🐈 Zašto mačke ostavljaju umrijeti od kuće - 3 razloga

Razlozi zbog kojih mačke ostavljaju da umru od kuće

2

Uzrok smrti mačaka može biti ozbiljna bolest, ozljeda, starost, nesreća. U očekivanju neposrednog kraja, životinja često napušta svoj dom, kako se nikada ne bi vratila. Prirodno je da se postavlja pitanje, zašto mačke ostavljaju da umru od kuće. Uostalom, čak i ako kućni ljubimac nema priliku napustiti stan, on se jednostavno skriva na nepristupačnom mjestu, na primjer, negdje u ormaru.

sadržaj

 • Ljubav prema gospodaru
 • Pobjeći zbog boli
 • Znakovi i praznovjerje
 • Prirodne mačke instinkt

Nema nedvosmislenog odgovora zašto se to dogodi. Postoji nekoliko verzija ovog uzorka, od kojih niti jedan nije potvrđen znanstveno.

Ljubav prema gospodaru

Neki vjeruju da mačka koja je umrla od kuće brine o osjećajima svog vlasnika.

Postoje slučajevi kada se kućni ljubimci čak pozdravljaju sa svojim vjernim prijateljem, zaklanjajući se, skočivši na koljena posljednji put i ostavivši se da ih pomiluje.

No događa se da mačka odjednom odjednom umre. Da, možda su neki kućni ljubimci toliko privrženi svom domu i njihovim voljenima da pokušavaju smanjiti bol razdvajanja. Ali ova je inačica vjerojatno iz dva razloga:

 • Prvo, mačka se teško bavi približavanjem smrti, jer jednostavno ne razumije da umire.Najvjerojatnije, životinja je zabrinuta zbog boli, slabosti, ali očigledno ne realizacije smrti ili straha od toga;
 • Drugo, takvi visoki osjećaji nisu upoznati s kućnim ljubimcem, budući da je on najniži stupanj evolucije i vođen instinktom, a ne razlogom. I više se osjećaj brige za neku osobu vjerojatno pojavljuje u umirućim mačkama. To je primitivni instinkt koji upravlja reprodukcijom, brigu za potomstvo, a ne ljubav, kao što se događa kod ljudi. Malo je vjerojatno da mačka, koja umire, misli o tome što njezin vlasnik osjeća.

© shutterstock

Pobjeći zbog boli

Postoji mišljenje da uopće nije predstojeća smrt koja uzrokuje mačku da napusti, ali nepodnošljiva bol. Ne shvaćajući zašto se ovo događa, žurno se trče kamo god pogledaju i umire daleko od kuće, Ali s ovom verzijom možete se raspravljati:

 • porođaj, kirurgija, ozljede i drugi uvjeti iz kojih mačka ne umire, ne prisiljavaju na traženje skloništa. I samo one mačke čija je smrt blizu ostaviti kući;
 • Nije svaka bolest popraćena bolnim senzacijama, ipak, kućni ljubimci i dalje traže samoću prije umiranja.

Mačke uvijek ne napuštaju kući kad umiru.Na primjer, stara kućna mačka, koja nikada ne vidi ulice, vjerojatno neće odlučiti napustiti sigurno utočište. Također, slabost, nemoć, nepokretnost mogu spriječiti ovo. Mačke jednostavno izblijedjeti od starosti ili ozbiljne bolesti, odbijaju jesti i piti, ne mogu sami ići na zahod.

Znakovi i praznovjerje

U Engleskoj se smatra vrlo lošim znakom, ako je mačka umrla u kući. Uz njegov odlazak, ljubimac zove svoje stanovnike nevolje. A ako je mačka skočila nad lijesom mrtvaca, onda je morao biti ubijen bezakonja, inače se nesreća nije mogla izbjeći. Iako je ovaj narod uvijek bio sumnjičav prema predstavnicima mačke obitelji, dajući im vještine vještičenja i mistična svojstva.

Vrlo drugačiji stav prema mačkama u drevnom Egiptu, gdje su bili poštovani i povišeni na čin svetih životinja. Ako je kućni ljubimac umro, vlasnici su obrijali obrve, odsjeli kosu i oplakivali 70 dana.

Vjerovali smo da ako mačke napuste kuću, onda uzmu sa sobom sve loše energije, kao da štite vlasnike. Vjeruje se da kada umire, životinja daje voljenom prijatelju jedan od devet života, Na primjer, može se osjetiti je li osoba u smrtnoj opasnosti. Mačka prolazi ispod kotača automobila i umire, kao da daje život zauzvrat. Ne uzalud i kod kućnog ljubimca u kući prve vožnje mačka. Uostalom, u svakoj sobi žive duhove, koje samo ova glupa i nježna životinja može umiriti.

© shutterstock

A kad sve mačke umiru iznenada jedna za drugom tijekom cijele godine, dolazi od višak negativnosti koju se ne mogu nositi s pahuljastim stvorenjima. Krivnja može biti:

 • izvanzemaljske snage;
 • pusta ili zlih očiju;
 • nepovoljni položaj kuće (na primjer, na mjestu pokopa ili masovne smrti).

Preporučljivo je nazvati svećenika za posvetu stana i ukloniti crne misli. Ljudi koji su skeptični za mistične događaje vjeruju da mačke umiru zbog prisutnosti opasne infekcije u kući.

Prirodne mačke instinkt

U divljini, životinje također traže skrovito mjesto, jer umiruće životinje postaju lako plijen za grabežljivce.

Oslobađanje od uobičajenog staništa je zbog želje da napusti paket, ostane sam i štiti oslabljeno tijelo od neprijatelja.

Najvjerojatnije, domaća mačka je također vođena tim instinktom samo-očuvanja. Ona, poput njezinih divljih rođaka, nastoji sakriti od jačih protivnika, od kojih se ne može obraniti zbog fizičke nemoći. Danas je ovo najizvrsnija i logičnija verzija zašto mačke idu umrijeti od kuće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: