🐈 Silikagelna mačka smeća: pregled kako koristiti

Prednosti i nedostaci sloja silika gela za mačka

Glavne prednosti punila silikagela su da se tekućina brzo apsorbira i ne stagnira na dnu posude, mačke mačke ostaju čiste. Silikagel punilo, za razliku od uobičajenih, ne zahtijeva česte promjene i čišćenje. Dovoljno je mijenjati toaletni uložak jednom mjesečno. Ova vrsta punila je prilično skupo, ali opravdava cijenu, jer štedi vrijeme i trud vlasnika, pomaže u očuvanju čistoće u stanu.

  • 1. Karakteristike i značajke uporabe
  • 2. Vrste punila silikagela
  • 3. Pro i kontra

1 Karakteristike i značajke uporabe

Silikagel je čvrsti hidrofilni sorbent. Ima izgled sušenog gela. Alat savršeno pomaže da se riješi neugodnog mirisa, a noge životinje uvijek ostaju čiste i suhe, ima dug životni vijek.

Silikagel je mnogo bolji od ostalih proizvoda za mačke. Kada koristite drvo ili glinenu punilicu, potrebno je nekoliko puta dnevno očistiti ladicu i razmisliti o recikliranju otpadnog materijala. Ako koristite silikagel za WC životinje, ne treba ga često mijenjati. Ladica se čisti najviše jednom mjesečno i traje 1 minutu.

Neki vlasnici mačaka mogu se zabrinuti zbog tekućine koja stagnira na dnu posude dok se ne apsorbira. Drugo pitanje je kako će životinja uočiti zanimljiva kamenja, mačka će moći "pokopati" sve svoje poslove. Međutim, svi su strahovi i zabrinutosti vlasnika uzaludni. Ako koristite gel punilo, tekućina jednostavno nema vremena za dno, jer se apsorbira gotovo odmah. To je zbog činjenice da njezine granule imaju veliku površinu.

Ako mačka često piše puno, onda je silikagel najbolji izbor za rješavanje ovog problema, jer će gel brzo dopustiti tekućinu i nećete morati napraviti neplanirano čišćenje.

Kako bi se osigurala dobra i brza apsorpcija vlage, potrebno je pratiti debljinu gelskog sloja unutar WC-a. Ne bi smio biti vrlo tanak. Optimalna debljina je 4 cm. U tu svrhu ulijte 2 pakiranja silikagela s volumenom od 4 litre u ladicu s visokim stranama. U tom slučaju, donji sloj gela apsorbira tekućinu, a vrh ne dopušta curenje mirisa. Osim toga, životinja će moći puno kopati, a ne da joj noge prljave.

Tijekom vremena, donji sloj silika gela proizvodi vlastiti život i zbog toga se može pojaviti neugodan miris. Da biste to spriječili, materijal treba redovito mijenjati. Za jednu mačku koja svoje potrebe 3-4 puta dnevno ispunjava, potrebno vam je oko 8 litara punila. Ova bi količina trebala biti dovoljna za 3-4 tjedna vijeka trajanja.

PreporučeniKako koristiti mačji drvosječa

2 Vrste punila silikagela

Takvi natpisi kao što su "Superfiller s antibakterijskim premazom", "Elite punilo od silikagela", "Nova poboljšana formula", samo su marketinški potezi. Sva punila razlikuju se samo u boji, veličini granula i količini prašine u pakiranju. Prednost treba dati proizvodu gdje je veličina granula veća nego kod analoga drugih tvrtki. To će spriječiti da se punilo naliježe na životinjske šape i raspršuje ga po sobi. Paketi od grubog silika gela sadrže manje prašine.

Što se tiče boje gela, ona se proizvodi u različitim nijansama. Najsigurniji je bijeli silikagel. Ne uzrokuje nikakvu komplikaciju ni u slučaju slučajnog gutanja u tijelo.Ako je gel obojan u bilo kojoj boji, onda to ukazuje na to da sadrži toksične tvari koje se koriste u industriji za označavanje razine vlažnosti. Upotreba indikatora indikatora za WC životinje nema prednosti.

3 Prednosti i nedostaci

Među mogućim nedostacima punila silikagela su slijedeći:

  1. 1. Visoka cijena. Ako uzmemo u obzir vrijeme i trud koji se sprema na čišćenje wc-a, onda ovaj alat opravdava troškove.
  2. 2. Silikagel se ne preporučuje za korištenje malih mačaka za WC.
  3. 3. Ponekad kada koristite pelete male veličine, neki od njih mogu ostati na nogama životinje.

Pazite da ne udahnete prašinu od vrećice, jer to je opasno za zdravlje. Činjenica je da sadrži silicijev dioksid. Ako njegova koncentracija u zraku neprestano prelazi normu, ulazi u pluća i uzrokuje nevolju pod nazivom silikoza. Stoga je poželjno redovito provjetravati sobu u kojoj se nalazi silikonsko punilo i čvrsto zatvoriti ambalažu.

Prednosti silika gel punila značajno preklapaju svoje nedostatke.To su čiste noge životinje i stan, odsutnost mirisa i često čišćenje, čime se štedi vrijeme i trud.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: