🐈 Pasmina mačaka s ravnim licem

Prednosti i nedostaci pasmina mačaka s ravnim licu

Mačke s spljoštenim njušcima, oblik koji je znanstveno nazvan brachycephalic, ne nalaze se u prirodnim uvjetima. Ova vrsta lubanje dobivenih uzgajivača. Pasmine s ovom značajkom malo su poznate. To su perzijski, perzijski ekstrem, egzot, škotski fold, manul, britanska kratkodlaka, himalajska pasmina.

Oni koji se odluče kupiti mačju u ravnini, trebaju uzeti u obzir osobitosti prirode životinje i suptilnosti skrbi za njom.

 • 1. Uzgajati mačke s ravnim licem
 • 2. Prednosti i slabosti
 • 3. Pluses pasmine
 • 4. Cons

1Izbjegavajte lice mačaka

Vlasnici spljoštene njuške daju ljudima različite osjećaje: netko pronalazi osebujan vrhunac u neobičnom obliku lubanje, netko misli da ova značajka daje životinji strog i strašan izgled.

Pasmine mačaka s ravnim lice malo:

 1. 1. Perzijski. Perzijske mačke najpopularnije su među Rusima. Životinje se čine ogromnima zbog velike količine vune, iako bez pahuljastog pokrova njihovi torzo su prilično mali. Boje perzijskih mačaka mogu biti različite. Felinolozi razlikuju kornjače dima, uniformno obojene i mramorni predstavnici ove pasmine.Sjena očiju Perzije varira od svijetlo zelene do zlatne. Na spljoštenom licu mačaka perzijske pasmine uvijek postoji izraz neuništivog ponosa. Oči zrače nadmoćom nad svijetom. Lik Perzije je mirno, ali vrlo hirovito. Preporučuje se veterinari da ih drže što dalje od ulice i da ih ne obučavaju na svjež zrak. I sve zato što su Perzijanci skloni stresu, što odmah utječe na njihovo zdravlje. Predstavnici ove pasmine trebaju pažljivu brigu. Konkretno, treba redovito češljati. Ako to nije učinjeno, prostirke se formiraju od vune.
 2. 2. Perce Extreme. Ekstremni su veći i snažniji od običnih perzijskih mačaka. I njihova je vuna dulja. Ali glavna razlika ove pasmine je još veći stupanj izravnavanja lubanje. Vrh nosa nalazi se gotovo u istoj ravnini s očima. Priroda ovih životinja je nježna i ljubazna. Oni također zahtijevaju pažljivu i redovitu skrb.
 3. 3. Egzotično. Ova pasmina se također naziva egzotična kratka ruka. Egzotici nalikuju perzijancima u izgledu. Međutim, tijelo egzotika je manje. To su mačke s ravnim licu i tužnim očima.Pile su mnogo kraće i mekše, što uvelike pojednostavljuje brigu o životinjama. Sjena vune varira, čak i exocots od plave boje. Za razliku od Perzijanaca, kratke kose mačke imaju više prijateljski i nježan karakter. Oni savršeno nađu zajednički jezik s djecom. Takve životinje su najbolja opcija za obitelj s djetetom.
 4. 4. Škotski fold (škotski fold). U ovoj pasmini ravnanje njuške izgleda sasvim prirodno. Veličina torza je prosječna. Jako je jaka. Rep je zadebljan. Škotski fold se razlikuje po obliku ušiju. Ova je značajka samo u škotskom foldu. To su dobri i razigrani bića.
 5. 5. Manul. Njegova osobitost divlji narav. Tijelo je vrlo veliko i moćno. Ima tabby (prugastu) boju koja pomaže u prerušavanju. Predstavnici ove pasmine su pravi lovci s izraženim instinktima. Gotovo je nemoguće ukrotiti takve životinje životu moći. Ravna njuška služi kao lov na lov, budući da se brachycephalic tip lubanje razlikuje od jačeg držanja čeljusti. Ova značajka pomaže nosu da funkcionira normalno čak i dok su zubi učvršćeni.Manule su navedene u Crvenoj knjizi kao "rijetka vrsta".
 6. 6. Britanska kratkodlaka. Mačke ove pasmine ističu vrlo šarene obraze. Gradnja je prosječna, ali mačke izgledaju prilično debele. Najčešća sjena vune je plava sa sivom bojom, ali ponekad možete pronaći britansku i vunu čokolade. Pile su kratke, debele i meke. Pametne oči imaju zlatnu nijansu. Priroda ovih životinja mirna i mirna. Oni se razlikuju od drugih vrsta znatno veće inteligencije. Predstavnici pasmine Britanskih pasmina su dobar izbor za velike obitelji.
 7. 7. Himalaja. Pasmina se pojavila sredinom prošlog stoljeća. Boja himalajskih mačaka vrlo je slična bojanju siamskih mačaka. Veličina tijela – medij, ali kosa je vrlo pahuljasta. Izražajne oči plave boje izgledaju malo tužno. To su vrlo mirna i mirna stvorenja. Lako je tolerirati bilo kakvu manipulaciju od strane osobe, privući će djecu.

PreporučeniTop 15 najpopularnijih pasmina mačaka u svijetu

2 Prednosti i nedostaci

Kao i svaka pasmina, mačke s ravnim lice imaju svoje prednosti i nedostatke.

Prije nego što počnete malu mačku kao ljubimac, pažljivo proučite osobine tih životinja.

PreporučeniIzvorne i neobične pasmine mačaka – opis, izgled, karakter

3Plus pasmine

Najočitija prednost mačaka s ravnim licem je u izvornom izgledu kućnih ljubimaca, obično uzrokujući naklonost prema ljudima.

Mačke s brachycephalic oblikom lubanje imaju vrlo snažnu čeljust, koja pomaže ne samo da zadrži plijen, nego i savršeno štiti životinju od neželjenih ozljeda.

PreporučeniNajpopularnije pasmine mačaka bez repa ili s kratkim repom

4 Minusa

Takav dodatak može uzrokovati niz problema:

 • Zagušenost dišnim putevima. To dovodi do pojave ne najugodnije zvukove u obliku hrkanja i wheezinga.
 • Često otimanje. Zbog spuštene lubanje kod mačaka, postoje prilično kratki kanali za suzenje, što često uzrokuje pojavu gnječenja u očima. Stoga je potrebno trajno tretirati ih posebnim rješenjima i kapima.
 • Pretjerano nazalno iscjedak s bilo kojom hipotermijom.
 • Teškoće u prehrani.

Mačke s ravnim licima se razlikuju od ostalih pasmina ne samo u izgledu.Mnoge osobine zdravstvenih problema životinja povezane su sa značajkom strukture lubanje. Ali snažne čeljusti, naprotiv, pomažu im da provode lovacov instinkt određen prirodom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: