🐈 Depo Provera za mačke - pilule i snimke za kontrolu rađanja umjesto sterilizacije

Pregled kontraceptivnog lijeka Depo-Provera za mačke

Depo-Provera je izvorno namijenjena ljudima. Ali danas je uobičajeno da prekidaju estrus u mačkama. Posebno je važno primijeniti ga na stanovnike vrtića u uzgoju.

Kako bi se spriječilo da lijek ozlijedi životinju, potrebno je strogo pridržavati dopuštene doze i slijediti upute za uporabu. Propisivati ​​sredstva moraju isključivo veterinara.

 • 1. Značajke lijeka
  • 1.1. Sastav i otpust
  • 1.2. Upozorenja za uporabu
 • 2. Doziranje
  • 2.1. kontraindikacije

1 značajke lijeka

Vlasnici predstavnika obitelji mačjića svakog proljeća suočavaju se s ozbiljnim problemom – njihov kućni ljubimac radikalno je promijenio svoje ponašanje. Životinja postaje nemirna, često vrištala u srcima, ometala cijelo domaćinstvo, a također ostavlja oznake s neugodnim mirisom na zidovima i namještaju. Tako se očituje prirodna potreba reprodukcije mačke. Postoji želja da se "upoznaju" s suprotnim spolom kod kućnih ljubimaca ubrzo nakon puberteta već 8 mjeseci.

Opisano ponašanje ne samo da ometa mirno življenje vlasnika, već također može negativno utjecati na zdravlje same mačke. Depo Provera će joj pomoći da se nosi s njezinim instinktima.To je ozbiljan medicinski alat koji je sintetski progesteron hormon. Namijenjen je posebno za žene – kako bi se spriječila trudnoća. Koristi se za liječenje određenih ginekoloških bolesti. Trenutno se lijek obično koristi za kućne ljubimce.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

1.1 Sastav i otpust

Dosad je lijek dostupan u dva oblika odjednom – tablete i suspenzije za intramuskularnu primjenu. To je druga opcija koja se koristi za životinje. Unutar kartona je jednokratna štrcaljka, odmah napunjena lijekom. Sadrži 1 ml lijeka. Ovo je jedna doza potrebna za mačku. No, možete kupiti pojedinačne boce s puno novca.

Glavni aktivni sastojak lijeka je medroksiprogesteron. Ona ima sposobnost suzbijanja ovulacije. Stoga se alat koristi kao kontracepcijsko sredstvo s dugim djelovanjem.

PreporučeniUpute za uporabu droga Sex Barrier za mačke i mačke

1.2 Oznake za uporabu

Najučinkovitiji način da se nosi sa željenom mačkom da "komunicira" s mačkom jest sterilizacija. Ali ovo je skup i uznemirujući postupak. No pilule za kontrolu rađanja koje prekidaju estrus, samo su kratko razdoblje. Zato vlasnici mačaka u novije doba sve više odabiru injekcije umjesto sterilizacije i raznih lijekova.

Posebno je važno odabrati Depot-Provera injekciju kao sredstvo "od hodanja" u sljedećim slučajevima:

 • Ako životinja ima kontraindikacije za operaciju i anesteziju (bolest bubrega, srčana bolest itd.).
 • Za mačke proizvođači potomaka.
 • Kada je nakon sterilizacije, kućni ljubimac iznenada ponovno počeo.

Za mačke u uzgoju, razgovarali su o kontracepcijskim sredstvima s dugim djelovanjem pravi su potrebni. Čak i savršeno izgrađeni grafikon parenja i odmora ne isključuje praznu estru. Vrlo kvalitetni hormonski lijekovi olakšavaju preživljavanje.

PreporučeniGestrenol za mačke i mačke: upute za uporabu

2Dozirovka

Za mačku nije pitala mačku, neki vlasnici su spremni ići na bilo koji postupak. A čak i samostalno da joj daju injekciju, čak i bez osnovnog medicinskog znanja.Ni u kojem slučaju to ne bi trebalo učiniti. Injekcija iz trudnoće Depo-Provera treba obaviti veterinar u specijaliziranoj klinici..

Ako je životinja srednje veličine, dostatna je standardna doza. To je 1 ml lijeka koji se nalazi u pakovanju lijeka. Ako težina mačke prelazi 5 kg, tada će se dozu trebati povećati za 1,5-2 puta. Točnije brojke će biti zatražene od strane veterinara ili upute za uporabu, koje su uvijek uključene u lijek.

Prije upotrebe bocu s lijekom pažljivo se podiže. Mjesto ubrizgavanja obrađuje se s etilnim alkoholom (70%) ili drugim odgovarajućim sredstvima.

2.1 Kontraindikacije

Među ženama, lijek koji se raspravlja rijetko se koristi zbog širokog raspona nuspojava. Alat može uzrokovati reakcije različitih organa. Iste neugodne posljedice su moguće kod životinja. Stoga vlasnik mora procijeniti sve prednosti i nedostatke prije odlučivanja o ubrizgavanju njegovog ljubimca.

Strogo je zabranjeno koristiti kontraceptiv izravno tijekom estrusa. Potrebno je čekati njegovo dovršenje i tek onda prihvatiti postupak.

Čak i najiskusniji veterinar neće moći nedvosmisleno reći kako će životinja prenijeti injekciju. To će utjecati različiti čimbenici. Među njima su i pojedinačne karakteristike mačjeg tijela, stanje zdravlja i druge slične predmete.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: