🐈 Chartreuse: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, uzgajivačnice

Šartrez

"Ljubomora je znak ljubavi", tvrdi pisac Dumas, Otac. Pod ovom izjavom potpisuju sve četiri šape i rep njegovog sunarodnjaka, ljubomornu mačku, žute poglede (fra Chartreux). Tko donosi chartreuse (kartezijansku mačku) skenira ljubomoru i kako zaustaviti strastvenog Francuza?

Podrijetlo pasmine

U svakom slučaju, mačke u Francuskoj bile su poznate već dugo, iako njihove kolonije nisu brojne. Chartreusi su se smatrali "mačkama običnih", iz razloga što ih je francuski francuski jezik toga doba cijenio ne zbog njihovog karaktera, već zbog njihove kože i mesa.

Uzgajivači su pokazali zanimanje za Chartreuse tek nakon Prvog svjetskog rata. Opis srednjovjekovnih prirodoslovnih mačaka iz 18. stoljeća i mačići iz velike kolonije s otoka Belle Le uzeti su na početku. Prvo sudjelovanje Chartreusa na izložbama datira iz 1928.

Zanimljivo je da su nakon Drugog svjetskog domovina Chartreuse gotovo zaboravili svoje heroje – sada ih se rijetko nalazi u Francuskoj. Oni su također rijetki u Engleskoj i Europi. Ali u Americi, iznenađujuće, danas najčistije linije ove pasmine. Ova pasmina mačaka vrlo je slična Britanci.

Karakteristike pasa

Obiteljski privitak

zdravlje

Nasmijava se ljubav

Odnos prema strancima

Živi s drugima

oglas

Opis Chartreusa

Recenzije vlasnika najrazličitijih, ali svi se slažu oko jedne stvari – kartezijanske mačke nisu nestašne i vrlo ljubomorni. Ravnotežne i mirne Chartreuse apsolutno ne mogu tolerirati protivnike – druge životinje u obitelji.

S obzirom na njihove prilagodljive sposobnosti, možete biti mirni – francuski žutosmeđih očiju lako će se naviknuti na bilo koju situaciju i neće se okupljati, braniti svoja prava.

Štoviše, priroda je lišena prava glasa. Da, srednjovjekovna mačka gotovo ne meow, ne kao sijamski. A ako daje glas, jedva je čujna, tanka. No, oni pjevaju posebno i uvijek shvaćate što je vaše raspoloženje jedno u drugome.

Međutim, nije neophodno pogoditi, ako ne postoji netko tko bi bio ljubomoran, onda je dijagram povrata dobro raspoložen. Može se ostaviti na miru – Chartreuse neće biti dosadno u svom društvu i par ili dvije igračke, ali vlasnik Chartreusea uvijek je sretan. Pogotovo ako u kući ne uzme omiljeno sjedalo za mačke. Za mjesto pod suncem, plava mačka će se boriti i nema sumnje – pobijediti!

Njihov je glas slab, ali znak je jak! A znak i fiziološke značajke omogućuju da se Chartreuse osjeća sjajno na ulici, pa čak i na hladnom vremenu ili u hladnim klimatskim uvjetima.Štoviše, ima veliki učinak na kućni kaput (izvući zaključke!).

zdravlje

Kao i sve čistokrvne mačke, chartreses imaju niz inherentnih bolesti. Zbog vidljive težine, srednjovjekovna mačka ima predispoziciju za niz bolesti zglobova: displikacija kuka, dislokacija koljena, i nešto slično to se ponekad događa. Kako odrediti što je u redu s kralježnicom? U slučaju dislokacije, životinja "plače", skrivajući se na osamljenom mjestu. Ali, to je teže otkriti displasija, ako sumnjate da je bolje napraviti rendgensku snimku.

Vaš obiteljski liječnik bi trebao biti mačji zubar. Neki Cartesians imaju sjekutiće premali i bliski. Da im trajni zubi ne guraju, bolje je ukloniti takve sjekutiće na vrijeme.

Najčešća bolest je gingivitis (bolest koja može dovesti do gubitka zuba). Potaknuta je plakom, pa pazite na usne šupljine svog ljubimca i uklonite kamenac na vrijeme. O jednom godišnje morate posjetiti stomatologa, a onda će vaša mačka svjetlucati s holivudskim osmijehom i pohvaliti se dobrim zdravljem.

I još jedan problem koji se treba spomenuti je tendencija pretilosti nekih linija dijagrami. Uz štetu na slici, pretilost može uzrokovati bolesti srca, krvne žile itd. Stoga je potrebno pravilno unijeti Chartreuse (u nastavku ćemo vam reći).

Životni vijek Kartezana je 13-16 godina.

Njega i održavanje

A kod kuće je bolje da ne zaključa unutarnja vrata. Sjećate li se jakog karaktera? Prije takvog lika nema smisla zatvarati vrata – on mu se ne sviđa. Također je besmisleno opremiti kućni ljubimac. Uvjeravamo, mačak će se odabrati za sebe i pažljivo će ga zaštititi.

Ostatak njege je uobičajen – tjedno čišćenje ušiju, redovne preventivne posjete veterinarki.

hranjenje

Dopušteno je sve što nije zabranjeno. Ali je zabranjeno, djelomično ili u cijelosti, svinjetina (slabo probavljena i previše masna), slanu ribu i hranu (hranu) s visokim sadržajem ugljikohidrata. To jest, sve što može uzrokovati pretilost.

No smrznuta govedina, perad, kuhano jaje, mliječni proizvodi ili prikladna vrsta hrane – ovo je svakodnevna prehrana Chartreusa.

Osobitosti vune utječu na prehranu.Chartreses, čisti po prirodi, stalno lizati svoje debele krzno i ​​kao rezultat toga, ispada da se puno u želucu. Plodna trava ili posebna hrana pomoći će vam da očistite tijelo.

video

fotografije

Unatoč činjenici da u Francuskoj, Chartreusi rijetko nalaze danas, pronašli su odgovor u srcima nekih poznatih francuskih ljudi. Dakle, osvojili su general Charles de Gaulle, a poznati pisac Collett posvetio je Chartreuse Sahe knjizi "The Cat". Na staroj rijetkoj fotografiji – pisac i njezin kućni ljubimci.

Gdje kupiti

Gluposti! Chartreuse je stara pasmina, au Europi malo je poznata. Beskrupulozna rasadnici i uzgajivači koriste ih, ponekad daju drugu plavu krv i vunu kao Chartreuse. Ali sličnost vanjskih podataka ne jamči autentičnost lika. A ako ste već fascinirani srednjovjekovnim mačkama i stalno google: "Gdje kupiti i koliko je catreuse mačka?", Onda ni cijena ni udaljenost više nije važno.

Upozorite one koji sanjaju kartezijansku mačku – jednostavno neće! Vrtići u Rusiji i Ukrajini vrlo su rijetki.

Chartrezy dječji vrtić u Moskvi – //shartrez.com/

Najbolje pasmine su u Americi. Lokalna vrtića mogu pružiti plaćenu uslugu za isporuku crtice za mačiće. Naravno, s takvim zahtjevom se rodi … rezervacija. Rezerviranje kartezijanske mačke je neophodno.

Prosječna cijena mačića je 20.000 rubalja (7.000 hryvnias).

Najbolje od svega, srednjovjekovni redovnici Kartezanskog Reda uspjeli su likvidirati Chartreuse i Catreusovu mačku. Oboje su tako … slatke!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: