🐈 Manx (Manx cat): fotografija, cijena, opis pasmine, lik, video

S ostrva Mana

"Polundra", vrisnula je mačka Manx, trčeći u posljednji Noin arki. Vrata kovčega zatvorila su se i stegnula dugu repu. Manx je odlučio ostati bez repa, ali se oporaviti u spašavanju plivanja sa svima. Dakle, prema legendi, postojala je pasmina. Mačka je izgubila rep, a svijet je stekao novu pasminu.

Podrijetlo pasmine

Istina, ograničena je na većinu skandinavskih zemalja i Ameriku. Da, Engleske su lutke još uvijek posvećene pasmini. No, u Europi, Ukrajini i Rusiji, ova pasmina praktički ne događa, a šteta je, pasmina je izvorna i jedinstvena!

Karakteristike pasa

Obiteljski privitak

zdravlje

Nasmijava se ljubav

Odnos prema strancima

Živi s drugima

oglas

Opis Manx pasmine

  1. vuna

Mačke Mank pasmine plišane na dodir. Ovo plišanje postiže se dvostrukom vunom. "Dvojnost" je zbog činjenice da je štitnik za kosu duži od podsloja i ne stane čvrsto na tijelo. Neki uspoređuju vunu mačke bezgrešne mačke s kunićem. Usporedba je poboljšana ako pogledate kako se Manx kreće. Ne hodaju ili trče, ali kreću s skokovima.Pa kako odrediti da ispred vas nije zec? Kunići ne meow!

  1. Boji.

Nema ograničenja na bojanje muškaraca mačaka, to može biti bilo koji. Radikalno crna boja je jednako dobra kao kornjača, siva ili duga, ali samo u SAD-u ne prepoznaju se mješavina čokolade, sijamaca, lila ili kombinacije ovih boja s bijelom.

Odsutnost repa ne sprječava da emocije pokazuju svim drugim raspoloživim sredstvima. Uostalom, za to mačka ima još četiri šape, mali motori u prsima i ekspresivni brkovi! Posebno bliski menksy konvergiraju s djecom. Nije ni čudo, za razliku od ostalih pasmina, nije im prijetilo da će ih povlačiti rep!

Recenzije o menksah najviše pozitivno. Priroda ovih mačaka je vrlo prijateljska i strpljiva. Oni, naravno, nisu najbrže mačke na svijetu, već prilično surove i nepravilno se kreću oko apartmana, igraju i igraju s užitkom.

Ova pasmina je vrlo pogodna za obitelji u kojima postoji više djece, jer se Manks neće dosadno tada i neće dati drugima.

zdravlje

Ako bi se trebalo pomno pratiti zdravlje reprezentativca pasmine Manx, onda nema problema s brigom za njega.

Što ne raditi?

Ne bi trebao pasti, jer bez repa, Manx jednostavno ne može ispravno pasti i posljedice pada mogu biti teške. Pobrinite se da vaš engleski ne popne previsoko.

Ali oni su u stanju skočiti visoko i gledati ove skokove sve zabave.

Gusta kosa ovih mačaka je sklona oblikovanju tepiha, stoga, u arsenalu sredstava za njegu vune, treba postojati cresta i furminator. Manx vuna treba češljati tjedno, a tijekom razdoblja muljaža – 2 puta tjedno.

Također redovito oprati oči i očistiti uši.

hranjenje

Manksy – mačići nisu razmaženi. Ono što daju, jedu. No, cijena dobrog zdravlja obično je dobra prehrana.

Od gotovih feedova, bolje je dati im samo super-premium feed.

S prirodnom prehranom, iz izbornika isključite sirovo jaje, mahunarke, riječna riba i cijela netaknuta.

Budući da su ove životinje sklone brzom rastu, moraju se dodati vitamini i kalcij.

Spaljeni ili zamrznuti lean meat, obroke, mliječni proizvodi, žitarice – to je ono što obično trebate hraniti mačkom Manx.

video

foto

Gdje kupiti mačića

Obožavatelji pasmine kažu da je sam kralj Edvard VII, koji je bio knez Walesa, čuvao Manx mačku u palači.Moram reći da je kralj vrlo sretan, jer je u Moskvi, u Kijevu ili u Minsku teško kupiti bespomoćan mačić ove pasmine. Dječji vrtići i uzgajivači još nisu obraćali pozornost na tu vrstu pasmine. Koliko je mačka pasmina pasmine Manx jasno isključivo iz inozemnih izvora. Prosječna cijena jednog mačića je 30.000 rubalja (10.000 grivna).

Ali gdje kupiti takav zgodan čovjek?

Potražite lutalice bez uzgajanja vrtića u inozemstvu, usredotočujući se na reputaciju vrtića i pravih gostiju. I, naravno, rezervirajte mačića unaprijed.

Manx mačka. Nema repa, već more šarma!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: