🐈 Prilagodba mačke: Kako smanjiti stres prelaska u novi dom

Prilagodba mačke u novoj kući: Kako pomoći

Kada kupite mačića, vrlo je važno zapamtiti da je premještanje djeteta u novi dom veliko je stres za njega i trebali biste biti strpljivi i razumljivi za ovo prilično stresno razdoblje. Sve mačke, poput ljudi, vrlo su individualne pa će reakcija na potez i trajanje razdoblja prilagodbe svakog mačića biti posve drugačiji. Ovaj će članak pomoći u borbi s stresom kretanja i ubrzavanja prilagodbe mačića ili odrasle mačke u novoj kući.

1. Premještanje mačića u novi stan

Ako je moguće, osigurajte mirnu atmosferu bez glasnih zvukova i velike mase ljudi. Za mačke je sasvim normalno sjediti u nosaču nekoliko sati nakon poteza. Stavite nosač životinja na stabilnu površinu, otvorite poklopac i pokušajte udariti mačića, nježno govoreći s njom.

Može biti prirodna reakcija da će mač skočiti i skriti negdje. Također, nije isključena mogućnost da će mač biti uveden u dubinu nošenja i potpuno će odbiti ostaviti ga. I u prvom iu drugom slučaju ne smijete prisilno odnijeti životinju iz osamljenog kuta.

Dajte vrijeme i priliku za život, njušite nove mirise i smirite se. Sjetite se da će se prije ili kasnije znatiželja, žeđ ili glad potruditi nad strahom, a mačić će ostaviti svoj utočište.

Kada će mačić dođe da istraži novi okoliš, pobrinite se da u blizini ima sve što je potrebno za vašeg mačića kako bi se zadovoljile prirodne potrebe – naime, svježe pitke vode, malo hrane i WC. Ako to nije učinjeno, mačić može početi pokvariti na pogrešnim mjestima. Kako bi se izbjegle slične situacije proučite cijeli popis potrebnih pribora za mačića.

Važno! Obratite pozornost na mjesto gdje je klinac skrivaju kada uplašen, a možda i zadržati pristup tom mjestu otvoren za mačića može lako sakriti u slučaju opasnosti.

To je također vrlo važan faktor u sretnoj mačića prilagodbe na novi dom je stalna prisutnost neke osobe prvih 1-2 dana, tako da je optimalno za pomicanje mačića prije vikenda, kada će imati dovoljno vremena obraćati pozornost na novi ljubimac.

3. Upoznavanje mačića s drugim kućnim ljubimcima

Ovo je vrlo važno pitanje koje zahtijeva posebnu pozornost.Budući da prisutnost drugih životinja u kući može imati vrlo pozitivan učinak na prilagodbu mačića, ona također izuzetno pogoršava psihološko stanje bebe.

Ako već imate odraslu mačku, tada bi obje stranke trebale dobiti priliku da se naviknu na prisutnost novog sustanara bez izravnog kontakta. Naime, ograničiti regrutirati u "njegovu" sobu, kojoj će se pristup "starijoj osobi" zatvoriti za određeno vrijeme, u kojem će biti mirisa, kako bi mačiću pokazao da će živjeti s višim partnerom.

Povremeno, odrasla mačka treba dopustiti u dječju sobu kako bi se upoznala s djetetovim mirisom i navikla na to. Naravno, u ovom trenutku trebate držati mačića u rukama. U početku, kućni ljubimci mogu zavijekati i zviždati jedni na druge, što obično treba prestati za nekoliko dana čim se oboje sastave s mirisima jedni drugima.

Vaša je zadaća spriječiti agresiju, što može dovesti do ozljeda životinja, au drugim slučajevima im treba pružiti priliku da se "viknu" jedna drugoj kako bi uspostavile veze.

Ako imate psa, a zatim prije nego što započnete mačku morate se pobrinuti da pas bude prijateljski s drugim životinjama.Inače, možete nanijeti psihološku traumu na psu i ne postići željeno razumijevanje između kućnih ljubimaca, a ne možete ništa učiniti, životinje, poput ljudi, iznimno su ljubomorni i sebični.

Načelo datiranja pasa i mačića sličan je onoj odrasle mačke i bebe. Jedino razdoblje prilagodbe jedni drugima može potrajati duže. Psi su osjetljivi na sve vrste promjena, stoga razumijmo ljubimca da on, kao i uvijek, voli i obraća jednaku pažnju obje životinje.

Bit će zanimljivo:

  • kako razlikovati spol kestenjaka na fotografiji;
  • hranjenje mačića kako bi se povećala i zdrava;
  • kako ispravno naučiti mačića u ladici.

Ako imate ptice u kući, hrčak i slično, nemojte zaboraviti da je vaš mačić, unatoč maloj dobi, prije svega grabežljivac! A ako ne i danas, sutra će predstavljati stvarnu prijetnju svojim manjim drugima. Stoga, osigurajte sigurnost obje strane.

Uzevši u obzir sve navedene čimbenike, može se zaključiti da ne može biti preciznih preporuka o tome kako ubrzati prilagodbu mačića.Možete samo optimizirati i učiniti ga ugodnijim u ovom razdoblju.

I dopustite mi da ponovim, ali ovo je važno – budite strpljivi i bezgranični ljubavi! Neka prijateljstvo i uzajamno razumijevanje vladaju u vašem domu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: