🐈 Cvatkanje mačića britanski - raspored, u kojem dobu

Raspored cijepljenja britanskog mačića

Kad se u kuću pojavi mali rodovnik, vlasnik odmah razmišlja o cijepljenju svog ljubimca. Doista, u našem vremenu postoje mnoge bolesti koje su popraćene neugodnim komplikacijama. I prva stvar koju trebate znati o rasporedu cijepljenja mačića je rodila Briton, tako da je lakše kretati po njihovom redoslijedu.

sadržaj

 • Rani razvoj
 • Značajke cijepljenja u Britaniji
 • Priprema cijepljenja
 • De-worming i njegove značajke
 • Uvjeti cijepljenja
 • Bjesnoća cijepljenja
 • Reakcija mačića na cjepivo
 • Prije svega – pravovremenost

Organizam vašeg kućnog ljubimca vrlo je podložan mnogim zaraznim i virusnim bolestima, stoga važnost cijepljenja je neophodna. Čak i ako britanski ljubimac provede cijelo vrijeme u kući ili stanu, još uvijek postoji mogućnost zaraze. Stoga, za prevenciju, bolje je cijepiti kako biste zaštitili svoju životinju od mogućih bolesti.

Rani razvoj

Uz majčino mlijeko bebe dobivaju sve potrebne tvari koje štite male kućne ljubimce od mogućih zaraznih bolesti.

Stoga se ne preporučuje prvo cijepljenje mačića Britancima tijekom tog razdoblja, jer je moguće razbiti proces stvaranja imuniteta u njemu.I zahvaljujući ovom čimbeniku, mnogi vlasnici očekuju da će kućni ljubimac dosegnuti određenu dob.

© shutterstock

Značajke cijepljenja u Britaniji

Prvo cjepivo treba obaviti u 10-12 tjedana, baš kada je kućni ljubimac odrastao i postao jači. Ovo cjepivo može zaštititi vašu mačku od:

 1. kaltsiviroza;
 2. rinotraheitis;
 3. panleukopenia.

Ovaj postupak mora se ponoviti nakon 2-3 tjedna i dodati im cjepivo protiv bjesnoće.

Što se tiče Britanaca, njihovo razdoblje cijepljenja se malo razlikuje od ostalih mačaka. Prva cijepljenja za britanske mačiće postavljena su na 8-9 tjedana, popis koji je isti kao i za druge mačke. Ne provodi se ponovna cijepljenja, kao i lijek za bjesnoću, koji se daje puno kasnije.

Sljedeća faza provodi se već 6-7 mjeseci, kada je došlo do promjene zuba. Zatim veterinar provodi revaccination, a ako je britanski, onda je potrebno dodatno cijepiti protiv bjesnoće.

U ranijem razdoblju cijepljenje nije moguće, jer u 4-6 mjeseci postoji promjena zuba, zbog čega su životinje oslabljene. Ako ste još uvijek cijepljeni, nakon toga može doći do komplikacija povezanih s zdravljem vašeg ljubimca.

Priprema cijepljenja

Svaki vlasnik pamti kada treba cijepiti mačiće Britancima. Ali neko vrijeme prije toga, potrebno je provesti pripremu za cijepljenje. I prva stvar koju trebaš učiniti jest da izvedeš svoje kućne ljubimce.

Važna je točka zbrinjavanja parazita – buha i krpelja.

© shutterstock

U slučaju malih britanskih kućnih ljubimaca, trebaju se okupati posebnim šamponom, a odrasli mogu koristiti odgovarajuće sredstvo.

I zadnji korak se smatra veterinarskim pregledom na dan cijepljenja. Cijenit će stanje i izgled mačke, budući da životinje moraju biti potpuno zdrave ovim postupkom. Također cijepljenje za britanske mačiće.

De-worming i njegove značajke

Da biste to učinili, potrebno je 2-3 tjedna prije prvog cijepljenja provesti postupak čišćenja životinjskog tijela od crva. To se čini kako slijedi: anti-worming lijek u obliku kapi ili tablete, dodaje se hrana za kućne ljubimce. Ovo je početna faza liječenja, nakon čega će većina odraslih crva nestati s izmetom.

Nakon 10 ili 12 dana, možete ponoviti postupak ubijanja mladih, samo izrezanih crva.I samo 5 dana nakon druge faze, možete sigurno staviti cjepivo.

Ako niste sigurni da vaš britanski mačić ima crve, možete lako saznati. Da biste to učinili, morate proći analizu izmeta, zbog čega to možete odrediti. I tek tada obavite postupak pročišćavanja životinjskog tijela od crva. Uostalom, nepotrebna uporaba takvih lijekova može negativno utjecati na zdravlje vašeg mačića.

Uvjeti cijepljenja

Nakon prvih potrebnih cijepljenja napravljenih Britancima, trebate provesti neko vrijeme s kućnim ljubimcem kod kuće, jer je tijekom tog razdoblja životinjsko tijelo oslabljeno. A poslije, potrebno je:

 • u mjesec dana za obavljanje revaccinacije;
 • onda dolazi jedan mjesec karantene, tijekom kojeg bi se svi kontakti s drugim životinjama i ljudima trebali isključiti;
 • nakon 1 godine potrebno je ponovno cijepiti protiv iste bolesti i pored bjesnoće.

Ove faze su raspored cijepljenja mačića britanski. Stoga ih se mora sjetiti pažljivo pratiti vašeg ljubimca i njegovo cijepljenje.

© shutterstock

Bjesnoća cijepljenja

Takvo cijepljenje se provodi kako bi se izbjegla moguća infekcija mačke. Slično tome, Britanci, jer se njihovo tijelo najvjerojatnije može zaraziti.A ako se to dogodi, virus ili pluća mogu doći do drugih životinja ili čak ljudi. stoga cijepljenje bjesnoće – godišnja potreba, zahvaljujući kojoj se možete zaštititi, rodbine i druge kućne ljubimce ove bolesti. Valjanost ovog cjepiva na tijelu Britanaca je jedna godina, nakon čega je potrebno ponovno inokulirati.

Reakcija mačića na cjepivo

Odmah nakon cijepljenja vaše britanske mačke, takve promjene mogu se pojaviti:

 • postoji letargija, apatija i sporost u pokretima;
 • prekomjerno pospanost životinje;
 • nedostatak apetita;
 • moguće su alergijske reakcije.

Ako su mačići cijepljeni na vrijeme, reakcija, naznačena u posljednjem odlomku, vrlo je rijetka. Kao iu većini slučajeva mačka lako podnosi cjepivo. i nakon 6-7 sati ili, kao posljednje sredstvo, nakon što se dan vrati u svoju bivšu državu, Ako se, međutim, može doći do nekih simptoma (oticanje grla), tada se odmah obratite veterinaru.

Prije svega – pravovremenost

Čistokrvni mačić smatra se mukotrpnom aferom. Čak i ako su britanski, škotski fold ili predstavnik druge pasmine, ona i dalje zahtijeva odgovarajuću pozornost.Stoga, pravovremena cijepljenja koju su napravili Britanci – ključ dobro oblikovane i zdrave mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: