🐈 Proljev u mačiću, mačiću, mačiću: Što učiniti? | | Cat proljev

Proljev u mačiću, mačiću, mačiću: Uzroci i liječenje

Vjerojatno nema jedinog vlasnika mačke koja nikad ne bi naišla na poremećaj gastrointestinalnog trakta svog ljubimca. I, nažalost, poremećaji probavnog sustava mogu biti i kod beba i kod odraslih.

Uzroci poremećaja želuca u mačaka su jednako kao i simptomi tih poremećaja, na primjer, poremećaji u prehrani, infekcije, helmintičke invazije, otrovne biljke itd.

Postoji dosta široka niz simptoma koji ukazuju na probleme s životinjskim probavnim traktom:

 • promjena stolice – labav stolice ili zatvor
 • povraćanje
 • oralni malodor
 • nadutost
 • inflacija
 • tutnjava i gurkanje u želucu
 • poremećaji apetita
 • možete prenijeti dulje vrijeme

Najučinkovitiji tretman za probavne smetnje – gladovanje i AtoxilPročitajte više u ovom članku. Nijedan od ovih simptoma ne bi trebao ostati bez nadzora! Naravno, pripadam tipu ljudi koji, u najmanjem smislu, odlaze do veterinara za savjet. Ako niste jedan od onih, i ne pokušavate odmah krenuti prema veterinaru, onda samo trebate paziti na stanje životinje!

Srećom, neki simptomi često su kratkotrajni i mogu se pojaviti jednom ili dvaput, kao što je povraćanje ili proljev. Ako je mačka nekoć otrgnula ili ste jednom primijetili loše dizajniranu stolicu, tada nema ništa loše, životinja, kao čovjek, mogla samo jesti ili jesti nešto masnoće.

Nemojte još jednom naglasiti životinju, puniti lijekove, pregledati kvalitetu i količinu hrane i ne zaboraviti redovito slati crve, čak i ako vaš ljubimac živi isključivo u stanu i ne jede sirovu hranu.

Simptomi koji bi trebali ODMAH kontaktirajte veterinara: Često ponavljano ili nekontrolirano povraćanje i proljev, prisutnost krvi, zelenkasta sluz u vomitusu ili izmetu životinje, depresija, odbijanje uzimanja hrane i vode.

Pročitajte što mora biti u veterinarskom setu za prvu pomoć.

Liječenje proljeva i povraćanja kod mačaka

Prva pomoć koju dajem mačiću u slučaju probavnog uznemirenosti (povraćanje koze ili proljev) prvenstveno je gladna prehrana.

Što dati mačiću od proljeva?

 • apsorbirajućeg lijeka Atoxil, Lijek pomaže u borbi s otrovom,proljev i opijenost, ali dajem je samo ako se proljev ili povraćanje ponavlja više od jednom i tek nakon što mi je osobno savjetovao veterinar
 • Savjetovao sam se od narodnih lijekova pripremite kore šipaka, ali osobno mojoj mačići, ovaj dekocija nije pomogla, pa čak i dati životinji je vrlo teško jer ima gorak i neugodan okus
 • savjetovao je dati isto komad kuhane bundeve, Međutim, to nije praktični savjet, budući da bundeva nije vrlo uobičajena hrana.

Korištenje Atoxila za mačke s proljevom

Stoga, savjetujem u mačji ormariću uvijek držati (samo u slučaju požara) Atoxil torbu, koja je, ako je potrebno, treba razrijediti u kuhano i ohlađenom vodom u omjeru 1 vrećica na 50 ml vode i svakih 1,5-2 sata desoldering im životinju prije posjeta liječniku ( ako je potrebno).

Zapamtite da su glavni neprijatelji u rješavanju bilo kakvih problema panika i živci. Vaša tjeskoba će se proslijediti vašem ljubimcu, pa budite oprezni, budite oprezni i kontaktirajte svog veterinara, ako je potrebno.

I ne zaboravite zlatno pravilo: "Bolest je lakše spriječiti nego liječiti", pa obratite pozornost na prevenciju bolesti i kvalitetu života svog ljubimca, općenito. Blagosloviti!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: