🐈 Razvoj mačića po tjednu: kako izgledaju, rastu nakon rođenja

Razvoj mačića po tjednu: izgled i značajke razvoja

Vrlo je važno imati ideju o formiranju rastućeg tijela mačića i znati pravilno voditi brigu o bebi u različitim fazama rasta. To će pomoći u izbjegavanju mnogih problema povezanih s zdravljem životinje.

Postoje česte inačice slučajnih mačića koji ulaze u kuću, kada je priča o njegovu rođenju, podrijetlu i postojanju otajstvo. Znanje će vam pomoći da se ne izgubite u situaciji: kako bebe gledaju u različita razdoblja života, što jedu i koji se procesi odvijaju u njihovom tijelu.

 • 1. Kako se mačići razvijaju tjednima do 3 mjeseca?
  • 1.1. prvo
  • 1.2. Drugi
  • 1.3. treći
  • 1.4. četvrta
  • 1.5. peti
  • 1.6. Šesti – deseti
 • 2. 3-8 mjeseci
 • 3. 8-12 mjeseci
 • 4. Pubertet
 • Pokaži sve

1 Kako se mačići razvijaju u tjednu do 3 mjeseca?

Od rođenja do 2,5 mjeseca – najvažnije vrijeme u životu mačića. Tijekom tog razdoblja formiraju se svi sustavi u tijelu i uspostavlja se imunitet. Veliku ulogu u tim procesima igra hranjenje teladi majkom-mačem.

Na kraju 1. – početkom 2. mjeseca mačići uče osnovne vještine, proučavaju svijet, druže se, zbog čega nastaju karakter i navike. Ovisi o tome kako će životinja biti nježna, obrazovana, inteligentna i zdrava u budućnosti.Stoga je nepoželjno davati mačiće u dobi od 2,5 do 3 mjeseca novom domu.

PreporučeniMliječni zamjena mačića za mačiće: kako odabrati i ispravno kuhati?

1.1Pervaya

Mačići su rođeni slijepi i gluhi, nesposobni za kontrolu prijenosa topline. Oni su apsolutno bespomoćni, praktički se ne kreću i potpuno su ovisni o majci. Miris i sposobnost sisanja – jedina stvar koju djeci daje po prirodi pri rođenju. Mirisom, osjećaju mačku i dopiru do nje, pokušavajući pronaći izvor mlijeka. Izmjerite novorođene bebe oko 100 grama, ovisno o uzgoju i broju voća u mačiću.

Biti blizak majci izuzetno je važno u tom razdoblju: mačići piju vrijedno kolostrum s kojim se prenose protutijela koja pomažu u razvoju imuniteta. Samo zbog mačje mlijeka u tijelu mačića u prvih sati života ne umiru od infekcija.

Novorođeni mačići bilo koje pasmine izgledaju gotovo jednako: glatki su, s ušima pritisnutim, tanki repovi, zubni i razlikuju se samo u boji. Često, bebe do tri dana imaju suhu pupčanu vrpcu. Tijekom vremena, ona nestaje.Bebe imaju vrlo tanke i krhke kosti: vrijedi to pamtiti kada postoji želja da se dodirnu mačić ili ga pokupite.

U nedostatku zdravstvenih problema, novorođenčadni mačići spavaju i sisaju majci tijekom dana. Zazvučuju glasno ako ne mogu otkriti izvor hrane i topline. Drugi razlog za krik je njihova nesposobnost da sami ispuštaju: osjećaju bol i pozivaju majku da se brine za sebe. Tijekom neonatalnog razdoblja, mačka masira svoje tummije kako bi stimulirala pokret crijeva i mokrenje.

Sve što osoba treba učiniti od trenutka rođenja mačića u ovom trenutku je pružiti mačka i mačića s maksimalnom udobnošću. Neprihvatljivo je prisustvo stranaca ili nepoznatih životinja u blizini "gnijezda", držeći bučne zabave i pokazujući potomstvo strancima. Mačke s finom živčanom organizacijom mogu prestati brinuti o novorođenčadi, što dovodi do smrti beba i mastitisa kod majke.

Neželjeno je dodirivati ​​novorođenčad, osim vaganja: pored fizičke traume koje ljudi mogu nanijeti, uzrokuje stres u mačiću, što negativno utječe na njezino dobro i stav prema mačići.

Ako mačka ima problema s laktacijom zbog disfunkcionalnog porođaja, vlasnik će morati hraniti bebe umjetno: za to morate kupiti zamjensku mačku za mlijeko. Ova posebna hrana, prilagođena u sastavu i blizu majčine, pomaže novorođenčadi da se povežu i ostanu zdravi.

PreporučeniTretira se za mačke: izbor proizvoda i pripremu hrane kod kuće

1.2Vtoraya

Do sedmog dana, uši se poravnavaju u bebama i sluha se javlja, otprilike u dobi od tjedan dana, oči počnu eruptiti. Izgleda smiješno: oči se otvaraju jedna po jedna, što mladima daje prilično smiješan izgled. Ovo razdoblje se zove mliječni proizvodi. Mačići su također ovisni o majkama mačaka: oni jedu isključivo na svoje mlijeko, ne znaju brinuti se za sebe i spavati veći dio dana. Do kraja drugog tjedna, težina mačaka udvostručuje se.

Mladi i dalje to vide loše i loše stoje na nogama, ali već pokušavaju istražiti svijet oko sebe. U procesu proučavanja, ponekad se udaljavaju na pristojnu udaljenost, glasno viknu, pozivaju na majku, a ona ih vuče u "gnijezdo", podižući ih iza zuba.

Vlasnik mačke još uvijek mora pružiti njoj i potomstvu miran životni uvjeti i zaštititi ih od znatiželjnih očiju. Ako mačići ostanu bez majke ili se beba pojavila u kući u dobi od nekoliko tjedana, potrebno je uspostaviti sljedeći način života i prehranu:

 • Hranjenje se provodi pomoću zamjenskih mačjih mlijeka: mačići se hrane iz pipete ili boce.
 • Prije uspostavljanja neovisnog rada sfinktera, vlasnik će morati obavljati poslove mačke: mačići se masirati za trbuščić i genitalno područje kako bi mogli ići na zahod.
 • Potrebno je osigurati toplinu u lađu: u tu svrhu stavljaju podlogu za grijanje u kutiju.

PreporučeniU kući se pojavio mačić – što i kako je hraniti?

1.3Tretya

Ova faza karakterizira kraj "mliječnih" razdoblja, iako se brižna majka i dalje brine o potomstvu i hrani ih mlijekom. Približna težina bebe – 330 grama.

U ovom trenutku mačići počinju shvaćati osnove socijalizacije, upoznavanje svoje braće i sestara, primajući prve lekcije od majke. Mliječni zubi počinju izbacivati. Trgovački znakovi već su jasno vidljivi, kao i temperament: najčudesnija i hrabra mačja djeca, a zatim i puzanje u različitim smjerovima, proučavanje svijeta i uzimanje glasa od mame.Do kraja trećeg tjedna mačići pokušavaju sa svojom snagom stajati na još slabim nogama i igrati nespretno jedni s drugima. U toj dobi djeca se već pokušavaju brinuti za sebe i međusobno.

1.4 Četvrto

U ovom dobu, djeca su vrlo slatka, osobito predstavnici sofi pasmina. Samo želim uzeti male grudice u rukama i nositi ih sa sobom. A ovo je dobra namjera: razdoblje komplementarne hrane je karakteristično za mačjom djecom dobivanjem komunikacijskih vještina ne samo s mačkom, već i ljudima, a taktilna interakcija s njima samo će donijeti korist mačkima.

Djeca u ovoj dobi već su potpuno neovisna, ali je još prerano distribuirati: proces imitacije majke i ponašanje učenja u stadu je u tijeku. Pravilno uspostavljene vještine ponašanja pomoći će stvaranju stabilnog živčanog sustava i dobrog karaktera. Osim toga, majčino mlijeko je još uvijek potrebno za djecu: pomaže pravilnom uspostavljanju probave i pruža sve potrebne hranjive tvari za razvoj i rast. Težina beba obično iznosi 400 grama.

U ovo doba života dolazi do brzog razvoja organa i sustava, a vlasnik ili uzgajivač majke mačke treba obratiti pozornost na sljedeće aspekte odrastanja:

 • Kod mačića, akcija anogenitalnog refleksa završava, a počinju sami izlučivati.Ovo je znak da je vrijeme da ih naviknete na toalet. Mačka i dalje brine o nekim brigama, a mačići im se oponašaju u domaćim situacijama s jakim i moćnim, ali to će biti ispravno opremiti mladunčad s neovisnim toaletom – budući vlasnici će reći "hvala".
 • Zubni sustav gotovo je formiran: vrijeme je da hrane bebe tvrdom hranom. Majčino mlijeko nije dovoljno za ispunjavanje zahtjeva hranjivih tvari. Mačka sve više napušta špilju, pokušavajući uzeti pauzu od dosadnih potomaka negdje izvan dosega. Kao prvi obrok, koristite poseban patet za mačiće i prvu suhu hranu: male granule pomoći će ojačati zube. Ako želite hraniti bebe prirodnom hranom, tekući dijelovi i mljeveno meso se uvode u dijetu, a malo kasnije se uvode i komadići mesa.
 • Voda se pojavljuje u prehrani mačića: to je od vitalnog značaja za mačke, osobito kada se hrane na suhim dozama.

1.5 Peto

U ovom dobu, mačići prema van konačno postaju male kopije mama i tate. Oči prestaju biti dosadne i stječu prirodnu boju. Obloga je također formirana: podsloja raste i pojavljuje se karakteristični uzorak.Toddlers brzo raste, aktivno svira, ali još uvijek spava puno. Mačka još uvijek hrani svoje potomstvo, ali sve to oklijeva: oštri zubi malih gluttons joj povrijediti. Dijeta za mačiće postaje raznovrsnija: svaki dan se uvodi nova hrana dok izbornik ne postane pun. Zdravi mačići dobivaju dobro, do kraja petog tjedna premašuje 500 grama.

Iako su mladi i dalje mali, potrebno ih je priviknuti na pladanj: fizički i psihički su spremni za to. I mačići rade prvu prevenciju crva.

1.6 Šesti – deseti

Ovo razdoblje života naziva se pozornicom socijalizacije. Karakterizira ga konsolidacija karakteristika ponašanja i formiranje prehrambenih navika malih mačaka i mačaka.

Ovo je vrijeme aktivnog rasta. Mačići trebaju puno proteina kako bi popunili svoje troškove energije, a to se uzima u obzir prilikom oblikovanja izbornika. U dobi od dva ili tri mjeseca, mačić se već peru, odlazi u WC i vodi dosta odraslog života.

Djeca su aktivna, nespretnost u njihovim pokretima, ali oni čvrsto stoje na nogama i mogu se dugo igrati neumorno. Igre dobivaju sjenu "superiornosti" – razdoblje socijalizacije prolazi u pokušajima dominacije i formiranja hijerarhijskog režima u čoporu.Vrijedno je promatrati mačiće tijekom igara da biraju četveronožne prijatelje: u dobi od dva ili tri mjeseca lik se jasno očituje, a značajke su jasno vidljive.

Do kraja socijalizacije, mačići su oslabljeni prirodnim imunitetom, a vrijeme je da ih se cijepi.

U tri mjeseca, mačići reagiraju na nadimak, savršeno orijentiran u svemiru (oni znaju mjesto WC-a, kuhinje i druge predmete), znaju kako koristiti clawboard i snažno spavati noću.

Distribucija mačića preporučuje se za četvrti mjesec života: to je najbolji način da zaslužite zahvalnost od budućeg vlasnika za obrazovanog i zdravog ljubimca.

U vrijeme prilagodbe u novoj kući, mačić obično ima ponašanje hranjenja. Do tri mjeseca je vrijeme da konačno odlučimo o vrsti hrane koju će kućni ljubimac biti uključen. Mačići navikli na istu prehranu, ne pate od poremećaja gastrointestinalnog trakta i imaju bolje zdravlje.

Pri promjeni prehrane primjenjujući načelo postupno zamjene, uvođenjem malih dijelova novog proizvoda i povećanjem volumena svaki dan. Do tri mjeseca, mačići teže oko kilograma.

23-8 mjeseci

Aktivni rast se nastavlja. Približno četiri mjeseca mlade mladice počinju mijenjati zube. To ponekad utječe na raspoloženje i stanje tijela: vrijedno je češće gledati u usnu šupljinu – ponekad se neuspješno mijenja zub, a potrebna vam je i stručna pomoć.

U ovom trenutku, dijete puno jede, razvija i raste točno pred našim očima. Izvana, mačići počinju mijenjati oblik tijela: od tog doba i do dostizanja seksualne zrelosti, čini se da se pas raste neproporcionalno. U dobi od šest mjeseci zubi u mladim mačkama potpuno su zamijenjeni. Njihov broj u odraslih obično je trideset.

Bliže se pola godine mačke već znatno više od mačaka. Ovo je "adolescent" doba sa svojim karakterističnim navikama. Karakter je fiksiran, kao i osnovne navike. Izvana, pola godine stariji kućni ljubimci izgledaju skoro kao odrasli, s iznimkom nekih neugodnosti tijela, izražajem djetinjstva na brkovima i želje da se igrati satima. Neograničena znatiželja ponekad dovodi do tužnih posljedica, tako da biste trebali brinuti o sigurnosti i zaštititi svoje ljubimce od otvorenih prozora i žica.

38-12 mjeseci

Do godine rast mačke usporava. Svi organi i sustavi tijela oblikovani su dobi, kao i hranjivim navikama. Čovjek izgleda kao odrasla životinja, samo s navikama koje ponekad podsjećaju na to da ulazi samo u fazu odraslog života i zapravo ostaje i veliko dijete. Odrasle mačke i mačke različito vage: od 2 do 2,5 kilograma. Čimbenici težine su pravilno uravnotežena dijeta, pasmina, spol, bolest i drugi uzroci.

Nadležni pristup obrazovanju dovodi do činjenice da je u dobi od oko godinu dana ljubimac u toplom odnosu s vlasnikom, pun ljubavi i uzajamnog poštovanja. Mačka je pametna životinja i zasigurno će uzvratiti ljudske akcije.

4 sazrijevanja puberteta

Vrijeme spolne zrelosti varira kod mačaka i mačaka i ovisi o mnogim čimbenicima. U prosjeku, šest do osam mjeseci. Vanjski su popraćeni sljedećim značajkama:

 • Promjene raspoloženja i ponašanja: kućni ljubimci su emocionalni i uzbuđeni. Vikali su dan i noć, prestaju igrati poznate igre i pokazuju jasne znakove seksualne želje.
 • Produljenje apetita: tijekom tog perioda životinje se često slabo jedu.
 • Mačke označavaju teritorij, koji je ponekad nepodnošljiv vlasnicima, mačke započinju prve estrusa.

U ovom trenutku, važno je opisati daljnji tijek djelovanja. Ako životinja ne namjerava plesti, onda je to ispravnije sterilizirati. Samo veterinar će odrediti najbolje vrijeme postupka za određenog kućnog ljubimca. Rana kastracija ili sterilizacija opasna je za zdravlje mačaka. Inače, mačkama se daje sedativna terapija prije nego što je moguće parenje.

Ovo vrijeme proizvodnje hormona "odraslih" također je povezano s postavljanjem prioriteta u obitelji: često se životinje počinju probati s njihovom snagom, pogađajući slabosti domaćina, pokušavajući razumjeti granice onoga što je dopušteno. Za vlasnika je vrlo važno u ovom trenutku ostati čvrsta, što jasno pokazuje da je ljubimac koji je šef. Sustav nagrađivanja i kažnjavanja vrlo je krhka stvar koja može pomoći i uznemiriti sustav odnosa između mačke i vlasnika.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: