🐈 Prazitel - suspenzija, tablete za mačke i mačiće: upute za uporabu

Prazitel Suspension Review: doza za mačke i mačiće, upute za uporabu

Prazitel je učinkovit anthelmintski lijek. Koristi se ne samo za borbu protiv parazita koji su se naselili u mačjem tijelu, već također i da spriječe bakterije da inficiraju životinje.

Lijek je namijenjen internoj upotrebi. Moguće je koristiti Prazitel za mačke čija starost prelazi 3 tjedna. To je zbog sigurnog sastava navedenog lijeka.

 • 1. Značajke lijeka Prazitel
  • 1.1. Sastav i otpust
  • 1.2. posljedica
 • 2. Upute za uporabu
  • 2.1. kontraindikacije

1Prazitel značajke lijeka

Mačke često pate od helmintize. Činjenica je da predstavnici obitelji mačaka vole sirovo meso i ribu. U tim proizvodima često su skrivene larve parazita. Bedbugs i buhe također mogu postati nositelji crva. Brzo riješite problem i izliječite svog ljubimca uspjeti koristeći lijek Prazitel.

Ovaj anthelmintik agent ima širok spektar djelovanja, što je jedna od glavnih prednosti. Prazitel se može koristiti čak i uz sumnju da mačka ima parazite, kao što je lijek prikladan i prevenciju hcmticina.Ne ometa rad svih sustava i organa u životinjskom tijelu. Veterinari preporučuju tečaj prevencije s ovim alatom svaka tri mjeseca.

Upozorenja za uporabu Prazitela za mačke i mačiće su infekcije s bilo kojim parazitima. Djelotvoran je u borbi protiv većine poznatih vrsta crva.

Prednosti lijeka:

 1. 1. Za razliku od većine proizvoda s sličnim učinkom, prije početka liječenja Prazitelom, ne morate staviti mačku na gladnu prehranu. Aktivne tvari lijeka se odmah apsorbiraju u krv. Ovaj proces ne ometa probavu hrane (čak i naprotiv, ubrzava ga).
 2. 2. Da biste riješili tijelo životinje od mrtvih i paraliziranih parazita, neće biti potrebno vodu s laksativnim pripravcima. Crvi će biti izbačeni prirodno s izmetom za nekoliko dana.
 3. 3. Lijek je vrlo jednostavan za korištenje kod kuće kod kuće.

Lijek je pristupačan za većinu kupaca. Terapiju možete započeti i bez prethodne konzultacije s veterinarom.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

1.1 Sastav i otpust

Lijek možete kupiti u dva oblika – u obliku suspenzije žućkastog kreme ili bijelih tableta. Pogodno je koristiti bilo koji od njih čak i za novorođenog mačića. Suspenzija se prodaje u standardnim plastičnim bocama, volumen svake od njih je 15 ml. Lijek je pakiran u ovom obliku u kartonske kutije, od kojih svaka sadrži i štrcaljku i detaljne upute za uporabu.

Tablete su zapakirane u aluminijske ili plastične mjehure. Za preventivne svrhe, možete kupiti pakiranje s jednom tabletom.

Za odrasle životinje, oba su oblika lijeka prikladna. No, mačići mogu dati samo suspenziju.

Glavni aktivni sastojci u sastavu lijeka su praziquantel i pirantel pamoat. Oni imaju anti-parazitski učinak na tijelo životinje. Komponente lijeka vrlo brzo ulaze u krvnu plazmu i prirodno se uklanjaju u 24-48 sati.

PreporučeniNajbolje kapljice od ušnih grudi za mačke

1.2 Akcija

Aktivne komponente lijeka nakon 2 sata počinju blokirati crve i uništiti tragove njihove aktivnosti.Ubrzo nakon uzimanja lijeka u bilo kojem obliku, propusnost parazitskih stanica dramatično se povećava. Djelovanje raznih enzima u tijelu postupno je poremećen, a prijenos impulsa od živaca do mišića također prestaje. Nakon paralize crva smrti preuzimaju.

Glavni aktivni sastojci lijeka odabrani su na takav način da utječu na različite skupine parazita. Praziquantel se učinkovito bori s tapeworms, a Pyrantel pamoat sa svim vrstama okruglih parazita.

Lijek nadilazi želudac, slobodno ulazi u crijeva i počinje aktivnu borbu s razvojem bolesti. To je moguće zbog posebne osobine Pyrantel – slabo topiv u vodi. Ova značajka lijeka također smanjuje toksični učinak na tijelo predstavnika obitelji mačaka. Prazitel za mačke i mačiće ne utječe na rad vitalnih organa. Samo uništava parazite koji se sigurno uklanjaju iz tijela zajedno s izmetom.

Ako je životinja zaražena parazitima na vrpci, praziquantel se bori s njima. Djeluje na tijelo životinje drukčije nego Pyrantel.Tvar se brzo apsorbira u tankom crijevu i ulazi u krvnu plazmu. Nakon sat vremena dosegne se maksimalna koncentracija, što dovodi do smrti trakavica.

PreporučeniNajbolji antiparazitski kapi na grebenu za mačke i mačke

2 upute za uporabu

Ako se bolest počne, veterinar odabire dozu za mačku ili mačku prema individualnoj shemi. Ali postoji standardna verzija. Najčešće se suspenzija propisuje za gutanje u količini od 1 ml lijeka na 1 kg težine životinje. Ako je mačić još mlađi od 3 mjeseca, treba uzimati najviše 0,1 ml lijeka za svaku 100 g tjelesne težine.

Najbolje vrijeme za uzimanje lijeka je ujutro. Potrebno je dati mačiću sredstvo za doručak. Suspenzija je pogodna za miješanje s bilo kojom vlažnom hranom. Ako vaš ljubimac kategorizirano odbija uzimati lijek, upotrijebite aparat za doziranje i pretočite suspenziju silom na korijen životinjskog jezika. Odmah nakon toga morate mu dati vodu. Nije potrebno prethodno pripremanje prije početka liječenja.

Ako je infekcija ozbiljna i velika, tada ćete morati ponoviti postupak nakon 10 dana.Majstor mora nositi rukavice za vrijeme infuzije lijekova, a nakon bliskog kontakta s kućnim ljubimcem temeljito oprati ruke. Uostalom, osoba je također u stanju zaraziti parazitima.

Ako ima puno crva u tijelu, tada se njihovim prirodnim izlučivanjem s izmetom postoji rizik od crijevnih blokada. Stoga vlasnik mora pažljivo pratiti ponašanje mačke, učestalost i uspjeh posjete WC-u. Ako imate problema s pražnjenjem, posjetite veterinara što je prije moguće.

Zbog praktičnosti, tablete se mogu prethodno otopiti u maloj količini vode, zatim pomiješati s hranom životinje ili izli u usta. Ako poseban raspršivač nije pri ruci, možete koristiti tanku štrcaljku bez igle. Doziranje – 1 tableta po 4 kg težine životinje.

U procesu infuzije lijekova mačka se uklapa na koljena vlasnika. Kako biste spriječili da se životinja ogriješi, možete ga umotati u debelu deku. Važno je ne pretjerivati, kako ne bi povrijedili mačku. Dva prsta trebaju kliknuti na uglove mačjih usta, brzo sipati pripremljeni lijek na korijen jezika i odmah stisnuti čeljust kućnog ljubimca kako ne bi ispljunula lijek.Ako lagano udarite grlo mačke, to će uzrokovati njezin gutljaj refleksa i olakšati lijek u trbuhu. Prilikom davanja lijeka s omiljenom omiljenom kućnom ljubimcu, morate se pobrinuti da ga kućni ljubimac potpuno pojede. Bolje je hraniti mačku s Prazitelom u malim obrocima.

Za prevenciju, dovoljno je dati mačku Prazitel svake četvrtine. Doziranje se odabire standardno. Postupak se ponavlja prije planirane trudnoće i cijepljenja.

Ako je životinja konzumirala previše lijekova, ne biste trebali sami pomoći. To se posebno odnosi na ispiranje želuca. Hitna potreba konzultiranja specijalista.

2.1 Kontraindikacije

Lijek je jedan od najsigurnijih i najopasnijih modernih anthelmintskih lijekova. Ali unatoč tome, on ima neke kontraindikacije koje se moraju proučavati prije korištenja Prazitel. Ovaj popis uključuje:

 1. 1. Razdoblje dojenja. Lijek je strogo zabranjen za dojenje mačaka. Proizvođač napominje da je to potrebno u izuzetnim slučajevima i pod strogim nadzorom veterinarskog stručnjaka.Inače, tijek liječenja može naštetiti zrelom zametku.
 2. 2. mačić je star 3 tjedna. Ako dajete lijek samo rođene bebe, postoji velika opasnost od ozbiljnih oštećenja jetre. Veterinar će savjetovati ili pričekati da mačić bude jači, ili odabrati alat s drugačijim sastavom.
 3. 3. Prihvaćanje drugih antihelmintskih lijekova. Prazitel se ne može kombinirati s drugim sličnim lijekovima kako bi se ubrzao proces ozdravljenja.

Neobuzdano korištenje droga prijeti da će otrovati životinju i druge negativne posljedice. Što se tiče svih promjena u ponašanju i stanju ljubimca, koje su se pojavile kao rezultat pokretanja terapije Prazitelom, potrebno je konzultirati se s veterinarom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: