🐈 Scottish Fold kitten (Scottish Fold): kako ispravno hraniti i brinuti se za životinje

Scottish Fold kitten (Scottish fold): karakteristike pasmine, održavanje i njegu

Scottish Fold, ili Scottish Fold – jedinstvena pasmina ne samo u izgledu, nego iu karakteru. Ispuštanje ravnih ušiju postalo je posjetnica. Šarmantan pliš stvorenja s prijateljskim i opuštenim umijećem postat će posvećen prijatelj svima. U ovom slučaju, Škoti nepretenciozna skrb i prehrana. Ova pasmina je drevna, ukorijenjena u Kini. Blisko blago bavljenje započeo je puno kasnije u Škotskoj, ali nisu postignuti idealni rezultati. Pravi punoljetni predstavnici službeno su prepoznali u Americi.

 • 1. Opis pasmine
 • 2. Karakter i stil ponašanja
 • 3. Nijanse skrbi
  • 3.1. hranjenje
  • 3.2. uzgajanje
  • 3.3. Tipične bolesti

1 Opis pasmine

Neobični vanjski podaci škotski nabori zbog mutacije gena. Možete naučiti mačku prema zakrivljenim naprijed i spuštenim ušima, koje se savršeno uklapaju u glavu. Velike oči u obliku badema ističu se ne manje živo i ekspresivno. Boja varira, ali uvijek odgovara boji vune. Ova slika ih čini izgledaju poput sova.

U standardu, opis pasmine uzima u obzir sve najmanji detalj, i to:

 • Tijelo je proporcionalno, razvijeno, mišićavo, prsa su široka. Težina odrasle mačke doseže 10 kg. U usporedbi s mačkama, mačka izgleda kompaktnije.
 • Udovi su kratki, snažni, s gustom zaobljenim jastucima.
 • Rep je srednje duljine, s zaokruženim vrhom.
 • Glava je velika, zaobljena, blago podešena. Jastučići od brkova su puni. Čelo je široko, izbočeno. Nos je zadebljan, mali.
 • Uši su ovalne, široke, sužene. Objesite dolje i čvrsto u dodir s lubanjom. Uši su zatvorene. Unutra je blagi pucanj. Smješten na udaljenosti od 5-7 cm u mačića, au odraslih – 10 cm.
 • Kaput je kratak, debeli, s vidljivim poddlakom. Boje su različite, razlikuju se: monofoni, bistre, uzorkovane, kornjače i činčila.

Nedostatci pasmine uključuju: patologiju razvoja kralježnice i repa, različit broj prstiju, nepravilni oblik ušiju, jasno definirane obrube krvi.

Škotski fold mačići razlikuju se od svojih roditelja u tome da do jednog mjeseca nema jasno razumijevanje njegove pripadnosti pasmini. Svi se rađaju s ušima za vise, ali za neke se još više uspravljaju. Tada je mačić pripadao pasmini škotske ravnine.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

Karakter i stil ponašanja

Scottish Fold mačke smatraju se idealnim kućnim ljubimcima, koje se lako brinu za kod kuće. Oni su obdareni neuništivim mirom i suzdržljivostima, prijateljski i gostoljubivi prema svim kućnim stanovnicima. Jednostavno se prilagodite svim uvjetima, zajedno s drugim životinjama. Oni u potpunosti nemaju agresiju u ponašanju, što je važno za obitelji s djecom.

Škotski foldovi su prilično pametni i intelektualno razvijeni iz prirode. Razumjeti sve od pola riječi, brzo reagirati na zapovijedi i zapamtiti ih za budućnost. Brzo naviknut na pladanj i struganje.

Pasmina iz kategorije intelektualaca vodi mjereni način života. Penjanje na strehe, sofe i plijen imovine nije inherentno u njima. Oni se osjećaju ugodno uz vlasnika, a oni se ne posebno brinu i ne zahtijevaju veću pažnju prema sebi. Nemojte trpjeti prisilno držanje u krilu. Zajedno s mirom, želim se zabaviti i trčati. Oni imaju tendenciju da se ustanu na svojim stražnjim nogama u prilog zanimanja za nešto i da su u tom položaju dosta dugo vremena.

PreporučeniRedhead Briton – opis i značajke pasmine

3 nijanse njege

Briga za ove kućne ljubimce uključuje aktivnosti kao što su kupanje, češljanje, hranjenje i pletarenje. Sadržaj treba uzeti u obzir sljedeće nijanse:

 • Školjke se ne preporučuju za kupanje bez posebnih potreba. To bi trebalo učiniti samo u nazočnosti snažne kontaminacije vune, za prevenciju – 3-4 puta godišnje. Nemoguće je smanjiti mačku u punom kapacitetu. Ručnik se širi na dnu kupke; Šampon koristite poseban. Optimalna temperatura vode je 35-37 ° C. Cotton balls se stavljaju u uši životinje kako bi spriječile ulazak vode.
 • Kandže su otkinute 1-2 puta mjesečno, pod uvjetom da žive u stanu. Ako je kuća privatna, s besplatnim pristupom ulici, obrezivanje nije potrebno.
 • Mačići su navikli na češljanje od ranog doba. Furminator se koristi kao alat. Ovaj postupak se redovito obavlja, jer mačka može lizati zapetljane prostirke. Kad jednom uđu, uzrokuju poremećaj probavnog sustava.
 • Svrsne uši postaju zagađene od mačaka ravnih očiju.Za čišćenje koristite pamučne pupoljke umočene u sapunastu vodu. Oči obrišite otopinom borne kiseline.

Obavezno kupite dizajn za zakretanje krakova i dodijelite prikladno mjesto za ladicu. Na temelju njihove brzopletosti, škotski Folds odmah shvatiti gdje se treba nositi s potrebom i neće pokvariti namještaj.

PreporučeniCrni Britanac: značajke izgleda, ponašanja i sadržaja pasmine

3.1 Hranjenje

Jedenje mačića razlikuje se od prehrane odrasle mačke. Do dva mjeseca starosti, bebe se hrane majkom, a potom se presele u novi vlasnik. Ovdje svu odgovornost pada na njega. Preporuke za hranjenje su sljedeće:

 • Između 2-4 mjeseca mačići se unose do 5 puta dnevno u malim obrocima.
 • Od 4 do 8 mjeseci prenose se na tri obroka dnevno.
 • Od 8 mjeseci dovoljno je hraniti nabore dva puta dnevno. Ali to je prihvatljivo i više ako životinja to treba zbog bilo kojeg razloga (bolesti, oslabljenog imuniteta).

Popis dopuštenih proizvoda obuhvaća: kašu od mlijeka bez maslaca, kuhanog mlijeka, fermentiranih mliječnih proizvoda, kuhana mesa i mljevenog mesa, piletine, puretine, mršave morske ribe, od masnoće, kuhane mrkve i repa, kuhane pileće žumance, hrane za industrijsku hranu ne niže od klase premije.Ne preporuča se miješanje prirodne hrane i gotove hrane. Ne smije se prevrtati: dimljeni meso, kiselo meso, svinjetina, sirovo jaje, kockaste riječne ribe.

Budite sigurni da imate slobodan pristup svježoj vodi za piće. Bolje je ne miješati s kiselim vrhnjem i vrhnjem, jer njihov povećani sadržaj masti može negativno utjecati na jetru.

Pažljivo se obratite dodatku za kalijev. Vjeruje se da višak kalija i fosfora negativno utječe na pravilno prilagodbu ušiju.

Iz soka je poželjno kuhati herkules, rižu ili heljde. Prije posluživanja, meso je izrezano na male komadiće, a povrće je protrljano i aromatizirano biljnim uljem. Riba je dopuštena, ali samo mora, i nakon izvlačenja kostiju. Pod svakim jelo trebao bi biti zasebna zdjela. Važno je ne preopteretiti kućnog ljubimca jer to uzrokuje pretilost i loše zdravlje.

3.2Razvedenie

Razlika između nabora i zalutalih mačića vidljiva je tek nakon 6 tjedana

Pubertet u zavoju dolazi kasnije nego uobičajeno razdoblje, približno 7-8 mjeseci. Možete mate životinje u dobi od najmanje 1-1,2 godine. Partneri odabiru pasminu škotski s podignutim ušima (Škotski ravni).Takva kombinacija isključuje pojavu koštanih patologija u potomstvu. Isključite parenje s britanskim, jer se standardi pasmina jako razlikuju.

Izbor mačaka je na određenoj osnovi. Pazite da imate sva cijepljenja. Vizualno procijenite stanje životinje: čiste uši i oči, pokretni i neformirani rep, živahan izgled, čistu i meku kosu, koja odgovara proporcijama tijela.

2. – 3. dan drugog vrućine (prva prolazi) mačka je odvedena u posjet mačiću i lijevo na vrijeme. Čim se dogodi parenje i interes za partnera nestaje iz potencijalnog mladoženja, mačka se može odvesti kući. Trudnoća u škotskom foldu traje 60-65 dana, ali razdoblje može biti odgođeno 7-10 dana. Rezultirajuće leglo ne može se odmah dijagnosticirati na pripadnosti pasmini. Samo 6 tjedana nastaju uši, i postaje jasno koliko je ravnina i nabora u smeću.

3.3 Karakterne bolesti

Ove životinje imaju dobar imunitet i dobro zdravlje. Ali postoje neke bolesti koje su sklone:

 • Osteohondrodisplasia je patologija stvaranja koštane strukture i deformacije ekstremiteta. Očigledni znakovi su: djelomična lužnja repa i šape, poremećaj hoda i prekratak rep.
 • Hemofilija – smanjena zgrušavanje krvi.Bilo koja, čak i manja, rana može dovesti do velikog gubitka krvi.

Stanje kućne ljubimce ovisi o skrbi, životnim uvjetima i hrani. Ako se s pažnjom i ljubavlju liječite mačem, živjet će 15-20 godina. Škotski nabori se cijepljuju po rasporedu i provode potrebne preventivne mjere. Raspored cijepljenja poslije posjeta veterinaru.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: