🐈 Kad možete oprati mačku nakon kastracije

Prvo vrijeme kupanja nakon kastracije

1

Svaki vlasnik treba znati kada je moguće kastrirati mačku, ako je takva operacija izvedena. Odluka o sterilizaciji je ključan korak koji zahtijeva maksimalnu pozornost detaljima daljnje skrbi.

sadržaj

  • Castration: zašto potrošiti
  • Kupanje: kada se mačka dopusti da se opere
  • Posebni trenuci

Kastracija uključuje upotrebu anestezije, prilično dugog oporavka, pa pitanje kada treba oprati mačku nakon što se postupak odnosi na mnoge vlasnike.

Castration: zašto potrošiti

Kako bi se izbjegle karakteristične probleme ponašanja sa starijom mačkom, izvodi se kastracija – kirurško uklanjanje spolne žlijezde. Kao rezultat, mačka:

  • Prestaje pokazivati ​​agresiju;
  • Postaje mirnija;
  • Počinje igrati (dob ne utječe na aktivnost);
  • Prestani ostavljati oznake.

U većini slučajeva, kastracija ne uzrokuje nikakvu štetu mačiću pa je ova metoda popularna. Ako je ljubimac potpuno zdrav, onda se brzo odmakne od anestezije. Međutim, neko vrijeme to zahtijeva dodatnu skrb.

© shutterstock

Kupanje: kada se mačka dopusti da se opere

Najbolje je okupati životinju prije kastracije – za 1-2 dana, Ako to ne bude učinjeno, nakon operacije operite mačkastu kravu, morat ćete zaboraviti 2 mjeseca. To razdoblje utvrđuju stručnjaci za potpuno ozdravljenje šavova i tkiva. Stoga je potrebno izbjegavati stresne i opasne situacije, što uključuje i usvajanje vodnih postupaka.

Važno je zapamtiti da je nemoguće kupati mačke ubrzo nakon kastracije jer voda koja se dobiva na šavovima može uzrokovati gubljenje i upalu, pa će se pojaviti problematična područja koja zahtijevaju posebnu medicinsku njegu.

Osim toga, prečesto ne možete oprati mačku – sve više i više puta 5 puta godišnje, jer će se moći samostalno brinuti o kosi.

Ako želite riješiti mačku višak prljavštine, ali je još prerano za pranje, možete koristiti normalne dječje brisače koji ne sadrže alkohol. Naravno, nemoguće je primijeniti šampon za tu svrhu.

Posebni trenuci

U slučaju da se kastracija provodi na mačku, koja je često na ulici, tada možete odlučiti plivati ​​po prvi put nakon operacije ne prije tjedan dana.Provođenje postupka treba biti s najvećom pažnjom. Izloženost je također zabranjena ako dođe do crvenila, upale, upale ili krvarenja.

U procesu prve, nakon kastracije, kupanje bi trebalo biti:

  • Koristiti minimalnu količinu vode;
  • Šamponi za odbijanje;
  • Koristite toplom vodom.

Isprva, nakon kastracije, mačem možete oprati vlažnom i ispruženom spužvom. S njom se onečišćena mjesta brišu nježno, bez pritiska, zaobilazeći, što je više moguće, radno područje.

© shutterstock

Tijekom prvog postupka kupanja, zabranjeno je korištenje zooshampusa, sapuna, antiparazitskih sredstava ili kondicionera. Dopušteno je oprati životinju iznimno čistom, toplom vodom., Kako bi se smanjila onečišćenje vune, bit će potrebno češće mijenjati punilo u mačkama.

Osim toga, ladicu se ispire nakon svakog posjeta kako bi se izbjegao neugodan miris vune. Svakodnevno je potrebno postupati sve dok veterinar ne dopusti da se mačka opere nakon kastracije.

U tom slučaju, ako kućni ljubimac počne aktivno i aktivno lizati šav, kako bi se izbjegle poteškoće, preporučljivo je nositi posebni ovratnik na životinji.

To će spriječiti ulazak infekcije ili bakterija u ranu. Rukovati šavovima treba briljantno. Također u postupku kupanja zabranjeno je pritiskanje na radnom mjestu, čak i ako je prošlo više od tjedan dana od operacije, budući da se šavovi mogu odvojiti. Zaštititi od lizanja rana treba biti najmanje 3 dana – kastracija je teška operacija.

Dakle, koliko će morati čekati nakon kastracije s umakom, odlučuje veterinar. Obično briljantno zeleno će pomoći sterilizirati ranustoga je lako u tom razdoblju voditi brigu o zdravlju mačke. Bolje je operirati životinju prvi put, ne prije 2 mjeseca, kako bi se šavovi mogli zategnuti i vratiti snagu samom ljubimcu i zaboraviti na stres koji se doživio. Mačka će se brzo vratiti na uobičajeni životni ritam, kastracija neće negativno utjecati na to, ako vlasnik pokaže pažnju i strpljenje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: