🐈 Šarene pasmine mačaka [fotografija + popis pasmina]

Šarene pasmine mačaka

Najčešća boja među domaćim mačkama je tamne pruge na pozadini lakše vune. Stripes nisu oznake bilo koje pasmine. Mnoge vrste domaćih mačaka mogu se pohvaliti tigrovim prugama na krznenom kaputu.

Pasmine mačaka s prugama

Među većine pasmina postoje pojedinci slični tigrovi s njihovim prugama.

 • Australian Mist;
 • Američka žičana vuna;
 • American Curl;
 • Azijski tabby;
 • Dzhungala;
 • Maine Coon;
 • Pixie-Bob;
 • podšišan rep;
 • manx;
 • Toyger;
 • Cejlon;
 • Sibirski.

Značajke

Šarene boje pojavile su se u modernim domaćim mačkama zbog divljih predaka. Heterogena boja kaputa s potamnjelim duguljastim područjima omogućuje divljim članovima mačke da bolje maskiraju i prate plijen. Ne postoje dvije identične osobe čak ni u istom sloju, boja svake životinje je jedinstvena na svoj način.

Šarene mačke imaju karakteristično slovo "M" na čelu, sastavljeno od pruga. Ta se boja zove tabby. Tigar mačke imaju jaku inteligenciju i dobro zdravlje. Znanstvenici su identificirali odnos između povezivanja i razvoja imunološkog sustava.

Priroda minke – mirno, uravnoteženo. Ovi kućni ljubimci vole naučiti nešto novo i dominirati u kući u kojoj žive. Do starosti, prugasta mačka će zadržati energiju i ljubav prema igrama.

Vidi također: Popularne pasmine mačaka.

Australska magla

Rasprostranjena prugasta boja pasmine nije jedina izvanredna osobina. Uši američkih kovrča imaju neobične savjete, okrenute prema van, prema stražnjem dijelu životinje.

Ovisno o rodovini, američki kovrčići koštaju 10-30 tisuća rubalja.

Ovo je zanimljivo! Šarene boje su česte u čistokrvnim mačkama. Poput skupljeg muškarca, takve mačke imaju dobar imunitet, vrlo pametan.

Vidi također: Popis najbogatijih mačjih pasmina.

Azijski tabby

Iz imena pasmine možete shvatiti da će boja predstavnika biti prugasta. Azijski tabby se umjetno uzgaja u Velikoj Britaniji. Kućni ljubimci imaju svijetlu tigranu boju i laku karakter.

U prosjeku, azijske tabby mačke cijene 60 tisuća rubalja. i iznad.

Dzhungala

Jedna od najmlađih pasmina, još nije dobila odgovarajuću distribuciju.Godine 2001. gljivična pasmina je uzgajana prelazeći siamezu, Abisinije i američku mačku.

Troškovi džungle mačići dosežu 50 – 60 tisuća rubalja. za mlade pojedince, ali pronalaženje predstavnika pasmine u zemljama ZND-a je teško.

Kuril, američki Bobtails

Vrlo popularna pasmina posebno velike veličine. Težina Maine Coon može doseći 14 kg. Izvana, predstavnici stijena podsjećaju na ris: na ušima su naušnice, ali umjesto mrlja nalaze se tigraške pruge.

Mačići u dobi od 2 mjeseca Maine Coon pasmina trošak 35 tisuća rubalja, cijena odraslih mačaka je veća i doseže 60 tisuća rubalja.

s ostrva Mana

Hibridna pasmina, poput risa s gumama na ušima, ali bez repa. Uobičajena boja je srebrna, dima s prugama. Ovisno o rodovima i obilježjima potomstva, pixiobs košta 30 do 60 tisuća rubalja.

Toyger

Često ima tabby boju. Mačka uzgaja na otoku Ceylon, ima mirnu i prijateljsku prirodu, snažno povezanu s ljudima. Ceylon mačke zabranjuje prelazak s predstavnicima drugih pasmina, tako da troškovi mačića počinju od 100 tisuća rubalja.

Sibirska mačka

Gornje su bile na popisu rijetkih i egzotičnih pasmina.Pojedinci Sibirske pasmine imaju veću veličinu od prosječne, vrlo duge i pahuljaste vune. Pruge na krzneni kaput mačaka nisu tako izražene kao kod mačaka s glatkim kose, ali su jasno vidljive.

Često mačke sa sibirima pokazuju vrlo tvrdoglav, nestašan karakter.

Sibirski obožavaju vlasnike, radije se pokoravaju samo njima. U Rusiji i zemljama ZND-a, sibirska je mačka česta, uzgajivači traže 7 do 14 tisuća rubalja za čistokrvne potomke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: