🐈 Prednost za mačke: upute za upotrebu kapi buha, doziranje

Prednost za mačke: upute za uporabu

Prednost za mačke je djelotvoran lijek za zaštitu kućnih ljubimaca od parazita koji sisaju krv. Proizvođač je njemačka tvrtka Bayer. Učinkovitost lijeka dokazana je ne samo istraživanjem već i godinama korištenja raznih veterinara i vlasnika kućnih ljubimaca. Glavni aktivni sastojak utječe na receptore ektoparazita. Lijek nema nuspojave kada se pravilno koristi.

 • 1. Opis lijeka
 • 2. Indikacije i kontraindikacije
 • 3. Kako primijeniti alat?

1 Opis lijeka

Prednost lijekovima za mačke izgleda poput žute tekućine. Ima svjetlosnu aromu. Prodaje se u obliku kapi na grebenu. Prednost u prodaji je dostupna u 2 doze:

 • Za mačke i mačiće težine do 4 kg. Oni odgovaraju ampulama s tekućinom u kojoj je 0,4 ml aktivne tvari.
 • Za velike mačke čija je težina od 4 kg. Za njih je namijenjeno posebne bočice s tekućinom, u kojima je 0,8 ml aktivnog sastojka.

Proizvod se prodaje u kartonskoj kutiji. U pakiranju 4 ampule u posebnim mjehurićima. Dodatno pričvršćene plastične pipete. Trošak lijeka ovisi o dozi od 150 rubalja do 220 rubalja.

Glavna aktivna komponenta je imidakloprid.Nadalje, postoje pomoćni spojevi koji samo pojačavaju učinak ove supstance. Stupanj opasnosti od lijeka pripada trećoj klasi opasnih tvari.

Aktivna tvar razbija membrane staničnih struktura živčanog sustava u buhama, čime uzrokuje neispravnost perifernog sustava. Nakon dodira s kožom mačaka, pojedinci dobivaju smrtonosnu dozu. U roku od nekoliko minuta dođe paraliza, a potom i smrti.

Tvar je ravnomjerno raspoređena na površinu kože mačke i akumulira se u potkožnom masnom tkivu. Gotovo svi pojedinci umiru u roku od 2 dana. Djelovanje lijeka je produljeno, tako da zaštitni mehanizam na koži životinja traje mjesec dana nakon tretmana.

Čuvajte lijek na suhom tamnom mjestu. Pakiranje mora biti zatvoreno. Držite lijek dalje od hrane. Spremite alat je dopušteno ne više od 4 godine.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

2 Indikacije i kontraindikacije

Prednosti kapi se koriste u medicinske svrhe kako bi se oslobodili mačka ušiju, buha i trepavica. To se odnosi i na odrasle ektoparazite i njihove ličinke.Sredstva se koriste u preventivnim svrhama. U tom slučaju postupak se preporučuje jednom mjesečno.

Kontraindikacije uključuju sljedeće:

 1. 1. mačak dobi manji od 2,5 mjeseca nakon rođenja;
 2. 2. bolesne, slabe i oporavljene životinje;
 3. 3. Prisutnost kožnih bolesti kože.

Trudnice i dojilje ženke mogu se obraditi.

Ako slijedite upute za uporabu, nuspojave se ne pojavljuju. Ako mačka ima vremena lizati agent iz vune, onda to samo povećava salivation.

Uz pojedinačnu slabu podnošljivost lijeka pojavljuju se nuspojave:

 • slabost;
 • konvulzije;
 • apatija;
 • povraćanje napadajima;
 • nedostatak apetita.

U tom slučaju morate odmah pokazati kućnog ljubimca veterinarku.

3 Kako koristiti alat?

Za obradu životinjskog tijela iz ektoparazita, trebate uzeti 1 ampulu tog lijeka, probiti je na nosu. Nakon toga, širite kosu i nježno nanesite proizvod na kožu ravnomjerno ga distribuirajući. Lijek treba ostaviti na mjestu gdje mačka ne može doprijeti do lizanja.Osim toga, u području primjene lijeka ne smiju biti ozljede, ogrebotine, rane.

Jedna doza ovisi o kućnom ljubimcu. Zato je potrebno kupiti ambalažu na kojoj je označena težina životinje (manje ili više od 4 kg). Jedna ampula je dovoljna za obradu mačke. Postupak treba provoditi najviše jednom mjesečno. Tijekom dana nakon tretmana mačka se ne može prati, dodirnuti je.

Prednosti kapi za bijeg su jedan od najboljih načina da se borite protiv tih parazita koji krvlju sisaju u kućnim ljubimcima. Za prevenciju, dovoljno je tretirati životinju samo jednom mjesečno. Ako koristite lijek za liječenje, u roku od 2 dana 98% svih buha umre, a učinak lijeka traje mjesec dana.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: