🐈 Duphalac za mačke - doza, upute za uporabu

Pregled lijekova Duphalac: mačka i mačka doziranja, upute za uporabu

Učinak lijeka Duphalac usmjeren je na normalizaciju rada gastrointestinalnog trakta mačaka i mačaka. Pomaže u rješavanju problema zbog nepravilnog hranjenja ili gutanja kuglica vune.

Lijek se temelji na laktulozi. Ne upija se u tankom crijevu, ali u svom izvornom obliku dosegne debelo crijevo. To čini alat najučinkovitijim i sigurnijim za zdravlje životinje.

 • 1. Značajke lijeka Duphalac
 • 2. Djelujte Duphalac
 • 3. Upute za uporabu Duphalac
 • 4. Doziranje

1 Značajke droge Duphalac

Duphalac se daje predstavnicima obitelji mačaka radi poboljšanja crijeva. Čistoća mačaka i mačaka nepovoljno utječe na rad probavnog trakta. Često lizanje vune i akumulacija grudica u crijevima dovode do poteškoća u pražnjenju. Uzrok takvih problema je pogrešna prehrana životinje.

S problemima u gastrointestinalnom traktu dufalak brzo se nosi. Lijek je sintetska šećerna laktoza s galaktozom i fruktozom u sastavu. Često se koristi kao laksativ.Lijek pomaže u borbi protiv različitih bolesti jetre kod mačaka i mačaka.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Djelovanje Duphalac

Lijek počinje djelovati brzo. Sirup prolazi kroz probavni trakt od želuca do crijeva. Prolazi tankog crijeva i odmah ulazi u debelo crijevo. U drugom slučaju, sredstvo je izloženo bakterijama.

Tekućina u crijevima se oksidira, a fekalne mase se odmah omekšaju. Prvi učinak upotrebe lijekova pojavljuje se već tijekom dana nakon što je kućni ljubimac konzumirao prvu dozu. Kao rezultat toga, vlasnici mogu primijetiti rijedak miris amonijaka iz izmeta. To je normalna reakcija tijela, ne treba se bojati.

Uzimajući u debelo crijevo, glavni aktivni sastojak lijeka raspada se u kiseline:

 • octena;
 • mlijeko;
 • propan;
 • ulje.

Ove komponente aktiviraju crijevnu peristaltiku, koja eliminira zatvor i bol. Druga razgradnja laktuloze dovodi do osmotskog tlaka unutar debelog crijeva. To ubrzava kretanje izmeta do izlaza.Kao rezultat toga, životinja može lako isprazniti crijeva.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3 Upute za uporabu Duphalac

Ako je veterinar bio propisan životinji od konstipacije i drugih problema s gastrointestinalnim traktom, vrlo je važno strogo slijediti pojedinačne preporuke stručnjaka. Budući da je Dufalak lijek za ljude, nemoguće je slijediti upute za uporabu koje dolaze s njom. Inače, možete se suočiti s opasnim posljedicama za zdravlje životinje.

Duphalac se daje mačkama i mačkama bilo koje težine (čak i mačića starijih od 1 mjeseca). Lijek ima slatki bogat okus, tako da u svom čistom obliku većina životinja odbija piti takav sirup. Prikladnije je miješati lijek u hrani. U tu svrhu, ne možete kupiti sirup, već lijek u obliku praha. Ali u ljekarnama taj oblik droge je manje uobičajen. Sredstva se dobro miješaju sa mokrom gotovom hranom – mesom ili ribljom tijesto. U takvoj masi, životinja čak ne primjećuje lijek. Dozu možete podijeliti na nekoliko zalogaja odjednom.

Dozvoljeno je da se lijek razrijedi vodom.Ali s mliječnim i mliječnim proizvodima, to se ne dobro miješa.

Dopušteno je kombinirati Duphalac s antibioticima i antacidima. Ovaj lijek se također koristi s drugim laksativima kako bi se poboljšala učinkovitost potonjeg.

Kod česte uporabe naznačenih lijekova, domaćini mogu u životinja primijetiti manifestaciju sljedećih nuspojava:

 • bol u trbuhu i nadutost;
 • nadutosti;
 • labave stolice;
 • dehidracija.

Ako postoje znakovi potonjeg, morate početi pažljivo kako biste osigurali da je životinja potrošila dovoljno veliku količinu vode. Možda ćete čak morati uliti nekoliko kapi tekućine u usta mačke ili mačke s štrcaljkom bez igle. Dehidracija često proizlazi iz predoziranja Dufalac. Za ostale nuspojave trebate se obratiti veterinarki. Postoji mogućnost da će za životinju biti izabran još jedan laksativ sa sličnim učinkom, ali drugačiji sastav, koji će također omogućiti ljubimcu da ide sjajno.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

4Dozirovka

Dozu predmetnog lijeka za životinju treba odabrati isključivo od strane veterinara. To je opasno za zdravlje kućnog ljubimca. Specijalist u procesu odabira optimalne doze uzima u obzir dob, težinu i pojedinačne karakteristike organizma.

1 se izračunava brzinom od 1 ml lijeka po 1 kg tjelesne težine mačke ili mačke. Ova količina lijeka daje se kućnom ljubimcu svakih 8 sati sve dok njezini crijeva ne budu prazni. Ako mačka ili mačka imaju trajne probleme s odlaskom u zahod, morat ćete podvrgnuti potpunu terapiju lijekom o kojem se raspravlja. Točno vrijeme trajanja određuje i liječnik. Tečajevi se redovito mogu ponoviti i kao preventivna mjera jednom godišnje. To će vam pomoći u izbjegavanju problema.

Ako vlasnik nehotice pio ljubimac za nekoliko kapi lijekova više, to može dovesti do proljeva različitih intenziteta u životinji. U tom slučaju, morate pažljivo pratiti način pijenja mačke i dati mu Smektu. Ako se zdravlje vašeg ljubimca ne popravi nakon jednog dana, trebat ćete što prije konzultirati veterinara.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: