🐈 Prolijevanje mačaka: simptomi i liječenje

Prolijevanje mačaka: uzroci i kako se riješiti

O, ti kućni ljubimci! "To paše boli, onda rep pada, i jučer općenito počeo blijedjeti". Sve mačke pasmine bez iznimke. Prije ili kasnije, taj će proces utjecati na sve: britanske i škotske, Maine Coon i najjednostavnije mačke. Čini se da su barem ćelavi sfingi bili sretni, ali ne! Njihova jedva vidljiva pahuljica također se ažurira pomicanjem. Ali razgovarajmo sve o detaljima.

mačke mačaka

Što je izazvalo molt?

1. Periodično sezonsko muliranje u mačkama. Proljetna i jesenska biološka potreba da se stari kaput izmijeni na novu. Želite li izgledati mlađe i privlačnije u proljeće? Ovdje je i vaša mačka.

2. Stres. Stalna tjeskoba i napetost živčanog sustava dovode do činjenice da je koža životinje neznatno smanjena u veličini i, kako bilo, gura višak vlasi.

3. Postpartum razdoblje u mačiću. Takvi slučajevi također se javljaju.

4. Neuravnotežena prehrana (pročitajte o pravilnoj prehrani) i neprikladnu njegu.

5. Bolest (bolesti kože, alergije, hormonalne promjene itd.)

Simptomi mokrenja kod mačaka

Sigurno ste bliže proljetnom ili jesenskom počeli primijetiti da na tapeciranom namještaju i odjeći tvoj ljubimac ostavlja "krznene tragove"? Kućanje se povećalo, ali ne biste se trebali osjećati žao zbog toga – životinja koja se mazila tijekom tog razdoblja je mnogo gora.Villi koji su ispali i još se nisu uspjeli riješiti na vašem unutarnjem prostoru, uzrokuju teške iritacije i svrbež na koži mačke. Pokušava lizati od viška vune ili nekako izdvojiti. Prvo, ulazeći u želudac, kose uzrokuju njegovu frustraciju. Drugo, češljane rane su ulazna vrata za infekciju. I ovo je opasno, razumijete.

Koliko dugo će trajati?

Ovo pitanje bi vas željelo pitati vašeg omiljenog, ako bih mogao govoriti. Rekao bi joj da imate strpljenja, dušo, ukupno nekoliko mjeseci za godinu dana. Ako se ovaj proces odgađa, obratite pozornost na to što bi mogao biti razlog za to.

Hranjenje mačaka tijekom muliranja:

  • feed Akana;
  • Suhu hranu na brežuljcima;
  • konzerviranog gurmana;
  • hraniti naš brand;
  • Royal Canin suha hrana;
  • Felix hrani.

Kako pomoći životinji preživjeti molting. Liječenje?

Da biste započeli, morate biti strpljivi. Tada je važno razumjeti, mačka mijenja svoj krzno prema planu, tako da kažem, ili je to još uvijek posljedica neke vrste bolesti. Ako je moult sezonski, sljedeće vam će vam pomoći pomoći:

1. Dohvatite sve što vam je potrebno kako biste izrezali dodatnu vunu: češalj, četkicu ili rukavicu. Izbor će ovisiti o duljini vune i pasmini "naša manja braća".

2.U ovom teškom razdoblju vodite računa o životinjama o posebnom alatu (Malt-Soft paste) koji potiče uklanjanje kose od tijela moltinga.

3. Posavjetujte se s veterinarkom o vitaminima koje je najbolje davati tijekom razdoblja mrtvljenja kako bi se olakšalo stanje životinje.

Operite ili ne operite, to je pitanje

Postoji mišljenje da je tijekom promjene mačke kosa potrebno prati mačku tako da nema alergiju. Uostalom, glavni alergeni nisu vune, ali čestice sline ostaju nakon postupka pranja jezikom. Suše se i šire zajedno s prašinom. I pranje pomaže u ubrzavanju procesa promjene stare kape na novu. Trebam li to učiniti – bolje se pitajte svog veterinara. Poduzmite inicijativu u ovom slučaju, nemojte se trzati – mačka može dobiti previše stresa.

Ako uzrok muljanja mačaka nije sezonska obnova vune, već bolest, tada su iskusni stručnjaci osmišljeni kako bi vam pomogli u određivanju uzroka bolesti i načina liječenja. Požurite se do veterinara ako vam se čini da je mačka utonula u izlječenju ili da nešto zabrinjava vašeg ljubimca.

U svakom slučaju, ljubite svoje prolijevanja mačke, mačke ili mačića još više! Barem, životinja koja se jako voli, nije u opasnosti. I, stoga, jedan od uzroka mučenja u mačkama bit će manji.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: