🐈 3 savjeta o tome kako četkati zube zeca. Promjene mačića mijenjaju se

Promijenite zube u mačića. Koliko zubi ima mačka?

Danas bih želio dotaknuti temu koju vlasnici plaćaju vrlo malo pozornosti. Na primjer, jeste li ikad gledali u usta vašeg mačića ili odrasle mačke? Kako je rast i promjena očnjaka u mačiću?

Možda životinja nema određeni broj zubi, ili neki od njih nisu dobro, ili su zubne upale upale. Što učiniti u takvim situacijama? Gdje voditi, što da radim? Da ne biste postavili takva pitanja, upoznajte se s osnovnim pojmovima mačjih zubi.

Dječji zubi u mačići

Mačići su rođeni bez zuba. No, za razliku od ljudskih mladunčadi, u kojima prve zube počinju eruptirati u dobi od 5-7 mjeseci, u mačkama taj proces počinje mnogo ranije. Prvi sjekutići već su vidljivi iz drugog tjedna života.

Kod 8-12 tjedana može se primijetiti čitav skup mliječnih zubi. Nema jasnog rasporeda za mijenjanje zuba. Zubi za bebe mogu se početi mijenjati već 3 mjeseca, a za 7 mjeseci ovaj proces obično završava.

Mačke imaju 30 trajnih zuba.

Sada možete sigurno odgovoriti na pitanje: "Koliko zubi ima mačka?»

Promjene mačića mijenjaju se

U pravilu se svi mliječni zubi pravovremeno mijenjaju kao trajni.Međutim, postoje slučajevi kada novi, stalni jedan počinje rasti na mjestu neuspjelog dječjeg zuba. U tom slučaju, vaša intervencija je neophodna, jer višak šiške ili inciziva može ozlijediti čeljust i oštetiti mekog tkiva usne šupljine, narušiti ugriz životinje ili uzrokovati parodontnu bolest. Ponekad je dovoljno pokušati razriješiti uznemirujući mliječni zub. Ako ove manipulacije ne dovode do željenog učinka, a zub ostaje na istom mjestu, onda je vrijedno kontaktirati veterinarsku kliniku gdje će vašem ljubimcu biti pružena profesionalna medicinska njega.

Kako četkati zube macu

Postoji pogrešno mišljenje da šavovi i sjekutići mačaka ne zahtijevaju skrb ili čišćenje. Ali to nije tako. Baš kao kod ljudi, na zubima se može formirati tartar, koji ima ozbiljne posljedice (obilne sline, loš dah, opuštanje zuba, upala desni, do opsežne infekcije).

Ako se divlji predstavnici mačkastog zuba očisti prirodno, tada se mnogi kućni ljubimci, uz stalnu uporabu meke hrane, ne događaju.

Da biste izbjegli probleme sa zubima, pažljivo odaberite dijeti vaše mačke, preferirajte čvrste hranjenje. Ponekad možete dati malu kost za žvakanje s preostalim mesom na njemu, koji će također imati dobar učinak čišćenja na zubima. Ako je patina već formirana, postoji nekoliko načina da ga uklonite:

  • korištenje posebnih četkica za zube i zubnih pasti za životinje koje su bez okusa i bez mirisa i ne zahtijevaju ispiranje;
  • ako nije moguće kupiti takve higijenske proizvode za mačke u trgovini za kućne ljubimce (ljekarna), možete koristiti dječju četkicu za zube s mekim čekinjama i zubnim prahom;
  • dobro uklanja plak s jeftinim crvenim vinom i soda. Podmažite životinjske šiške pamučnim jastučićem, prethodno navlaženim vinom, a zatim nanesite malo sode. Ocat u vinu će reagirati s natrijevim karbonatom i uništiti tartar.

Bit će zanimljivo:

  • kako podučiti mačića da ide u pladanj;
  • Kako odbaciti mačku iz Wiscasa i Kitiketa.

U slučaju da se depozit obavija i širi, ove metode su neučinkovite i postoji potreba da se pribjegnu kvalificiranom stručnjaku koji može ponuditi uklanjanje kamenca pomoću ultrazvuka ili pinceta.Prečesto se četkanje zuba ne isplati, jednom mjesečno. Provedite malo više vremena na vašem kućnom ljubimcu, a rezultat će biti čisti i zdravi zubi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: