🐈 Selkirk Rex: mačka fotografija, cijena, opis pasmine, lik, video, vrtići

Selkirk Rex

Selkirk Rex je mlada pasmina kovrčava, dugodlaknih i kratkodlakih mačaka. Međutim, oni nisu slični ostalim Rex stijenama. Činjenica je da se njihova vuna sastoji od tri vrste vlasi: ravno, valovito i kovrčavo. To su glavni znakovi razlikovanja Selkirk Rex, koji se mnogi uspoređuju s malom ovčicom ili medvjedom.

Povijest podrijetla

Opis pasmina Selkirk Rex

karakter

Selkirk Rex je prilično mlada pasmina, i do sada nisu zapažene nikakve bolesti karakteristične za ove mačke. Zdravstveni problemi mogu nastati uslijed nečistoća drugih pasmina, koji su do 2015. bili dopušteni za izvanbrižnju (prijelaz). Najčešće to može biti policistična bolest bubrega iz Perzijanaca i hipertrofična kardiomiopatija iz Britanske kratke rane. No, iskusni uzgajivači pokušavaju ne dopustiti mačkama s takvim nasljednim bolestima da odaberu Selkirka Rexa.

Prosječan životni vijek pasmine je 17 godina.

Općenito, osobitosti skrbi za te mačke određene su njihovim debelim kaputom. Selkirk Rex zahtijeva češće kupanje od ostalih pasmina. Osim toga, kovrčava kosa u ušima može izazvati iritaciju i pretjeranu proizvodnju voska.

Osim toga, Selkirk Rexes imaju tendenciju da se slegnu jer se ne mogu uključiti osobe s alergijama. To također znači da se mačke trebaju redovito i pažljivo izvaditi.

Feed Selkirk Rex, kao i druge pasmine. Izabrati: od uravnotežene hrane visoke kvalitete ili prirodne hrane s vitaminima. To bi trebao biti sirovo meso (treba ga kuhati s kipućom vodom), od žvakaće žvakaće sjemenke. Vitaminski kompleksi vrlo su potrebni za održavanje zdravlja duge kose.

Standard omogućuje sve vrste boja i uzoraka. Prednost se daje čistoj zasićenoj boji. Često su uočeni Selkirk Rexes, sepia i Mink kao vrste albino, bicolora, srebra / dimljenja, čokolade i ljubičaste.

Boja očiju, nosa i šapa mora biti kombinirana s bojom kaputa.

video

Koliko je to

Gdje kupiti Selkirk Rex

Iako Selkirk Rex smatra prilično mladom pasminom, rasadnici za uzgojni rad na području većine zemalja ZND-a. Konkretno, mnogi uzgajivači u Rusiji. Jedna od ovih rasadnika nalazi se u Moskvi //www.show-cats.ru/

U Ukrajini uzgoj ove pasmine bavi se uzgajivačima britanskih mačaka.

Na primjer, u Kijevu, dječji vrtić "Radost moja duša" radi //joymysoul.com/

U Minsku se nalazi vrtić Selkirk Rex. //Www.glamorcat.ru/

Ako odlučite kupiti Selkirk Rex ne u službeni vrtić, već od pojedinaca, pročitajte recenzije o prodavaču. Barem se mačiću treba cijepiti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: