🐈 Britanska mačka (mačka): karakter, ponašanje, navike

Priroda britanskih mačaka: značajke pasmine

Najpopularnije od ljubitelja mačaka su Britanci. Oduševljavaju se svojim lijepim izgledom i ugodnim za dodir debelih krzna. Ali ne svatko može uspostaviti dobar odnos s tim životinjama. Potrebno je upoznati se sa navikama predstavnika ove pasmine kako bi odlučili da li su prikladni za određene vlasnike. Takve mačke imaju teško stanje i druge karakteristike koje utječu na njihovu prilagodbu u obitelji.

  • 1. Lice britanskih mačaka
  • 2. Ponašanje aristokrata
  • 3. Načini ponovnog obrazovanja

1 britanski lik

Glavna kvaliteta ove životinje je aristokratska. Ovi kućni ljubimci mogu se prijaviti. Oba kratkovječna i dugodlaka mačaka ove pasmine imaju vrlo važan i čvrsti izgled. Podizati takvu arogantnu životinju morat će biti vrlo oprezna da ga ne potaknuti na sebe.

Uzgajivači, svjesni prirode britanskih, ističu glavne značajke njihovog karaktera:

  • dirljivosti

Mačke ove pasmine zahtijevaju poštovanje za sebe. Čak i za lutke koje se lagano pojavljuju i tek u ranoj dobi, ne bi trebalo biti kažnjene vrlo strogo.

Nema ništa gore uvrijeđeno od strane vlasnika britanske mačke. Neće se osvetiti, već će prestati stupiti u kontakt i početi skrivati, zbog čega je vlasnik osjećao krivnju.

U svakom slučaju, nemoguće je primijeniti fizičku silu prema kućnom ljubimcu, zatvoriti ga u bilo kojoj prostoriji, ponižiti je za manje prekršaje.

  • tolerancija

Životinje se dobro mogu dobro povezati s malom djecom i drugim stanovnicima stana. Oni neće biti prvi koji će doći u sukob i vratiti svoj teritorij. U njihovoj prirodi nema želje dokazati tko je šef. Njihov važan izgled govori za sebe.

Britanska mačka neće biti ravnodušna prema poremećajima, spavanju i tjelesnoj boli. Stoga, ljubimac može razumno zagristi ili ogrebati nekoga iz kućanstva. Ovo je ekstremna mjera uzrokovana očajem mučenog kućnog ljubimca.

  • Ljubav samoće

Brmanians radije spavaju puno u opuštenoj atmosferi. Oni su jako uvrijeđeni od onih koji utječu na odmor. Vlasnici trebaju razmotriti ovu mogućnost i, ako u kući ima male djece, dogovoriti da životinja ima udoban krevet izvan dometa prigušivača.Osobni sigurnosni prostor važan je za sve Britance.

  • Skrivena emocionalnost

Unatoč naglašenoj nezavisnosti i nespremnosti da bježe vlasniku na prvi poziv, pedigreed mačke su vrlo depresivne kada je vlasnik dugo odsutan. Kad se pojavi, ponovno se pretvaraju da su ponosni i neprobojni da ne bi pokazali svoju slabost.

  • tvrdoglavost

Mačka nikada neće izvršavati akcije za koje trenutno nije konfiguriran. Sjedeći s vlasnikom protiv svoje volje, on neće. Mjesto koje je odabralo ova mačka nije lako objaviti.

Jer karakteristike u navikama tih mačaka su zle i neprikladne za obitelj u kojoj djeca odrastaju. Zapravo, Britanci jako trebaju ljubav i naklonost. Cijenimo slobodu, osobni prostor i dobar san. Suprotno pogrešnom mišljenju, priroda životinje nije određena ovisno o plavim ili crnim bojama.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

Ponašanje aristokrata

Poput svih mačaka, predstavnici ove vrste razlikuju se u svom posebnom odnosu prema pitanju higijene. Već od ranog doba, mačići naučiti da se lizati, plaćaju puno pozornosti na čistu vunu. Brzo su se navikli na pladanj i gotovo nikad nisu sranjali na drugim mjestima, osim za njihov toalet.Isto vrijedi i za lopovog mačića.

Posebnu pozornost treba posvetiti igri. Britanci se često krive zbog lošeg ponašanja i želje za bacanjem predmeta na pod. Ovo dolazi od teškog oštećenja pažnje. Ako životinja nema nigdje da stavi energiju, stvarno počinje kucati po stanu. Istodobno neće imati vremena obratiti pozornost na takve sitnice kao što su jela, knjige i druge vrijednosti.

Da biste spriječili odvažno ponašanje, važno je posvetiti više vremena za trenutke igranja. To se može učiniti samo kad je mačka konfigurirana za komunikaciju i ona počinje pozivati ​​vlasnika na aktivne radnje. U arsenalu vlasnika treba biti nekoliko običnih za sve kućne ljubimce ove vrste igračaka. Preporučljivo je objesiti malu mekanu kuglu ili miš iz osjetila, tako da se kućni ljubimac može zauzeti i ostati sama kod kuće.

Britanske mačke trebaju kapljicu akumulirane energije, trebamo kretanje vježbi. Ali emocionalna i intelektualna komponenta u komunikaciji s ljudima ne mora biti niža. Iz tog razloga, odrasli kućni ljubimci radije testirati znanje osobe, pokrećući igru ​​skrivača i traže.

Ako je ljubimac odabrao neobičan objekt za zabavu, ne smije se oduzeti i sakriti ako ne postoji opasnost za život životinje.Mačka sama uskoro će izgubiti interes za stvari i pronaći još jednu zabavu.

Neki smatraju da su Britanci previše znatiželjni. Ali znatiželja je obilježje mnogih kućnih ljubimaca. Stoga, ako vlasnik ne želi da mačka uđe u vrećice ili vrećice za trgovine, trebali biste sve ukloniti iz zoni dosega.

3 načina reeduciranja

Opis pasmine i karakteristike ne jamči savršeno i uzorkovan ponašanje u određenom ljubimcu. Morat ćemo dodijeliti vrijeme i energiju za njegovo obrazovanje. Mačići, upoznavanje s nepoznatim mjestom gdje nema majke, počinju aktivno pregledavati sve. Potrebno je razumjeti važnost ovog trenutka, a ne ograničiti njihovu slobodu u proučavanju svijeta oko sebe.

Da biste zaštitili mačića, savjetuje se ukloniti sve oštre, lomljive objekte. Bolje je ukloniti dragocjenosti u ormarićima s vratima, odjeća ne smije biti pohranjena na pristupačnom mjestu za dijete.

Odmah je potrebno kazniti životinju za bilo kakvo kršenje. Inače će mačka zaboraviti na gubu i neće shvatiti manifestaciju nezadovoljstva vlasnika. To neće dovesti do međusobnog razumijevanja. Dospjele obrazovne mjere neće imati utjecaja.

Važno je biti sustavno u vašim zahtjevima. Na primjer, ako je Britanci zabranjeno ležati na kauču, ta ograničenja moraju uvijek biti poštovana od strane svih članova obitelji. Ako mačka osjeća da vlasnik nije toliko stroga u tom pitanju, on će nastaviti prodrijeti na zabranjeno područje.

Glavna stvar u obrazovanju životinja britanske pasmine je takt, poštovanje, pohvala, manifestacija ljubavi. To su ključevi srca ponosnog i plemićkog ljubimca. Važno je uspostaviti prijateljske odnose s njim. Ako se promatraju sva pravila za skrb, odgoj i poštovanje, s ljubimcem neće biti problema, bez obzira na boju. Također će odgovoriti vlasnicima s naklonostima i razumijevanjem.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: