oni mogu šetati čitav dan na svježem zraku i ne hladno. Aktivni i sjajni izgled svjedoče o velikom blagostanju. Pravilnom skrbi i brižljivim stavom serengeti žive oko 10 godina.

Pasmina je idealna za kućno držanje, što je objašnjeno nepretencioznošću. Ne trebaju posebnu brigu, oni su nepretenciozni u prehrani. Dovoljno je povremeno češljati svilenkastu kosu, hodati poput psa i poduzeti odgovarajuće preventivne mjere. Možete se hraniti prirodnom hranom i gotovim hranama, samo najviše kvalitete. Kada uzgajati potomstvo da se druži s divljim predstavnicima ne može. Mačići su prvobitno rođeni neplodni i neprikladni bojanje.

Serengeti o naravi lika vrlo jednostavna, prilično izvanredna. Lakše je lakše pronaći zajednički jezik s njima, nakon što su proučavali navike i obrasce ponašanja. Ali obitelji s malom djecom ne preporučuju se za takav kućni ljubimac. Djeca uvijek ne osjećaju ustrajnost i ustrajnost s kojima životinja zahtijeva privlačnost i pažnju. U pozadini nesporazuma ponekad se javljaju ozbiljne borbe.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: