🐈 Maine Coon Obroci - Savršena dijeta

Pravilna prehrana Maine Coons

Prije svakog sretnog vlasnika postoji ozbiljno pitanje o tome što bi trebalo biti moć Maine Coona.

sadržaj

 • Prirodna hrana za Maine Coon
 • Mačke i pravilnu prehranu
 • Zahtjevi prehrane
  • Suha hrana
 • dijeta
  • Opasnost od suhe hrane
 • Klinci koji hrane
  • U prehrani hranjenja mačića treba uključivati:
 • Hranjenje mačaka
 • Dijeta hrana

Maine Coon – najveća američka pasmina mačjih životinja, među kućnim ljubimcima domaćih mačaka. Ova pasmina je uzgajana u svoje vrijeme u Americi. Prema verziji, ove mačke potječu od križanja kratkih i dugih mačaka iz Azije.

Proces jedenja vašeg ljubimca treba biti uravnotežen i ispravan. Mnogo ovisi o prehrani, na primjer: kako će životinja rasti, razvijati se i uključiti u reprodukciju potomaka.

Feline analogno drugim sisavcima, kao i ljudima, za dobar fizički razvoj treba jesti umjereno, na vrijeme i uz maksimalnu korist zdravlju.

© shutterstock

Većina vlasnika, zbog kuhanja za mačke, ne smeta, pa im se hrana Maine Coon sa suhom hranom uzima zdravo za gotovo.Treba napomenuti da je suha hrana odabrana na temelju razmatranja visoke cijene i kvalitete hrane, ili dobre publiciteta potonjeg.

Za hranjenje Maine Coon sa suhom hranom jednako je kao hranjenje vašeg djeteta od ranog djetinjstva s čipovima, krekeri i druga jeftina hrana koja nije korisna za tijelo.

Prirodna hrana za Maine Coon

Prirodna prehrana za Maine Coon ključ je za njegovu sreću i sreću svoga gospodara. U prirodi, mačke se hrane na miševima, štakorima, pticama. Uzgoj organizma mačke zahtijeva dobru prehranu, stoga se organska hrana uzima kao osnova za Maine Coon cat:

 • meso i iznutrice;
 • riblji proizvodi;
 • mlijeko;
 • kokošja jaja;
 • kosti;
 • povrće i voće.

Također, ne zaboravite da je 3/4 hrana koju je vaš ljubimac primio mora biti "prirodan". Unatoč raznolikosti u prodaji hrane za životinje za sve dobne skupine, osobito vitamini koje dobiva od organske hrane bit će puno učinkovitiji što, oni koji su pomiješani u mješavini hrane za životinje i aromatizirani s okusom. Ali, ipak, nije potrebno isključiti miješanu hranu Maine-Coona.

Mačke i pravilnu prehranu

Na primjer, mnoge su mačke odrasle na "prirodnoj" prehrani i nakon što kupuju hranu, uopće ne žele jesti.

Najprikladnija prehrana za Maine Coon mačka je meso kunića i meso peradi, kao i govedina. Meso je bolje da stekne duboko zamrzavanje i kada hranite svoje kućne ljubimce, prvo ga treba iskočiti i izrezati na kriške.

© shutterstock

Ako još uvijek kupujete meso u specijaliziranim prodavaonicama koje prodaju hranu za životinje, onda se osigurajte u svojoj svježini – i ako ste u jednostavnim trgovinama, najprije morate smrznuti, što će vam pomoći u smanjenju rizika zaraznih bolesti u tvornici Maine Coon.

Riba s niskim sadržajem masti dobro će pojačati osnovu prehrane za Maine Coon mačku. Za njihovo hranjenje koriste se losos, lignje i druge vrste plodova mora kuhano. Također široko rasprostranjena među vlasnicima Maine Coon, zajedničkog hranjenja alge. Međutim, budući da je plodovi mora puni soli, preporučujemo ih hraniti vašem ljubimcu otprilike tri puta mjesečno.

Zahtjevi prehrane

Kvaliteta Maine Coon hrane također podrazumijeva potrebu za jasnim praćenjem njegove težine.Za to vrijedi kupiti mjerilo. Kad mužjak Maine Coon raste mast, njezina se težina povećava od 600 grama. do 1 kg mjesečno, a težina Maine Coon mačke – od 400 do 600 grama. – ako vaš ljubimac ima takve dimenzije, to je znak dobrog rasta i razvoja.

Sljedeći kompleks vitamina i minerala je karakterističan za prirodnu prehranu Maine Coon:

 • pripravci koji sadrže kalcij;
 • taurin;
 • vitamini skupine "B";
 • elementi u tragovima;
 • aminokiseline "Omega 3" i "Omega 6".

Idealna prehrana Maine Coona izračunava se na temelju omjera kalorija do mase Maine Coon. Pri izračunu, omjer bi trebao iznositi 50-60 kcal po 1 kg. Naime, temelji se na težini, razvija vlastitu dnevnu prehranu, kao i prehranu Maine Coon po mjesecima.

Odrasla dijeta od Maine Coona hranila je mačiću 4-6 puta dnevno, a postupno je povećavala na 2-3 puta.

Vraćajući se na pitanje prirodnog procesa hranjenja treba napomenuti da to nije najlakši i najjeftiniji izbor za vas, međutim, trebali biste biti pohvaljeni zbog mudrosti u potrazi za brigom za vašeg ljubimca.

Suha hrana

Dalje, razgovarajmo, možda, o hranjenju Maine Coon sa suhim tipom mačje hrane. Glavna prednost hranjenja Maine Coon mačke sa suhom hranom je praktičnost i trajnost u skladištenju, jeftinost u cijeni,i odgovarajuće vrijeme u vašem dnevnom rasporedu za pripremu hrane za kućnog ljubimca.

© shutterstock

Danas postoji mnogo suhih i vlažnih hrane u ponudi, i za male i odrasle Maine Coon. Osim toga, već su počeli odvojiti mačka hranu tijekom trudnoće, hraniti potomke s mlijekom ili oni koji imaju prekomjernu težinu.

dijeta

Budući da među ovim pasminama, mnoge mačke rastu prilično velike i pahuljaste, vrijedno je prisjetiti njihove tendencije pretilosti.

Vrlo se ne preporuča koristiti hranu za kućne ljubimce poput "Viskas" i "KitiKet" zbog njihove niske razine proizvodnje, zbog promidžbe oglašavanja na TV-u.

Najbolje je hraniti takve tvrtke kao što su: "Royal Canin", "Nutro", "Hills", o čemu veterinari ostavljaju pozitivnu povratnu informaciju. Najbolje od svega što ćete učiniti ako nakon savjetovanja s veterinarkom odaberete i razvijete točan raspored i hranu za vaš Maine Coon.

Velika prednost industrijske hrane je da pohranjuje vitamine u velikim količinama, poput taurina, što je potrebno za Maine Coon mačke. To je ono što razlikuje mačju hranu od pseće hrane.Uglavnom, hrana je više dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe mačaka u hrani i vitaminima. Ne treba zaboraviti da je uvijek potrebno koristiti točno one namirnice koje su namijenjene vašoj mački u skladu s karakteristikama zdravlja i dobi.

Tvrtke nisu imale, a nema posebnih hranjenja za trudnice ili mačke, koje su već imale potomstvo i hrane se.

Sjetite se što je prethodno rečeno da hrana treba biti 1/4 dijela mješavine Maine Coon. Suha hrana bi trebala biti samo aditiv prirodne hrane. za mačke. Prema riječima stručnjaka, vrijedno se pridržavati ili prirodnog hranjenja ili hranjenja na suhom tipu hrane.

Mačke imaju negativan stav prema promjeni hrane, pa pod uvjetom da ste odlučili što točno hraniti Maine Coon – suhu juhu ili vlažnu hranu, ne biste trebali dramatično promijeniti vrstu unosa hrane. Također, nemojte se miješati s izvornom robnom markom feeda s bilo kojom drugom, a zatim ga promijenite u novu.

Opasnost od suhe hrane

Naravno, pravilna prehrana Maine Coon mačke je nemoguća na temelju suhe hrane, ali trebate znati da može uzrokovati uzrujan trbuh,ili urolitijaza kod kastriranih mužjaka ili steriliziranih ženki. Također, hranjenje na suhoj hrani može uzrokovati patologiju u potomstvu vašeg Maine Coon.

Klinci koji hrane

Specijalna prehrana mačića – ključ uspjeha i uspješnog razvoja odrasle osobe. Mačići do mjesec dana uglavnom se hrane mačjim majčinim mlijekom, budući da imunitet prenosi uz mlijeko.

 1. Već od jednog i pol mjeseca, količina juhe treba biti od 4 do 6 puta dnevno, a vrijedno je štiti vašeg ljubimca od konzumiranja mlijeka kaše i mlijeka.
 2. Od 3 do 6 mjeseci, broj obroka se smanjuje na četiri, dok se u dnevnom izborniku kućnog ljubimca pojavljuje novi stupac "35-40 grama mesa".
 3. U razdoblju od 6-9 mjeseci, aktivni razvoj, unos hrane treba biti 3 puta dnevno, a dnevni unos hrane 200-250 grama.

© shutterstock

U prehrani hranjenja mačića treba uključivati:

 • peradi i ribe, kao i govedine. U tom slučaju ne možete hraniti mačića samo meso;
 • biljna hrana;
 • voda koja se mora mijenjati vrlo često.

Svjedočanstvo o prehrani vašeg ljubimca je veliko raspoloženje, glatki kaput, svijetle sjajne oči.Vi, kao vlasnik kućnog ljubimca, trebate povjeriti svoje prilično veliko iskustvo i intuiciju, a također čitati materijale o vrstama i načinu hranjenja, o njihovoj korisnosti i nedostacima te izvući svoje zaključke. Budući da ste dobro upoznati u Maine Coons, vi ste dobar analitičar i možete odabrati namjernu i uravnoteženu odluku.

Hranjenje mačaka

Hranjenje mačaka koje imaju mačiće trebalo bi biti točno isto kao i kod malih četveronožnih, samo u velikim količinama. Od mačaka tijekom trudnoće već počinju jesti dvostruko više, vrijedno je brinuti o prehrani u odgovarajućim omjerima.

Dijeta će uključivati ​​sir, sir bez začinskog začina i aditiva, kuhano povrće i sitno nasjeckani plodovi, slatka voda, vrhnje, ponekad žitarice u obliku kaše i nekih morskih plodova. Također, ljubimac vlasnici često dati sirovi žumance oko šest puta mjesečno.

Dijeta hrana

Dijetna prehrana vaših mačaka je prilično složeno pitanje koje je na rubu dijetologije i veterinarske medicine. U pravilu, s takvim pitanjima odmah idite na veterinara, koji razvija raspored i osnovu prehrane maine coon mačka.

Poznate istine u prehrani, koje vlasnik mora znati i bez veterinara:

 1. ako vaš Maine Coon mačka jede, onda sljedeći dan je potrebno dati mu nešto nježno i nije bogata;
 2. ako je vaš ljubimac otrovan, onda bi trebalo dobiti tableta aktivnog ugljena;
 3. lagano uho će biti proizvod koji će mačke jesti kada, iz nepoznatih razloga, odbijaju jesti;
 4. ako je vaš ljubimac sklon svim alergijama, onda biste samo trebali isključiti proizvod koji je alergen za njega;
 5. za mačke s gastritisom, zobena kaša je korisna;
 6. Uglavnom je potrebna prehrana za male mačiće i stari Maine Coon.

Zapamtite, najvažniji izvor hrane za mačke je vaš stav prema njima, što je ojačano korisnim gulašem. A glavni proizvod našeg kućnog ljubimca je ljubav prema nama i zadovoljstvo biti blizu. Egipćani su tvrdili da su mačke čuvari snova i mira u kući.

Nadamo se da vam ovaj članak postaje koristan, a ako i dalje nemate takve mačke, svakako otiđite u dječju vrtić i oduzmite ga.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: