🐈 Profender za mačke: recenzije, upute za uporabu, kontraindikacije

Profender za mačke

Kako ne bi čekali kad je štrajk

Vaša mačka je parazit

Najavite hitan natječaj

I prihvati Profander.

Profender je anthelmintic sredstvo za jake i izdržljive mačke, tj. Za one koji se ne mogu držati u svojim rukama tijekom unosa lijekova. Pogotovo za takve ljubimce i razvijene kapi na grebenu od crva Profendera. Da, da, dobro ste čuli, to su kapi.

Profender za mačke je žućkasto-smeđa otopina za vanjsku uporabu koja sadrži takve aktivne tvari kao što su emodepsid i praziquantel. Te tvari su učinkovite u suzbijanju kružnih i remenskih crva. Emodepside uzrokuje kormilaru paralizu s naknadnom smrću, a praciquantel krši neuromuskularnu inervaciju helminta.

Lijek, jednom na koži životinje, dobro se apsorbira i dugo je pohranjen u tijelu u terapijskoj koncentraciji. Važno je znati da je maksimalna koncentracija aktivnih tvari postignuta u serumu samo 2-4 dana nakon primjene lijeka. I lijek se izlučuje u mokraći unutar 28-30 dana.

Lijek Profobender se proizvodi u različitim dozama, izračunava se prema različitoj težini kućnih ljubimaca (više o tome – niže).

Upute za uporabu

Uputa navodi da je lijek dobar kao i za liječenje i kao profilaktički. No, recenzije Profendera za mačke upozoravaju da nizak postotak praziquantela u sastavu čini lijek nedjelotvornim u borbi protiv postojećih parazita, ali za sprečavanje pada, Profender za mačke svakako je dobar.

Veterinari propisuju ovaj lijek za nematode i cestodiazu.

Kako dati Profandend za mačke?

Lijek se nanosi na kožu.

Korak 1.

Izvadite zaštitni poklopac iz pipete.

Korak 2.

Probijte zaštitnu membranu na pipeti

Korak 3.

Prosijite krzno između noževa ramena na dnu kućnog ljubimca.

Korak 4.

Nanesite lijek

Korak 5.

Obavezno otpustite upotrijebljenu pipetu tako da ga umetnite u pakiranje.

Korak 6.

Operite ruke sapunom

Vrijeme u kojem se lijek apsorbira pod kožu – 2 sata.

VAŽNO!

Tijekom dana nakon tretmana nemojte prati mačku, ne glačati ga i ne dopustiti da dođe do male djece!

doza

Ispod je doziranje Profandera za mačke i mačke različite težine.

 • 0,5-2,5 kg – doza od 0,35 ml.
 • 2,5-5,0 kg – doziranje 0,70 ml.
 • 5,0-8,0 kg – doza od 1,12 ml.
 • Više od 8 kg – kombinira različite doze brzinom od 0,14 ml po 1 kg kućne ljubimce.

Prevencija treba provesti tromjesečno, a liječenje propisuje samo veterinar!

Vidi također: 10 lijekova iz crva u mačiću.

Prednosti i nedostaci lijeka

Iz očitih prednosti ovog anthelmintika razlikujemo:

 • Jednostavnost korištenja. Kapljice na grebenu lakše se primjenjuju nego da hrane mačiću neupućenu pilulu.
 • Visoke performanse protiv okruglog bora.

nedostaci:

 • nedovoljna količina praziquantela u terapeutske svrhe;
 • neobičan miris kad se nanosi;
 • visoki trošak lijeka;
 • čuvanje 3 godine na sobnoj temperaturi. Analogni lijekovi imaju duži rok trajanja.

Kontraindikacije i nuspojave

Nije potrebno davati lijek svom ljubimcu ako nije navršio 8 tjedana. Za starije mačiće, lijek je bezopasan. Također se ne preporuča koristiti Profender za mačke koji teže manje od pola kilograma.

Trudne mačke, dojenje i sve ostalo dopušteno je da uzimaju lijekove nuspojave ne uzrokuju profander na mačke.

Pojedinačna netolerancija na neke komponente Profandera može uzrokovati crvenilo kože, svrbež i slinjenje, ali ovi simptomi sami odlaze.

Pregledi dobitnika za mačke

Evgenia Vitalievna: "Doslovno sam doveo mačku iz smeća što je bio toliko gladan da je on pojeo prvu tabletu od crva i nije primijetio, ali nakon što ovaj trik nije otišao i Profender je donio spasenje, a dan nakon recepcije shvatio sam izgled stolice da je lijek djelovao – dali su se paraziti, ali ako ste samo znali koliko vunu miriše na mjestu primjene, to je očito miris izmeta. Dugo sam obrisao kosu s vlažnim ručnikom prije nego što je miris nestao.

Marik: "Uzeli smo gotovo odraslu mačku, koja nije bila anthelminticka niti inokulirana od svojih prethodnih vlasnika, a osim toga prenio je i panleukopeniju, tako da smo odmah isključili anthelmintiku, a mačka je uspjela lizati malu medicinu – uslijed toga je usnica poprela, ali brzo sve je otišlo, učinak je zapažen svaki dan – i oči su prestale srušiti, miris izlučaka postaje bolji, vuna je također blistavala.

Daria Belaya: "Malo ljudi primjećuje da u sastavu ima mliječne kiseline, pa nisam platio, a kao rezultat toga, lijek izazvao proljev. Mačka je vodila dva dana na pladanj, nije bilo primjetnog oslobađanja crva pa ne mogu ništa reći o učinkovitosti Profendera, ali savjetujem svima da pažljivo čitaju sastav. "

Cijene za Profender

Cijena ovog anthelmintic agent ovisi o pakiranju droge, ali u prosjeku, u Ukrajini Profender košta 100 grivna, au Rusiji košta 450 rubalja.

Analozi lijekova

 • uporište,
 • Ying-Up
 • prazikvantel,
 • Emodepsid.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: