🐈 Kapljice buha za mačke i mačiće: upute za uporabu, primjena na greben, akcija

Pusti kaplje za odrasle mačke i mačiće: upute i najbolji alati.

Možete primijetiti pojavu buha u mačkama mijenjanjem njihovog ponašanja. Životinja je nemirna, često i intenzivno svrbež. Tijekom vremena, koža izgleda kao rana, šuga. Pažljivo ispitivanje kaputa otkriva prilično velike, visoko jumping insekte s karakterističnim tijelom oblata sa strane.

U takvoj situaciji treba odmah koristiti posebne insekticidne pripravke. Podijeljeni su u nekoliko skupina i razlikuju se po sastavu, različitim aktivnim sastojcima i spektru djelovanja na parazite.

 • 1. Opće značajke sredstava
 • 2. Načela primjene
 • 3. Sigurnosna pravila
 • 4. Pregled djelotvornih sredstava
  • 4.1. Inozemni proizvođači
  • 4.2. Ruski pripreme

1Generalne osobine sredstava

Utjecaj trovanja sredstava u obliku kapljica iz buha temelji se na ulasku u strukturnu formulu jednog od insekticida.

 • Permetrina. Djelotvoran u borbi protiv krvavih insekata. Životinje s pravilnom uporabom bez prekoračenja doze ne uzrokuju štetu. U slučaju slučajnog gutanja u želudac, sredstvo se brzo razgrađuje i naknadno uklanja iz tijela, što eliminira ulazak u krv.
 • Imidakloprida. Učinkovitost ove raznolikosti sintetskih insekticida ne utječe temperaturne fluktuacije u okolišu. Za insekte je vrlo otrovna tvar.
 • Fipronil. Zbog poboljšane strukturne formule, preparati koji se temelje na ovom insekticidu odobreni su za upotrebu trudnih mačaka, mačića starija od dva mjeseca.
 • Piriproksifen. Ta supstanca kao osnova za nedavne kapljice. Najčešće se nalazi u sastavu lijekova, usredotočenih na impregnaciju buha ovratnika.
 • Ivermectin. Odnosi se na skupinu širokopojasnih insekticida. Uništava ne samo buhe, već i nematode, krpelje.

Razne kapi buha za mačke imaju niz prednosti:

 • kada se primjenjuje, mogućnost da se droga dobije životinjski želudac praktički je isključena;
 • vrlo jednostavan za korištenje;
 • brzo djelovanje otrovnih sastojaka – prosječno 15 minuta nakon što je ispalo na kožu mačke.

Načelo djelovanja znači da insekticidi ne samo da ubiju, već i zastrašuju od odraslih insekata, koji nakon obrade pokušavaju napustiti tijelo mačaka.Kontakt s drugim životinjama ne uzrokuje ponovnu infekciju. Odmrznute ličinke umiru.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

2 Načela upotrebe

Morate slijediti upute za uporabu svakog pojedinog lijeka. Niz akcija za različite lijekove iz insekata koji sisaju krv nije bitno različit. Postoje male varijacije u doziranju i trebate se posavjetovati s veterinarkom o tome, budući da doze ovise o zdravlju životinje, dobi, pa čak i pasmini.

 1. 1. Budući da se preporučuje da se većina parazitskih pripravaka gubi na grebenu, gdje jezik životinje ne doseže, na tom području krzno se širi prstima.
 2. 2. Iz pipete primijenite potrebni broj kapi na kožu.
 3. 3. Pažljivo, kako biste ubrzali apsorpciju, trljajte sastav prstom (neki lijekovi to ne zahtijevaju).

Crtanje kapi

Preporučujemo da se neke vrste kapljica buha spuštaju na leđima duž kralježnice. U sljedeća tri dana isključuju se kupeljske mačke. Tijekom tog perioda nisu izlegli.Preporučljivo je ne uzeti kućne ljubimce na ulicu nekoliko dana, posebno u kišovitom vremenu. Preventivno liječenje dopušteno je svaka dva mjeseca.

PreporučeniNajbolje kapljice od ušnih grudi za mačke

3Sigurnosna pravila

Normalno, za odrasle mačke, kapi buha su bezopasni. Čak i ako mogu lizati drogu iz kaputa, može se povećati salivacija koja prolazi sama po sebi.

Situacija je najopasnija ako ste morali rukovati malim mačkama od krvavih pasa. Mačka ih instinktivno licks i mogu dobiti trovanje iz prekomjerne doze lijeka. Fatalni ishod praktički je isključen. Među posljedicama može biti povraćanje, odbijanje hrane za nekoliko dana, gubitak težine.

Mačići se također mogu lizati. Zbog toga je najčešće zabranjeno koristiti većinu kapljica za mačiće koji se ne mogu izolirati od drugih životinja. Ako se lijek uđe u oči, nos životinje tijekom procesa primjene, odmah ga isprati čistom vodom.

Kapljice buha mogu uzrokovati alergije kod životinja. Stoga je potrebna pažljiva promatranja domaćina. Ako postoji ozbiljna oteklina, bolno svrab, onda morate brzo isprati lijek s puno vode i pokazati svoj ljubimac veterinara.

Osoba koja provodi postupak primjene kapi, morate se zaštititi nošenjem gumenih rukavica. Ako se simptomi trovanja javljaju u obliku mučnine, vrtoglavice, uzimaju se aktivni ugljen. Ponekad ljudi razvijaju alergijski osip, oticanje ili crvenilo. U takvoj situaciji morat ćete koristiti antihistaminike.

PreporučeniNajbolji antiparazitski kapi na grebenu za mačke i mačke

4Pregled djelotvornih sredstava

Nije uvijek moguće odabrati prikladnu pripremu za buhe u obliku kapi na vlastitu, jer je njihov raspon prilično opsežan. Analizirajući informacije proizvođača, mišljenja, mišljenja veterinara, može se identificirati nekoliko popularnih brandova koji zadovoljavaju kriterije sigurnosti i učinkovitosti.

4.1Ovanjski proizvođači

 • Hartz. Kapi američke proizvodnje uništavaju ličinke buha i polaganje jaja. Zabranjeno ih je koristiti za mačiće do tri mjeseca. Nanesite proizvod u okcipitalnu regiju. Učinak lijeka traje mjesec dana nakon čega se postupak ponavlja.Zaštitni učinak nije smanjen kratkotrajnom izloženosti vlagu. Potrebno je prethodno savjetovanje od strane veterinara o korištenju kapljica u trudnim mačkama, starenju i bolesnim životinjama.
 • Beaphar. U liniji buha kapi nizozemske proizvodnje, možete pokupiti vrste za mačiće i odrasle mačke, uključujući i slabe i trudnice. Kao aktivna tvar se koristi prirodni ekstrakt neem, siguran za životinje. Praktična ambalaža u jednokratnim ampulama. Sadržaj se izlije u greben, nježno trlja u kožu. Ponavljanje postupka svakih 30 dana možete u potpunosti zaštititi ljubimce iz buha.
 • Frontline. Zbog niske razine toksičnosti, Frontline French kapi dopušteni su mačići od dobi od dva mjeseca. Koristi se za kompozicije mačaka, pakirane u jednokratne pipete volumena od 0,5 ml. Ovaj se lijek također koristi za uklanjanje životinja iz oteklina uha. Treba imati na umu da nakon obrade pasmina svijetlom bojom, vuna može promijeniti izvornu boju.
 • Prednost. S obzirom na najbolje kapljice, usmjerene na uništavanje buha u mačkama, potrebno je napomenuti njemački lijek Advanteydzh, čija je osnovna supstancija imidakloprid.Uveden je u cijevi, čiji sadržaj je stisnut na greben jednom mjesečno. Dojenčad mačaka dopušteno je od dva mjeseca. Nakon obrade, potrebno je provjeriti da u roku od tri sata mali kućni ljubimci ne lizati insekticida.
 • Odvjetnik. To su učinkoviti kapi njemačke proizvodnje, koji su se pokazali učinkovitim profilaktičkim. Odvjetnik je kontraindiciran za oslabljene životinje i mačiće mlađe od devet mjeseci.
 • Zookeeper. Priprema bjeloruske proizvodnje ima trajni rezultat nakon liječenja mačaka iz buha. Dopušteno mačiće za dva mjeseca. Nije preporučljivo za slabe kućne ljubimce.

U seriji bioloških agenasa postoji vrsta kapljica. To uključuje njemački razvoj njemačke zelene utvrde. Sigurno je jer sadrži prirodne sastojke. Ali treba imati na umu da je učinak ovih kapi usmjeren samo na zastrašivanje buha. Zbog toga se češće koriste kao profilaktički agensi.

4.2 Ruski proizvodi

 • Drops Barovi, orijentirani za mačke, primili su najraširenija priznanja.Oni uništavaju ličinke i štetno djeluju na jaja insekata, održavajući učinak gotovo tri mjeseca.
 • Dana-2 Ultra. Kao aktivni sastojak – nisko toksični fipronil. Ove kapi djeluju brzo i učinkovito, ali preporučuju se samo za životinje starije od godinu dana.
 • Barijera je super. Lijek koji brzo uništava sve generacije buha. Dopušteni mačići stariji od tri mjeseca. Trajanje izloženosti održava se dva mjeseca.
 • Inspektor. Insekticidne kapljice koje mogu uništiti ne samo buhe, već i helmince. Zabranjeno je mačkama, ako se otkrije oštećenje kože. Za odobrenje veterinara potrebno je koristiti trudne ženke i mačiće težine manje od kilograma.
 • Celandine kapi mogu se koristiti mačići od dva mjeseca. Doziranje se određuje u skladu s uputama i ovisi o težini životinje. Ako je ispod 2 kg, istisnite pola sadržaja jedne pipete, tj. 0,5 ml. Kućni ljubimci od 3 do 5 kg zahtijevaju 1 ml, a više od 5 i do 10 kg – 2 ml. Preporuča se stavljanje kapljica na kožu između noževa ramena. Zabranjeno je lijek slab, bolesne životinje, trudne mačke.

Pravovremene mjere koje se poduzimaju za kontrolu buha spasit će mačke od ozbiljnih posljedica, kao što su gubitak kose, infekcija s opasnim bolestima i alergijske manifestacije.Moderni kapi brzo oslobađaju životinje od insekata koji krvlju sisaju i pokazuju visoke performanse kao profilaktičke agense.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: