🐈 Ruska plava mačka: opis pasmine

Ruska plava mačka: opis pasmine i karaktera

Ruska plava mačka dovedena je iz Rusije u Europu krajem XIX. Stoljeća. Engleski uzgajivači zovu ovu vrstu Arkhangelsk Blue, a tek je 30-ih godina prošlog stoljeća službeno priznat. Obilježje ove pasmine mačaka smatra se mekom vunom plave boje s gustom podslakom. Prijateljske ruske plave mačke nevjerojatno su popularne među uzgajivačima diljem svijeta i često postaju dobitnici nagrada na međunarodnim izložbama. Oni također imaju mirno raspoloženje, uravnotežen karakter i nepretencioznu skrb.

 • 1. Opis ruske plave mačke
 • 2. Karakter

1 Opis ruske plave mačke

Opis pasmina je kako slijedi:

 • tijelo je izduženo, graciozno i ​​mišićavo;
 • duguljasti vrat;
 • oblik sphenoida nogu s ravnim profilom;
 • oči su oblika badema, široke;
 • boja očiju – od svijetlo zelene do bogate smaragdno zelene boje;
 • velike istaknute uši;
 • visoki udovi s zaobljenim nogama;
 • kaput je gust, kratak;
 • izraženo podnožje, vrlo gusto;
 • uniforma boje kaputa, plavkasta boja;
 • izduženi rep.

Vuna ruskih plavih mačaka je sposobna odražavati svjetlost i zbog ove imovine stvara se srebrni efekt nijansi.

S lijeve strane – ruska plava mačka američke vrste, desno – europska.

Ruska plava mačka podijeljena je u dvije vrste – američke i europske. U američkim tipovima mačaka, čaše se odvajaju od strane, oči su zaobljene, tijelo je kompaktnije, a boja kaputa nekoliko je nijansi lakšom. Europska vrsta ruskih plavih mačaka ima masivnu gradnju i bogatu plavkastu boju koja je više poput plave boje.

Žene ruske plave boje, u pravilu, skuplje su od muškaraca. Preporučljivo je kupiti mačića ove pasmine kada je star tri mjeseca. Do tog doba, vune koje su se već promijenile, a žućkaste oči dobit će zelenu boju. Izmjerite tromjesečne bebe za više od 1 kg. Težina odraslog pojedinca ove pasmine iznosi 6 kg.

Među ostalim mačkama, ruska plava se smatra dugim jetrama. U mačaka, jak imunitet i često žive do 20 godina.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2 znaka

Ruske plave mačke vrlo su samodostatne i nezavisne životinje.One se mogu nazvati univerzalnim kućnim ljubimcima, jer su idealne za bilo koju osobu. Mačke lako podnose odvojenost od vlasnika i zato ga vlasnik može dugo ostaviti na miru. Dobro se slažu s djecom, a za usamljenike postaju vjerni suputnici. Nađu zajednički jezik s drugim kućnim ljubimcima, ali im se ne sviđa opsesija.

Stranci su oprezni i nerado uzimaju svoje poteze. S akumulacijom velikog broja stranaca u kući, pokušajte se sakriti od bučne tvrtke. Nedostatak ruskih plavih mačaka može se smatrati samo zato što je teško podnijeti razne izlete i prenošenje u novo mjesto stanovanja. Stres za njih su manje promjene u prehrani.

Predstavnici ove pasmine vole komunicirati s kućanstvima i pokušati trošiti što je više vremena s njima što je više moguće. Oni su osjetljivi na raspoloženje vlasnika i iskreno ga vole. Opsesivno se ne može zvati jer kućni ljubimac ne traži vlasnika i mirno čeka da ga pusti i da joj dade vremena.

Ruske plave mačke umjereno su razigrane.Igraju li sami, vole provoditi vrijeme sa svojim ljubljenim gospodarom. Vole provoditi vrijeme s djecom, ali ne dopuštaju djeca krik i glasno plakanje. Ako malo dijete počinje djelovati, četveronožnjak voli skrivati ​​na osamljenom mjestu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: