🐈 Ruska plava mačka: fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Ruska plava mačka

Ruska plava mačka je neobično slatka životinja koja se jasno izdvaja među ostalima svojim tajanstvenim sivo-plavom bojom. Naučimo više o tome kako izgleda, koje su njegove značajke i odakle je ta pasmina došla.

Podrijetlo pasmine

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

 • glava ima oblik oštrice (od oka do vrha na nosu, ako nacrtate liniju između tri točke). Iznad glave je ravna, lubanja su duga.
 • vratmačka je ravna i prilično dugo.
 • tijelo"Ruski plavi" je prilično graciozan. Njezina uredno izgrađena srednja veličina s prilično duguljastim tijelom razlikuje mačku od ostalih standarda.
 • ušiširok u podnožju, naglašen na vrhovima, velik. Unutar su ružičaste boje s malo dlake.
 • oči,kao krajnici, široko su zasađeni, imaju lijepu zelenu boju i vrlo su izražajni.
 • ekstremitetdugo kao i sve drugo. Šape mogu biti ovalni i okrugli. Rep je tanak i oštar na vrhu.
 • vunakratko. Ne može se nazivati ​​pahuljasto, ali je vrlo gusta i mekana, vrlo slična plišanom (na dodir). Sastoji se i podupire, a kosa na vrhu.

Veličina mačaka ove pasmine može biti srednja i mala, kao i njihova težina. Očekivano trajanje života ne razlikuje se od prosjeka – 17-20 godina.

Bit će zanimljivo:

 • kako nazvati rusku plavu mačku ili mačku
 • riješite se mirisa mačke ureje

Priroda ruskih plavih mačaka

Ruska plava mačka je aktivna i vrlo prijateljska. Ove mačke neće smetati svojim vlasnicima, jer mogu naći nešto za napraviti bez njih. Oni su prilično tihi zbog usamljenosti, pa su oni idealni kućni ljubimci za one koji rade mnogo izvan kuće.

"Rusi" su vrlo znatiželjni, a ni jedan detalj unutrašnjosti neće ih izbjeći, svaki od njih istražuje, miris i, ako je moguće, učiti iznutra. Mačke su vrlo inteligentne, proučavajući vaše geste i izraze lica, nauče vas razumjeti iz "polusane".

"Ruski plavi" ne sviđa se "strancima", preferirajući sjesti negdje do trenutka kada napuste.

Mačke su izvrsni lovci, pa ako u vašem stanu postoje miševi, to neće dugo trajati. Pored miševa, oni se ne žele loviti za insekte, žustro odbijajući do samog stropova.

Njega za ruskom plavom mačkom

Njega za "ruskom plavom" nije nimalo komplicirana, sve višeda ove mačke rijetko bolesne i nemaju nikakvih genetskih bolesti. Naravno, ne može se reći da se mačke ove pasmine uopće ne razbole. Oni mogu dobiti bilo kakvu mačji bolest ako ne slijede elementarna pravila za njihovu skrb.

Vlasnici će morati:

 • Kopiranje je neophodno svakih sedam dana. Periodički, morate se okupati, iako oni nisu osobito voljeli ovaj "mokri slučaj".
 • Morate se hraniti poput drugih mačaka, ne zaboravite na vitamine i ravnotežu. Sami mačke nisu izbirljive oko hrane. Pogledajte najbolji feed za rusku plavu mačku.
 • Pratiti čistoću svojeg WC-a, jer su mačke vrlo skrupulozne za svoje mjesto.
 • Ponekad trim kandže, ako mačka ih ne izoštrava sama dovoljno (češće se oni sami nositi s tim pitanjem).

video

Ako ste zainteresirani, možete saznati više o pasmini ruske mačke pregledavanjem ovih videozapisa:

foto

Ruske plave mačke mogu imati samo dvije boje: siva i plava (vidi fotografije). Ponovljeni su pokušaji dobivanja boja drugih nijansi, ali bili su neučinkoviti.

Zaključci o pasmini

Ruska plava mačka je oprezna životinja. Ona više ne želi istražiti stan, nego u njemu i od tamo najsigurnijeg mjesta proučavati načine i navike svih stanovnika stana.
Glas predstavnika pasmine obično nije glasan, a ruska plava mačka ne razlikuje se od posebne razgovornosti.

No, skakanje sposobnost, naprotiv, svoj razlikovni značajka – plava mačka lako uzima bilo koju visinu, pogotovo kada se bavi omiljena aktivnost – igra s vlasnikom.

Međutim, uobičajeno je da predstavnici ove pasmine komuniciraju ne samo s divljenim članovima obitelji, već i sa strancima i drugim životinjama.
Važno je znati da ruske plave mačke ne podnose zatvorene prostorije, stoga nikada nemojte zaključavati mačku sama u sobi!

Um i inteligencija tih mačaka su na visini, a vi ćete biti iznenađeni koliko brzo ruski plavi razumije i prihvaća pravila obitelji.
Ova pasmina pripada hipoalergenskoj, koja ne isključuje izgled u nekim slučajevima alergijskih reakcija na njega, ali znači da mačka nije alergična u usporedbi sa uobičajenim praskama.

Budući da je pasmina prirodna, nijedna nasljedna bolest nije zapažena iza nje.

Recenzije vlasnika ruske plave mačke

Katarina: "Imam dvije ruske plave mačke koje već 8 godina žive, a za to vrijeme uspjela sam sastaviti svoje mišljenje o pasmini.Ruska plava je izvanredna zbog svoje nevjerojatne čistoće i milosti. Ove mačke nisu samo mačke, već žene s likovima. Neće se takvima približiti strancima, neće jesti hranu, neće otići strancima, a ako su ustrajni, mogu ih izgrijeti. Usput, vole ispočetka – već 8 godina već sam promijenio pozadinu i namještaj više puta, ali nažalost ne mogu se odvojiti od ove navike. U svim ostalim aspektima, ovo je idealna pasmina s prekrasnom vunom. "

Andrija: "Naša Matrona je sve dobro, ali nije nježna! Točnije, dio ljubavi obično ide na prvu osobu koja se vraća kući s posla – ostatak mora biti zadovoljan ulogom naših kraljica. , onda je sve iscrpljeno, ali neće se uklopiti u zdjelu sve dok ne popunjavate uobičajenu hranu, a mačka je također pametna i nalazi svoje gnijezdo jaje, zna kako savršeno otvoriti hladnjak! "

Varvara: "Nije ništa što govori o čistoći ove pasmine – naš Tishka ne nosi smeće na podu, a ako vidi dijete, polako će ga otvoriti dok ne očistim nered.Kad sam bio mlad, naravno, dogovorio sam niz oštećenja u našoj kući, ali danas je već u dobroj dobi i namještaj je netaknut. Pomažem mu piletinu i ribu, a ne nestašan, ima sve. Već je postao tata, mačići su vrlo lijepi! "

cijena

Cijena tih mačaka kreće se od 8.000 do 35.000 rubalja (2000-10000 grivna). Na cijenu utječu boja, rodovnica i neki drugi čimbenici. Stoga, da točno odgovorite na pitanje koliko mačak "ruske" mačke košta, možete ga ocjenjivati ​​samo vlastitim očima.

Gdje kupiti Ruski Blue mačića

Samo u vrtiću ili uzgajivaču nakon što se dostave relevantne informacije o roditeljima. Uzgajivači, u pravilu, prodaju mačiće malo jeftiniji od rasadnika. Ali, ako želite sami uzgajati ruske modre mačke, nemojte se tresti i dobiti poznate rodne mačiće u Rusiji, Ukrajini ili u nekoj drugoj zemlji (gradu).

Ovdje su neke rasadnike u kojima se uzgajaju ova pasmina mačaka:

 • //worldbluecats.ru/rus_index.php, u Moskvi,
 • //boyard.kiev.ua, u Kijevu,
 • //www.flordeazur.com/, u Minsku.

Ako želite da se u vašem stanu pojavi mali šustrenki mač, dobiti rusku (sibirsku) mačku s smaragdnim očima badema.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: