🐈 Savannah mačka: opis pasmine, karakter

Savannah mačka: pasmina standard, karakter i savjeti za njegu

Savannah je uzgajan križanjem domaće mačke i servala. Prva generacija ima oznaku – F1 (F1). Savana je od divljih predaka stekla predatorsku milost i karakterističnu boju gepta. Predstavnici pasmine prepoznate su kao jedna od najvećih mačaka na svijetu. Maksimalna visina mačke doseže 1,35 metara, a težina – 15 kilograma. Savannah je vrlo aktivna i znatiželjna. Ona voli gledati vlasnika i stalno je s njim, kao vjerni i odani prijatelj. Ova kvaliteta se rijetko vidi u maca.

 • 1. standard Breed
 • 2. Pet znak
 • 3. Njega

1Standardna pasmina

Savannah je izvanredno lijepa životinja koja fascinira sa svojom milošću. Standard pasa:

 • Graciozna, proporcionalna glava u obliku jednakostraničnog trokuta.
 • Velike uši čiji su savjeti blago zaobljeni. Na vanjskoj strani uha, na bližem pregledu, vidjet ćete mrlju koja potvrđuje čistu krv ljubimca.
 • Žute, bakrene ili zelene oči neobičnog oblika. Boja životinjskih očiju ne ovisi o boji kaputa.
 • Široki nos s konveksnim režanjom različitih nijansi: crvena, crna, crvena.
 • Atletsko tijelo s snažnim prsima. Jake, čvrsto sklopljene bokove i ramena. Duge vitke udove s izraženim mišićima. Kraci su bili kraći.
 • Kratak rep od srednje debljine.
 • Grubo na dodir, elastična i gusta vuna. Mekani podlogu.
 • Cheetah mjesta na tijelu životinje nalaze kaotično. Boja mrlja je crna ili smeđa.

Savannah mačići

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2 Pet znak

U karakteru predstavnika pasmine jasno su istaknute kvalitete naslijeđene od divljih predaka. Trebaju puno prostora, jer se razlikuju po aktivnosti. Stoga stručnjaci savjetuju da mačka ostane u velikoj kući. Već u ranoj dobi, mačići pokazuju nevjerojatnu spretnost i pokretljivost, a lako se odbijaju do visine od tri metra od mjesta gdje su. Ako vlasnik može pronaći zajednički jezik s kućnim ljubimcem, tada će moći trenirati ljubimce različitim timovima. Mačka je vrlo pametna i brzo pametna, ona se pokorava osobi i pokuša mu pokazati svoje sposobnosti.

Duge šetnje na svježem zraku nužne su za životinju kako bi se oslobodila akumulirana energija.

Ako pravilno podignete kućnog ljubimca, odrastao bi nježan i nježan.Savannah treba pažnju i brigu o čovjeku. Mačka je vrlo privezana vlasniku, a kad se vrati kući, upoznaje ga s vratima. Ostale životinje tretiraju s nepovjerenjem, pogotovo ako prolaze na njezin teritorij. S vremenom će životinje biti u mogućnosti da budu prijatelji, ali savana će ostati lider u njihovu odnosu. Mačka voli putovati i tolerirati dugu cestu i letove. Stoga će moći posvuda pratiti domaćina.

3 Njega

Savannah voli prskati u vodu, tako da kupanje kućnog ljubimca ne daje vlasniku neugodnosti. Nakon postupaka s vodom, životinjska kosa mora biti češljana pomoću furminatora. Ovo je poseban četkica namijenjena uklanjanju mrtve kose. Redovito je potrebno čistiti uši uši s pamučnim pupoljcima i odrezati odrasle pandže. Savannah mačke nemaju genetske bolesti, imaju dobre zdravlje i dobar imunitet. Ali to ne isključuje nužnost posjeta veterinara za rutinsko ispitivanje.

Savannah je aktivna životinja koja treba dobru prehranu. Stručnjaci preferiraju vrhunsku suhu hranu.Ponekad se kućni ljubimac može hraniti ždrijebom i mljevenim piletinom. Zabranjeno je dati mliječne proizvode, ribu, žitarice i krumpire. Pravilna ishrana – osnova skladnog razvoja životinje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: