🐈 Profender za mačke - upute za uporabu

Profender za mačke – upute za uporabu i doziranje lijeka

Profender kapi – kombinirani lijek za životinje. Anthelmintic agent je propisan za prevenciju i rehabilitaciju mačaka i mačaka od crva kao učinkovito sredstvo za uklanjanje crijevnih parazita: okrugli i ravni crvi. Indikacije i kontraindikacije za uporabu, nuspojave Profender je detaljno opisan u uputama za uporabu, ali je bolje ako veterinar odabere dozu i način liječenja za kućnog ljubimca.

 • 1. Kapi na grebenu Profender: opis znači
 • 2. Indikacije i kontraindikacije za uporabu, nuspojave
 • 3. Doziranje lijeka
 • 4. Upute za uporabu i uvjete skladištenja lijeka
 • 5. Kako primijeniti kapljice?
 • 6. Analozi lijeka
 • Pokaži sve

1Proizvodi na grebenu Profender: opis znači

Profender kapi su bistra otopina tamno žute boje koju proizvodi njemačka tvrtka Bayer. Proizvod je dostupan u različitim dozama i prodaje se u ampulama volumena: 0,35 ml; 0,7 ml; 1,12 ml. Pripravak sadrži aktivne i pomoćne tvari:

 • emodepsid;
 • prazikvantel;
 • mliječna kiselina;
 • izopropiliden glicerol;
 • butil hidroksianisola.

Profender kapi su prikladni lijek za liječenje mačaka i mačaka, jer je hranjenje tablete ljubimcu teže nego primjena anthelminticnih kapi u njegovu grebenu.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

2 Indikacije i kontraindikacije za uporabu, nuspojave

Profender je lijek za liječenje i prevenciju hiperlipsija kod životinja. Lijek se ne dodjeljuje mačkama mlađim od osam tjedana i težine manje od 500 g. Za ostale dobne skupine, trudne ili skrbne mačke, lijek je bezopasan.

Primjena Profender može uzrokovati alergijsku reakciju kod životinja. Netoleranciju na neke sastojke lijeka karakterizira svrbež, crvenilo kože, drobljenje. Simptomi su privremeni i prolaze bez veterinarske intervencije.

Nepridržavanje doze i način primjene lijeka može uzrokovati nuspojave: mučnina, povraćanje. U ovom slučaju, hitna potreba da se obratite veterinarskoj klinici da pomogne ljubimcu.

PreporučeniNajbolje kapljice od ušnih grudi za mačke

Doziranje lijeka

Minimalna doza lijeka je 0,14 ml / kg tjelesne težine kućnog ljubimca. Potrebno je strogo promatrati lijek. Doza i režim propisani od strane veterinara u skladu s težinom, pojedinačnim karakteristikama životinje i tipom patologije.

Pet težinaDoziranje lijeka (volumen pipeta)
500 g – 2,5 kg0,35 ml
2,5 – 5 kg0,7 ml
5 – 8 kg1,2 ml
Više od 8 kgPipete različitih veličina

PreporučeniNajbolji antiparazitski kapi na grebenu za mačke i mačke

4 Upute za uporabu i uvjete skladištenja lijeka

Antihelmintična profilaksa se provodi tromjesečno. Liječenje crva obavlja se jednom kako to propisuje liječnik. Nakon dodira s kožom, lijek ulazi u tijelo u roku od dva sata. Lijek se izlučuje u mokraći unutar 28-30 dana.

Potrebno je pridržavati se sigurnosnih mjera pri radu s Profenderovim kapima. Prije početka postupka, operite ruke deterdžentom.

Nakon primjene lijeka, morate ukloniti ampulu, temeljito oprati ruke. Tijekom zlostavljanja životinja, hrana, voda i pušenje zabranjeni su.

Preporuča se izbjegavanje izravnog kontakta s Profenderom, kako bi se izbjegla alergijska reakcija na njegove komponente.Ako otopina dođe u dodir s kožom i sluznicama nosa, usta ili očiju, isperite pripravak s puno toplih voda. Ako se pojave alergijske reakcije, obratite se najbližem liječniku.

Ne preporuča se davati lijek Profenderis istodobno s drugim lijekovima istog smjera. Prije kupnje lijeka, obratite se veterinaru. Kapi se mogu kupiti u veterinarskoj ljekarni po receptu.

Profender se pohranjuje na temperaturi od +15 do + 25 ° C, izvan dohvata djece. Datum isteka: tri godine od trenutka proizvodnje. Nakon isteka roka valjanosti, nemojte koristiti lijek.

5Kako primijeniti kapljice ispravno?

Pravilnom upotrebom lijeka možete smanjiti rizik od nuspojava i povećati učinkovitost lijeka.

Kapi Profandera učinkoviti su u dodiru s kožom ljubimca. Da biste učinili sve što je u redu, trebate slijediti upute korak po korak:

 1. 1. Skinite zaštitnu kapicu s pipete.
 2. 2. Stavite pipetu u okomiti položaj.
 3. 3. Napravite bušenje u zaštitnoj oplati vrha pipete (nošenje kape na stražnjoj strani).
 4. 4.Skinite poklopac.
 5. 5. Širite krzno životinje.
 6. 6. Nanesite proizvod na suhu kožu vrata i između lopatica ramena.
 7. 7. Tijekom dana nakon tretmana životinje, ne smije se prati, glačati i dopustiti da dođe do djece.

6Analozi droge

Postoje analitičari Profende, koji imaju sličan učinak i sastav. Ovi lijekovi uključuju Praziquantel, Drontal, Stronghold i Emodepside. Ako se Profender iz nekog razloga ne uklapa u kućni ljubimac, može ga zamijeniti jedan od gore spomenutih lijekova.

Zamjena lijekova za obavljanje veterinara. Prije uporabe lijeka, pročitajte njegove upute. Gore navedeni lijekovi imaju nuspojave i kontraindikacije.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: