🐈 Hrana za sterilizirane mačke - koja je bolja

Pregled hrane za sterilizirane mačke

Nakon sterilizacije metodom ovariohysterectomy ili ovariectomy, količina spolnih hormona u tijelu životinja smanjuje se, što dovodi do usporavanja metaboličkih procesa. Izbjegavajte dobivanje težine i razvoj pretilosti zbog promjena u metabolizmu pomoći će posebnoj hrani za sterilizirane mačke.

sadržaj

 • Načela hranjenja sterilizirane mačke
  • Pravila za hranjenje:
 • Što da ne dajem
  • Štetno je dati:
 • Preporučena premium hrana

Nakon takve operacije, životinje imaju tendenciju da oblikuju kristaluru, u kojoj nastaju kristali u mjehuru, ozlijedivši zidove i izazivajući cistitis.

Načela hranjenja sterilizirane mačke

Preporučujemo prehranu steriliziranih mačaka, koja se sastoji samo od prirodnih proizvoda ili posebno namijenjenih za steriliziranu industrijsku proizvodnju stočne hrane.

Pravila za hranjenje:

 • Dodajte povrće na dijetu, ali učinite to neprimjetno tako da se životinja ne odmakne od hrane.
 • Potrebna je mokra hrana za sterilizirane mačke, jer nakon operacije količina vode koju piju može se značajno smanjiti.U nekim slučajevima, mačke odbijaju piti uopće. Da biste povećali količinu vode u prehrani, možete upotrijebiti posebnu konzerviranu hranu u limenke ili pakete jer sadrže puno tekućine.
 • Odabrani feed treba sadržavati što manje soli i pripada Premium ili Super Premium klasi. Na pakiranju slične hrane nalazi se natpis "za sterilizirane mačke".

© shutterstock

Vlasnici se pitaju kakva je hrana bolja za sterilizirane mačke zbog jednostavnog razloga nakon operacije, životinja počinje dobivati ​​na težini brzo, To nepovoljno utječe na zdravlje kućnog ljubimca, kako bi se to izbjeglo, trebate smanjiti količine pri hranjenju i piti više vode.

Što da ne dajem

Čak i najbolja hrana za sterilizirane životinje neće biti dobra ako ne uzmete u obzir pojedinačne karakteristike kućnog ljubimca.

Štetno je dati:

 • Masno meso kao što su svinjetina, janjetina, patka ili guska je teško probaviti u mačju tijelu. Ako životinja voli sirovo meso, onda je možete povremeno hraniti, ali tek nakon smrzavanja.
 • Kosti pilića.
 • Šećer, začini, sol, dok se nakupljaju u tijelu, što dovodi do pretilosti i bolesti.
 • Kobasica, dimljeni meso, prženo meso.
 • Riba, jer sadrži mnogo magnezija i fosfora koji izazivaju kristaluru.

Preporučena premium hrana

Hranjenje mačke nakon sterilizacije je od najveće važnosti, jer vam omogućuje spremanje ljubimca iz svih nevolja povezanih s postoperativnim promjenama u metabolizmu.

Eukanuba Sterilized Weight Kontrol – suha hrana za sterilizirane mačke u peleti. Sastav je namijenjen posebno za životinje sklone dobivanju prekomjerne težine. Sadrži elemente u tragovima, L-karnitin, vitamine i makronutrijente. Čvrsta konzistencija hrane doprinosi učinkovitom čišćenju zuba. i spriječiti stvaranje tartara. Nedostatak je da je osnovica hrane kukuruz i piletina, što može uzrokovati alergijske reakcije.

© shutterstock

Feed Royal Canin Neutered mlada muška i mlada žena. Oni mogu hraniti sterilizirane pretile mačke. Sastav je obogaćen L-karnitinom, vitaminima, mineralima i aminokiselinama.

Glavne komponente – kukuruz i piletina, koji su alergeni, tu su i konzervansi.

Granule Purina Pro Plan After Care su pogodne za hranjenje vaše sterilizirane mačke s tendencijom pretilosti.Prevlaka na granulama osigurava visoku kvalitetu čišćenja zubi i sprječava formiranje tartara. Nizak sadržaj ugljikohidrata i visokih proteina osigurava niski sadržaj kalorija. Istodobno se hrana savršeno asimilirala i dugotrajno daje osjećaj sitosti.

Svi industrijski izvori podijeljeni su u klase: ekonomiju, premiju, super premiju i holistički. Najbolje karakteristike imaju holistički feed klasu (ali i najskuplji) jer pomažu u izbjegavanju razvoja pretilosti kod životinja nakon operacije. Istodobno, oni su najkonzorničniji u sastavu, tako da nećete morati nadopuniti mačku s drugim proizvodima. Besprijekorna kvaliteta holističke hrane razlikuje se od Acane, Pronature Holistic i Felidae.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: