🐈 Ragdoll: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, uzgajivačnice

Ragdoll

Ako im je dodijeljena medalja za lijenost, onda bi Ragdoll (Ragdoll ili krpena lutka) ostavio sve ostale pasmine daleko iza sebe i objesio zlatnu, srebrnu i brončanu medalju na žuti dres! Ragdollove mačke razlikuju se po njihovom rijetkom sluzi. Je li to vrlina ili nedostatak pasmine? A koje su se druge razlike skrivale u Ragdollovoj kutiji?

Podrijetlo pasmine

"Ove su oči suprotno kaleidoskopu svjetla." Prva stvar koju obratite pažnju na susret članu Ragdollove pasmine je svijetlo plava i vrlo inteligentne oči koje izgledaju kao da gledaju u samu jezgru stvari. Mačke Buddha vjerojatno je najbolji opis ragdola. Ali standard pasmine inzistira na detaljima.

  1. Glava mačke uzgaja Ragdollov klin. Između ušiju je očita ravna površina. Obrazi su dobro razvijeni, glatko prolaze u čeljusti i brada je srednje veličine:
  • Nosa "lutki" ima svjetlosnu stanku – prijelaz. VAŽNO! Duljina nosa je 2 puta veća od njegove širine;
  • Uši u podnožju su široke, ali na vrhovima mogu biti četke. Veličina ušiju je prosječna, ima blagi nagib ušiju naprijed. Na unutarnjoj strani ušiju je srednja vuna;
  • oči nisu oči, već oči! I ove oči mogu biti iznimno svijetlo plave. Dopušteni su različiti podsoni. Oči su velike, ovalne, razložene. Usput, posebni mišićni tonovi Ragdolls također utječu na činjenicu da mačići otvaraju samo dva tjedna nakon rođenja, a obični mačići otvaraju 10. ili 12. dan;
  • prekrasne bijele brkove jedna je od pasmina koja definira atribute;
  • vrat mišićav, snažan.
  1. Način na koji Ragdollova mačka izgleda, neki su zajednički s burmanskim mačkama. Postoje sličnosti, ali ne manje razlike. Za razliku od Birmaka, Ragdollovi su velike i teške mačke. Njihova veličina jako ovisi o podu. Djevojke su znatno manje. Ali iu mačaka iu mačkama prsa su dobro razvijena, široka, tijelo je dugačko, mišićavo. Depoziti masti mogu biti na abdomenu (ali samo na abdomenu, na drugim mjestima takve rezerve su isključene). Mačke i mačke dosežu svoj puni razvoj za oko tri godine. U izgledu, oni su prilično bliži Maine Coonima, osim ako je bojanje pomalo zbunjujuće.

Nijanse vune mogu biti različite opcije kakao čokolade ili smeđe, kao i tamno ljubičasto ili plavkasto.Kombinacije boja nisu ograničene na standard.

Crna, siva, crvena boja … nije riječ o njima. Ako pokušavate ponuditi životinju ove boje, onda bi to mogao biti bilo tko, ali ne i "krpena lutka"! Ali svi Ragdoli su bijeli, ali ne dugo. I priča je tek dolaziti.

Ragdolov lik

"Tahiti, Tahiti, nismo bili na ničim Tahitima, i ovdje nas dobro pase!" Rijetka prilagodljiva sposobnost predstavnika ove pasmine jednostavno je nevjerojatna. Oni se lako mogu prilagoditi bilo kojem stanu i praktički bilo kojoj tvrtki. Glavna stvar je biti tiho! Budući da glasni zvukovi otežavaju lijenost, a Ragdoll voli biti lijen i najviše ga čini! Tako su udobni pod istim krovom – Ragdoli su mirni, dobri i poslušni. Zapravo, to ne iznenađuje, s obzirom da su ih donijeli samo zbog prirode.

U principu, ragdollovi su dečki s dobrim zdravljem i održavaju dobro zdravlje do starosti. Ali ipak ne bez leta u masti.

Prvi problem specifičan za određenu pasminu je displikacija zgloba kuka. Blagi stupanj ove bolesti neće uzrokovati neugodnosti životinji, a domaćin može proći nezapaženo.Ali ovdje se ozbiljan stupanj displazije prijeti šumama ili imobilizacijom kućnog ljubimca.

I drugi problem koji se može pojaviti je mačji hipertrofični kardiomiopatija (NSM). To je bolest srca, opasna jer čak i u ranoj dobi životinja može umrijeti odjednom. Budući da je bolest naslijeđena, kada kupite ragdoll, neka uzgajivači pružaju točne informacije o zdravlju roditelja mačića. Međutim, NSM također može povrijediti mačke drugih pasmina, ali ponekad je bolje puhati i voditi ga na sigurno.

Njega i održavanje

Zanimljiva činjenica! Bez iznimke, svi Ragdollovi mačići su rođeni snježnobijeli, bez točke, prvo "bojenje" počinje oko desetog dana, a puna "borbena" bojenja Ragdoll dolazi samo u dobi od dvije godine.

Ragdoll uzgajivači su uglavnom koncentrirani u Americi, ali i kod nas, ako postavljate pitanje: "Gdje kupiti?" i vrlo dobro pretraživanje, možete pronaći pristojne uzgajivače.

Sada drugo najvažnije pitanje je koliko košta Ragdoll mačka? Troškovi mačića pod utjecajem su prošlosti prvaka njihovih roditelja, potreba za isporukom u neku zemlju ili grad, i tako dalje. Općenito, cijena se kreće od 10 do 35 tisuća rubalja (4-13 tisućagrivna).

Odaberite ragdoll vrtić:

  • U Moskvi //sapfir-cats.narod.ru/
  • U Kijevu //alvitacat.com/

Ragdoll. Pussycat je takav pussycat!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: