🐈 Ocjena mačka smeća: koja je bolja, vrsta, kako odabrati najbolje

Punila za mačke: Kako odabrati najbolji?

Mačka smeće je važan način higijene, što omogućava zauzetom vlasniku da ne potrči u ladicu svaki put kad mu je potrebna. Ali ima puno vrsta punila, pa je pravi izbor teško napraviti. Prije svega, trebate saznati u dječjem vrtiću odakle je mačić donio, bilo da je bio naviknut na ladicu, kakvu vrstu punila je prije bila korištena. Možete odabrati prikladnu za mačkastu punilicu pokušavajući različite marke.

 • 1. Što treba razmotriti prije odabira punila
 • 2. Vrste punila
 • 3. Woody
 • 4. Na temelju papira i zrna otpada
 • 5. Kopanje minerala i gline
 • 6. Absorbentni mineral
 • 7. Silikagel
 • 8. Prednosti i nedostaci svakog tipa punila
 • 9. Ocjenjivanje
 • Pokaži sve

1 Što trebate razmotriti prije odabira punila

Punila za mačke smeće neutraliziraju neugodan miris urina u posudu. Međutim, nisu svaka životinja spremna za ulaz u ladicu s bilo kojim punilom. Potrebno je odabrati onaj koji će privući određenog ljubimca.

Za početak, trebali biste pogledati navike mačke, njegove navike. Ako se u dječjem vrtiću mačića koristi za punilo silikagelom, a u ladici je drvenastog, onda možete očekivati ​​kapriciozan ponašanje od životinje.Kućni ljubimac će početi ići na zahod na mjestu koje smatra prikladnijim za to.

Preporuča se razmotriti sigurnost sirovina. Neobičan mačić će htjeti okusiti posebno mirisnu punila. Ako mačka digne u punilo sa šapama, pelud iz punila može se smjestiti u pluća, a jaki mirisi mogu uzrokovati alergije. Stoga se prednost daje proizvodu na pakiranju od kojeg je naznačeno da je proizvod siguran za okoliš, ne sadrži nikakve dodatke i nije podvrgnut kemijskom tretmanu.

Jedan od važnih parametara odabira punila je njegova cijena. Prije nego što odaberete jednu ili drugu opciju, morate vidjeti koliko često se punilo zamjenjuje u ladici, koliko često se kupuje nova pakiranja. Znajući to, lako možete izračunati kako će biti isplativo kupiti jedan ili drugi proizvod.

PreporučeniKako koristiti mačji drvosječa

2 Tipovi punila

Ako je životinja podložna alergijama ili kožnim bolestima, trebali biste pokušati odabrati najviše ekološki prihvatljivu opciju.Ako je vaš ljubimac tvrdoglav, ne biste trebali previše eksperimentirati: trebate odabrati opciju koja je najsličnija prethodnoj. Vlasnik nekoliko mačaka treba obratiti pozornost na proizvod koji će se ekonomski trošiti, a vlasnik mačića – lakši i sigurniji punilac.

PreporučeniAntigadin za mačke: pregled najboljih lijekova i korištenje dostupnih alata

3Drevesny

Ova vrsta punila je komprimirana u granule čipsa i čips od crnogoričnih stabala. Postoje velike i male granule: prve su namijenjene odraslima, a drugi – za mačiće.

Veliki plus može se smatrati niskim troškovima. Proizvod ima arome borovih igala i učinkovito bori mirise. Filler se može kupiti u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce. Ali granule se mogu brzo razilaziti, pretvarajući se u pijesak, što će mačka na svojim šapama nositi oko kuće, dodajući da je domaćin problema u procesu čišćenja. Također je ponekad moguće pronaći velike šljake koje mogu ozlijediti životinju, ali se lako mogu vidjeti i ukloniti.

PreporučeniPrednosti i nedostaci sloja silika gela za mačka

4Basirano na papiru i zrnu

Najjeftinija i ekološki prihvatljiva opcija. Ako je osnova papir, punilo ima nisku sposobnost apsorpcije i vlage. Ako se osnovica punila sastoji od proizvoda prerade žitarica (osobito kukuruza), tada punilo postiže kvalitetu potpuno različite razine. Proizvod je načinjen od kukuruznih klipova. Zbog porozne strukture dobro apsorbiraju vlagu, uklanjaju višak mirisa i imaju dug životni vijek. Nedostatak je niska težina granula – čestice se lako šire oko kuće uz mačku i razbacane su na podu.

Punjači "zrna" još nisu dobili dostatnu distribuciju u Rusiji. Danas ih se široko koristi samo za glodavce.

5 Kombinirana mineralna i glina

Najpopularnija i najpovoljnija punila. Materijal za to su bentonitne gline različitih tipova ili opalcristobalites. Bentonit savršeno apsorbira tekućine i bubri, stvarajući hrpe (stoga naziv), koje se lako uklanjaju pri čišćenju ladice. Miris takvog punila drži prilično lošim, što uzrokuje značajne neugodnosti vlasnicima mačaka.Kada kopaju izmet, mačka može udisati prašinu koju emitira bentonit ili ga širiti na čistom podu.

Neki vlasnici mačaka moraju se nositi s činjenicom da se punilo ne guše. Međutim, točka nije kvaliteta proizvoda, ali kako ga koristiti. Prema uputama, morate uliti u pladanj najmanje 8-10 cm punila – onda clumping će se dogoditi ispravno. Ako u kući postoji nekoliko mačaka, grudice također nemaju vremena za oblikovanje, pa vlasnik dviju ili više životinja treba obratiti pažnju na druge mogućnosti.

6 Absorbentni mineral

To je mali kamen koji potamni u dodiru s tekućinom. Ovo punilo je napravljeno od ekološki prihvatljivog vulkanskog mineralnog zeolita. Zbog obilje mikroskopskih pora, zeolit ​​ravnomjerno apsorbira vlagu i zadržava mirise. Načelo rada punila je potpuna apsorpcija urina od granule – ovako se vlaga ne zadržava u gornjim slojevima zeolita.

Ako se tekućina akumulira na dnu ladice i uzrokuje neugodan miris, potrebno je miješati punilo.To je neophodno tako da je potpuno natopljena. Nedostaci ove opcije uključuju činjenicu da mijenjanje granuliranih dijelova neće raditi. Mačke se koriste za ukopavanje njihovih izmeta, što uvelike komplicira proces zamjene kamena u dijelovima. Ali ova će mogućnost odgovarati vlasniku nekoliko životinja.

7 silikagel

Smatra se najvišom kvalitetom. To su mali bijeli kristali, izrađeni od osušenog gela polisilicne kiseline s visokom apsorpcijom. Unatoč visokim troškovima, punilo se vrlo ekonomično troši zbog dugog vijeka trajanja. Tipično, sastav kristala dodaje posebne tvari koje pomažu zadržati vlagu i mirise. Dakle, možete potpuno promijeniti sastav ladice svaka 3-4 tjedna. Među nedostatcima silika gela razlikuje se svjež zvuk kod kopanja, koji može iscijediti neke mačke i spriječiti njihovo navikavanje. Prije uporabe, kristali bi se trebali pohraniti u zapečaćenom pakiranju kako bi se izbjegao gubitak apsorbirajućih svojstava – silikagel može početi upijati vlagu u zraku.

Ovaj proizvod se ne preporučuje za mačiće jer mogu nesvjesno progutati kuglice.Udaranje na sluznicu može uzrokovati teške kemijske opekline.

Prednosti i nedostaci svakog tipa punila

Da biste odlučili koji je punilo najbolje za vašeg ljubimca, morate sažeti sve poznate informacije o svakoj varijanti i uzeti u obzir pojedinačne karakteristike mačke.

Sljedeća tablica sadrži prednosti i nedostatke svake vrste punila:

Vrsta punilaStvarčicekontra
šumovitEko-friendly, ugodan miris, jeftin, može se koristiti za mačiće, apsorbira dobroMože se širiti po stanu mačka, rijetko mačka može biti uhvaćen u velikim komadima koji mogu uzrokovati ozljede.
Papir / zrnoEko-friendly, dobro apsorbiran, ugodan miris, jeftinPapir slabo upija vlagu, nije široko rasprostranjen u Rusiji, ne može se koristiti za više životinja, nije prikladan za sve mačke.
Skupljeni minerali i glineEkonomično, dobro apsorbira, praktičnost čišćenja dijelova, eko-friendly, što je moguće bliže mačka prirodnih pojmova o WC-uNe može se koristiti za više životinja, može stvoriti prašinu i držati šape, ne zadržava mirise vrlo dobro, prevelike grudice mogu naštetiti životinji, kada se odstupa od uputa teškoće u čišćenju
Absorbentni mineralPrikladan za uporabu od nekoliko mačaka i za mačiće, jeftin, učinkovito surađuje s mirisimaPri čišćenju može mnogo mirisati, nije prikladna za mačke koje ne dopuštaju čak i djelomično prljave posude, nije ekonomično zbog česte zamjene
SilikagelDobro upija vlagu, učinkovito bori mirise, ekonomičan, prikladan za korištenje nekoliko mačaka, jednostavnost čišćenja dijelovaSkupo, nije pogodno za mačiće, neke mačke ne smiju tolerirati čisti zvuk silikagela

9Reyting

Woody i mineral koji apsorbira je najbolji za mačiće, silika gel i woody je za vlasnika nekoliko mačaka. Za one koji žele pružiti eko-friendly skrb za svoje kućne ljubimce, stane papir / zrna i woody. Za gospodarske vlasnike koji žele kupiti kvalitetan proizvod, drvenastog ili lumpy minerala i glinena punila će biti izvrstan izbor.

Ocjena najboljih punila u ovom slučaju izgledat će ovako:

 1. 1. Woody – najlakši i najjeftiniji.
 2. 2. Skakanje minerala i glina – najoriginalnija.
 3. 3. Silikagel – najisplativiji i najkvalitetniji.
 4. 4.Papir / zrno – najviše ekološki prihvatljiv.
 5. 5. Absorbentni mineral – najuspješniji za vlasnika mačića ili nekoliko mačaka.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: