🐈 Prva mačka: Trebam li kupiti odraslu mačku ili mačića?

Prva mačka: Trebam li kupiti odraslu mačku ili bolji mačić?

Nedavno sam naš suprug i ja odlučili imati mačku, a morali smo riješiti vrlo teško pitanje. Trebam li kupiti mačića ili je bolje kupiti odraslu životinju?

Mačići su vrlo slatki, ali briga za njih je prikladna. Mogu se usporediti s malom djecom, au nedostatku iskustva ovo je vrlo odgovoran proces. Ako govorite za odraslu mačku, to nije tako zanimljivo, a vi propustite proces postaje lik, a ne činjenica da su uzgajivači učili životinju kandžama i toaleti. Kako će životinja reagirati na novu sobu i vaš stil života?

Naravno, to je svima, ali preporučujem upoznavanje s nekim čimbenicima za i protiv. Što vas može zadržati od kupnje prvog mačića?

Kako odabrati mačku – niti ovu temu ne bi trebalo zanemariti.

Imate li djecu mlađu od 6 godina?

Naravno, mogu postojati iznimke, ali ne bih savjetovao mačiće u takvim obiteljima. Mala djeca jednostavno ne znaju kako se ponašati s mačićima. Mogu slučajno ozlijediti mačića ili, obrnuto, mačić, dok igrate, ogrebat će vašu bebu. Nije teško pogoditi tko će patiti nakon ovoga. Koliko je mačića već poslano u skloništa nakon takvih situacija i ne računaju se.

Najbolji izlaz za takvu obitelj bio bi kupiti odraslu mačku od 2-3 godine. Odrasla životinja zna kako se brinuti za sebe i moći će se skrivati ​​od djeteta u slučaju opasnosti :)

Jeste li starija osoba ili tjelesno oštećena?

Mačići zahtijevaju veliku brigu i nadzor, kao što kažu, trebate "oči i oči". Ako ste se ikada brinuli za malom djecom, onda mogu reći da je s mačićem slična situacija. Podižu se na sve "pukotine" na stolovima; oni su nosili kao "ludi" i imaju nezasitan apetit.

Vi ste najprikladniji mačka starijih od 5 godina. Takve su životinje lijene i nepretenciozne u hrani i njezi.

Jeste li često odsutni od kuće?

Mislim da razumijete da mačić, u ovom slučaju, nije najbolji izbor. Kao i svako dijete, treba mu puno pozornosti i čeka ga od tebe. Jedna odrasla mačka lakše će pronaći ono što treba raditi dok ste na poslu.

Ako bar netko stalno kod kuće, onda možete razmisliti o kupnji svog prvog mačića. Ali budite spremni na činjenicu da će cijeli dan morati paziti i paziti na mačića. Nikada mu nećete biti dosadno, ali ne biste trebali zaboraviti odgovornost koja vam je povjerena.

Cijena?

Nemojte zaboraviti da troškovi mačića mogu proći za tisuću dolara. Jeste li spremni potrošiti toliko? Iako ste zadovoljni jednostavnom dvostrukom kućom, morat ćete platiti samo za cjelovit pregled veterina.

Ako ne padne ni u jednu od gore navedenih kategorija, savjetujem vam da započnete malo mačića. U tom slučaju, moći ćete se sami educirati, priviknuti na struganje i WC. nije li to zanimljivo? I samo uživajte u veselju, nemarnosti, razigranosti mačke. Kote će uvijek doći do spašavanja i podignuti duhove čak i na najtežem i najgorem danu.

Bit će zanimljivo:

  • povratne informacije o hrani Royal Canin;
  • kako dobiti buha iz mačke
  • kako hraniti mačku;
  • kako razlikovati mačku od mačke.

Nemojte dugo razmišljati i započeti svoju prvu mačku ili mačku. Glavna stvar ne zaboravite odabrati jedan od predloženih nadimaka za mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: