🐈 5 razloga zašto mačka prestala jesti suhu hranu - što učiniti

Razlog zašto mačke prestanu jesti suhu hranu

S pojavom tvornice hrane za kućne ljubimce, mnogi su vlasnici kućnih ljubimaca udahnuli od olakšanja, vjerujući da je dovoljno odabrati pravu marku jednom, a problem hranjenja mačke bio bi riješen zauvijek.

sadržaj

 • Mačke koje zahtijevaju čisto, budite oprezni
 • Mačke ne jedu, a regale. Pazite da feed ne smeta
 • Stres u životu mačke vjerojatno je uzrok gubitka apetita.
 • Kakve bolesti ljubimac odbija jesti?

U slučaju da mačka prestane jesti suhu hranu, mnogi počinju paničariti. Koji je razlog i što učiniti vlasniku?

Glavni vjerojatno uzroci odbacivanja suhe hrane:

 1. vlasnici ne prate čistoću mačjih jela i vode,
 2. feed hranjen
 3. kućni ljubimac je privremeno izgubio apetit,
 4. kvaliteta hrane je promijenjena
 5. mačka je postala ozbiljno bolesna.

Mačke koje zahtijevaju čisto, budite oprezni

Ako mačka prestane jesti suhu hranu zbog prljavih jela, vlasnik mora početi obratiti pažnju na svoje dužnosti.

Stalno govori o potrebi pridržavanja režima pića, kada kućni ljubim jede samo suhu hranu. Važno je držati zdjelu čistu.redovito ga isprati, stalno mijenjati vodu u piću.Na posljedice kršenja režima pića upozoravali su proizvoĎači hrane, stavljajući odgovarajuće oznake na pakiranje.

© shutterstock

Mačke ne jedu, a regale. Pazite da feed ne smeta

Drugi čest razlog zašto mačka prestaje jesti suhu hranu može biti da vlasnici uvijek nude isti ukus. Pokušajte jesti svoje omiljeno jelo tri puta dnevno za mjesec dana. Hoće li ostati onako kako je željeno i voljeno? I ako jesti tako cijelu godinu? Najčešće, mačke ne jedu, a malo po malo se regaliraju. Ako je vaš ljubimac hranjen suhom hranom, trebali bi se izmjenjivati ​​različiti ukusi..

Srećom, mačka hrana pakirana je u hermetički zatvorene vrećice, neće se pokvariti nakon otvaranja pakiranja.

Također je dobra ideja da se raznolikost prehrane uvodi mokra hrana u nju. Uostalom, vlasnici se često privikavaju na suhu hranu životinja, s obzirom da je to jedini punopravni izvor svih potrebnih tvari. Ali ovo je zabluda. Kućni kućni ljubimci uvijek trebaju dodatne izvore vitamina, kao i svježu travu za uklanjanje prolivenih dlačica iz tijela.

Stres u životu mačke vjerojatno je uzrok gubitka apetita.

Razlozi zašto mačka odbija jesti suhu hranu može biti emocionalna. Vrijeme je za ožujak vjenčanja, ljetna vrućina, preseljenje u novi stan, promjena vlasnika, izgled drugog kućnog ljubimca u kući (pa čak i rođenje djeteta) može izazvati privremeno odbijanje hrane. Što učiniti u takvim slučajevima? Obratiti pozornost na odjel, pokušati stvoriti ugodan okoliš, češće razgovarati s njim, željezo.

© shutterstock

U najtoplijim ljetnim danima kućni ljubimac može potpuno odbiti jesti tijekom dana, sakriti se ispod kade, potražiti druga hladna mjesta i prići zdjelu tek kasno navečer.

Ako nakon nekoliko dana životinja ne počne ponovno tražiti hranu, onda je razlog ozbiljniji i vrijedi se obratiti veterinarki.

U slučajevima kada mačka traži hranu, ali ne jede, trebali biste provjeriti kvalitetu kupljenih proizvoda. Ako ste sretni da je životinja naučena da suhe hrane, cijena koja vam odgovara, a sada ste ga pronašli po jeftinijoj cijeni, u stvari, može se pokazati da mačka će ignorirati. Ponekad isti brand proizvode različite tvornice., Ovisno o zemlji podrijetla, sastav sirovina se mijenja, a mačka možda ne voli ovaj ukus,dok je vlasnik vođen u odabiru prema slici na pakiranju i ne može se pretpostaviti da će čitati informacije napisane na kutiji u malom ispisu.

Kakve bolesti ljubimac odbija jesti?

Katkada mačka ne jede suhu hranu jer boli da žvače na njemu. No istodobno ne odbacuje kiselo vrhnje, vrhnje, meku hranu ili komade kuhane ribe. Mogući razlozi:

 • stomatitis,
 • parodontna bolest
 • kamenac,
 • gubitak ili propadanje zuba.

Uzmi mačku u kliniku, neka veterinar provjerava stanje usne šupljine i propisuje liječenje.

Razni paraziti mogu prouzročiti lošu probavu. Ravne i okruglice, buhe, trepavice i krpelji mogu izazvati snažnu opću opijenost tijela. redovan prevencija helmintičkih invazija s kapljicama ili tabletama treba biti norma, Posebni ovratnici, suhi šamponi, prašci i mokri tretman spasiti ih od buha i drugih vanjskih parazita.

Razlog za odbijanje jesti može biti trovanja biljkama domaćinstava (u pravilu, sve ukrasno cvijeće koje sadrži mliječno mlijeko u stabljici i listovi su toksični za mačke).

Mačke intuitivno osjećaju što je proizvod zdraviji za njih. S nekim bolestima probavnog i mokraćnog trakta prestaju koristiti suhu hranu, dok piju puno, skrivaju se od svjetlosti, spavaju puno, preferirajući sakriti kutke u kući. Uznemirujući simptom je kršenje ponašanja kada životinja prestane jesti, a osim toga počinje odbojno zanemariti pladanj. Posavjetujte se s veterinarkom ako primijetite takve promjene u navikama vašeg ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: