🐈 Kako prilagoditi mačku u novi dom, podučiti mačku, mačića u novom mjestu prebivališta?

Prilagodba mačke u kuću: prvi put na novom mjestu

Mačke su vrlo pametne, ali u pozadini stresa mogu se uplašiti, skrivati, plijeniti stvari, kao što se događa pri prelasku u novu kuću ili stan. Ne možete ih kazniti za to, ali bolje je pomoći vašem kućnom ljubimcu da se prilagodi.

Koristeći pravu taktiku, osoba će moći naučiti mačića ili odraslu životinju u novi stan. Moramo voditi brigu o ladici, krevetu, igračkama i drugim mačjim "priborima" koji će pomoći umirivanju životinje.

  • 1. Stres za kućne ljubimce
  • 2. Ako se mačić pojavio u kući
  • 3. Prilagodba za odraslu mačku
  • 4. Ako je mačka skinuta sa ulice
  • 5. Sažetak

1 Stres kod ljubimca

Novo kućište za kućne ljubimce u početku će uvijek biti zastrašujuće, što će utjecati na ponašanje životinje. Mačke će pokušati pronaći skrovit kut i sakriti se u njemu. Na taj način im je lakše doživjeti strah. Ako se to dogodi, nemojte snažno izvaditi tvrdoglav. Za neko vrijeme, mačke imaju tendenciju da sjesti i miris njihova okruženja, tako da je najbolje da ih ostavite na miru.

Mačke se mogu sakriti na osamljenom mjestu do dva dana, a također ne piti, ne jesti, a ne ići na zahod. Ovom prigodom, ne brinite.

Uz "sklonište" možete staviti pladanj i zdjelu vode.Životinja će se postupno početi navikavati na mirise i shvatiti da je "novi svijet" siguran za njega.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2Iako je u kući mačak

Za krzneni beba, nedavno odvojeni od majke, svako stanovanje je novo. Svijet bez uobičajene zaštite odrasle mačke je zapanjujuće i zastrašujuće pa se mačić dugo koristi novom. Rukovanje u ovom trenutku treba biti pažljivo i nježno.

Ne možete ostaviti bebu sama. Prije svega, trebate izgraditi toalet za njega – pladanj s punilom. Tada – na određenom mjestu staviti tanjur za hranu. Nemoguće je da se unos hrane dogodio blizu WC-a. Morate se pobrinuti za krevet, koji može biti udoban i skrovit kut, kuću. Mačići bi trebali biti topli i udobni.

Dijete je potrebno pomilovati. Važno je pokazati mu dobre volje, a onda će se životinja brže naviknuti na novu kuću. Nema potrebe za uzimanjem životinje u krevetu – ta se navika može popraviti. Mačić treba strpljivo podučavati u WC. Ako je napravio "lokvu", nemojte ga mučiti, ali ga smireno stavite u pladanj, nakon što ste prethodno stavili vatu koja je natopljena urinom životinje.

Ako vam pokazati malo strpljenja, mačić će se brzo naviknuti na novo mjesto, početi se uzdati i dati joj milujući zauzvrat.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

3 Prilagodba za odraslu mačku

Prilikom prebacivanja prebivališta za brzu prilagodbu kućnog ljubimca u novi dom ili stan preporučuje se primijeniti nekoliko jednostavnih mjera:

  • organizirati ili organizirati u zatvorenim objektima čiji je miris već poznat životinjama: igračke, pladanj, namještaj koji je donio;
  • ne ostavljajte mačka (ili mačka) sama na novom mjestu dugo vremena;
  • ne dopustiti životinju tako da kućni ljubimac ne pobjegne;
  • ne izlijevati životinju ako se kratko skriva u skloništu, ali samo pričekajte neko vrijeme;
  • pokazati strpljenje, ljubav i njegu.

Mačke se sjećaju mirisa, uskoro će naučiti svoj novi "mali svijet" i ponašati se na uobičajeni način.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

4Iko je mačka skinuta s ulice

Vlasnik, koji je doveo životinju s ulice, trebao ga je pokušati ukrotiti i pomoći se naviknuti na novo stanište. Prilagoditi mačku u novi dom može biti, s obzirom na neke od nijansi.Za početak treba pokazati veterinaru da liječi moguće bolesti.

U kući novog kućnog ljubimca, trebate dati vremena da pogledate oko sebe. Ponekad se navika brzo događa, ali često se životinje traže skrivanje. Ne morate poremetiti mačku, u ovom trenutku je korisno sudjelovati u rasporedu svog života: pripremiti pladanj, tanjur, struganje, udoban krevet. WC mora biti postavljen na pristupačnom mjestu tako da životinja ne traži cijelu kuću.

Mačke mačaka ne smiju se odmah naviknuti na pladanj zbog stresa, pa morate biti strpljivi. Možete staviti komadić tkanine ili pamučne vune natopljenim urinom životinje u mačka ili upotrijebiti poseban okus. On će privući mačke na pladanj s posebnim mirisom.

Preporuča se hraniti od ruku, pa će se životinja brže naviknuti osobi i početi komunicirati s njom. I poslije – stavite hranu u tanjur, ali budite blizu.

Ako u stanu postoje drugi kućni ljubimci, "novorođen" će se prilagoditi drugim životinjama. Vlasnik treba biti oprezan, spriječiti borbe i manifestacije agresije, pokazati njegu i privrženost novom prijatelju zajedno sa ostatkom.

5 Rezultat

Mačke se brzo mogu prilagoditi bilo kojem domu, bilo da je riječ o čistokrvnoj vrsti, nestašnom sijamskom ili nježnom burmanskom. Uvijek možete pronaći pristup, podučavati životinje da žive u jednoj obitelji s osobom i drugim kućnim ljubimcima.

Važno je zapamtiti da je hrana za mačke važan element interakcije s vlasnikom. Važno je hraniti ih u jednom trenutku: ujutro i navečer. Nemoguće je da hrana stalno staja u pločicama kućnih ljubimaca. Mačka mora naučiti što joj osoba daje hranu, jer sadrži i tajnu ljubavi i poštovanja za tvrdoglavu životinju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: