🐈 Kako se brinuti za britanskog mačića - obrazovanje, hranjenje i njegu

Pravilna briga za britanske mačiće

Stjecanje kućnog ljubimca je odgovorna stvar, ali ne uvijek planirana. Pogotovo kad je u pitanju mačići! Briga za britanske mačiće, naime, oni će se raspravljati danas, to je ugodna nevolja i puno priprema. Da bi vaša buduća beba dobro živjela, vidjet ćemo: kako se brinuti za njega? Nudimo vam upute za pažnju za njegu i održavanje.

sadržaj

 • Prethodni popis stavki
 • Što i za što je potrebno?
  • Slučaj za nošenje
  • Mjesto za spavanje, to je – spavaća kuća
  • bokali
  • igračke
  • Grebanje postova ili kuća
 • Briga za mačića u ranim fazama
  • Moguće čežnje za mamom
 • WC
 • Djeca i drugi stanovnici vašeg doma
  • životinje
 • četka
 • Brinemo se za sigurnost
 • Početak: Premještanje
  • Obuka za WC
  • hrana
 • Prirodna hrana

Prethodni popis stavki

Da bi vaš Britanac bio ugodan i udoban za život u vašem stanu ili kući, morate se pobrinuti za stvaranje mirne atmosfere, kao i za kupnju brojnih dodataka. To će olakšati brigu o njemu.

 • "Sleepy" mjesto
 • Posebne posude za hranjenje i hranjenje
 • WC i punilo
 • Kuća za prijenos
 • Kombi ili četke za njegu
 • grebanje postove
 • igračke

Trgovina ne ovisi o tome kako ste dobili mačku – to može biti dar, informiranu kupnju ili izbor u skloništu. Briga i prehrana britanskog mačića vrlo je jednostavna, ako sve razumijete prije stjecanja životinje.

© shutterstock

Što i za što je potrebno?

Slučaj za nošenje

Izrađena od različitih materijala. Ako je moguće transportirati životinju automobilom, možete sigurno nabaviti plastiku – ne izgubiti oblik i izgled, pouzdan, izdržljiv, omogućuje pravilnu njegu. Jedini nedostatak je njegov volumen i veličina., Za one koji vole putovati javnim prijevozom, odmah ćemo pojasniti da ova metoda prijevoza mačića nije uspješna. Maleni se mogu uplašiti, početi će se nervozni, pa čak i ako ih smirite, neko vrijeme će biti "trzani" i stalno nervozni.

Alternativna opcija je kupnja malog "kaveza" – izrađena je od posebnog okvira, prekrivenog mekim i toplim materijalima, te je ugodno za vlasnika i mačku.

Sigurno možete nositi britanski mačić s jednog mjesta na drugo, bez straha da će se razboljeti ili biti ozlijeđen obiljem zvukova koji ga okružuju.

Bez obzira na odabrani tip, ne zaboravite da nošenje zahtijeva i njegu – mora ga se oprati ili oprati izvan tkanine nakon dugotrajne uporabe.

Mjesto za spavanje, to je – spavaća kuća

Pravilna briga za mačiće uključuje praćenje kreveta, a isprva – čak i za spavanje, ako imate posla s malim mačićem. Ako imate priliku, možete kupiti posebni namještaj od mačaka. u specijaliziranoj trgovini. Obično postoji širok izbor različitih kuća, a što je najvažnije, takva kupnja će vam pružiti strugalicu i igračke istovremeno, ovisno o modelu.

© shutterstock

Za one koji ne žele kupiti kuću, ali vole pružiti skrb vlastitim rukama, pridajemo upute za izradu domaće kuće.

 • Kao baza upotrijebite okvir. Za mačiće male, za odrasle Brit trebate uzeti takve veličine, tako da on ima priliku u potpunosti proširiti noge i tijelo.
 • Zatvorite kutiju i na jednoj od njezinih strana napravite vrata.
 • Unutar, napravite mekani pokrivač, staru deku ili stavite mali jastuk. Nemojte zaboraviti na leglo – po mogućnosti iz tkanine koja je lagana za pranje, čista od vune. Pravilno odabir materijala smanjuje vrijeme koje je proveo na skrb za Britance.
 • Stavite kutiju na mirno mjesto gdje će biti toplo. Uglavnom daleko od djece i bučnih zvukova.

bokali

Svaki ljubimac treba imati vlastitu zdjelu za hranu i vodu – to je ključ za pravilnu njegu. Za predstavnike mačke napravljene su posebne zdjele – niske, s malom dubinom, ali s dovoljno širokom bazom, što će smanjiti potrebu za posebnom brigom za njih. To je učinjeno tako da Britanci lako mogu pristupiti sadržaju zdjelice. Treba vam barem tri različite zdjele – u jednoj bi trebala biti slatka voda, u drugoj – suhoj hrani, au trećem može ponekad staviti delikate ili konzervirane proizvode.

© shutterstock

igračke

Glavna obilježja skrbi uključuju sve vrste igara, tako da unaprijed mislite o sigurnosti takve aktivnosti. Za male pojedince, odaberite elastične kugle, ali izbjegavajte igračke s elastičnim pojasom – postoji velika vjerojatnost da može slučajno progutati elastični pojas.

Također biste trebali izbjegavati sve vrste kuglica, kuglica i sličnih predmeta s oštrim rubovima i različitim detaljima kidanja – ne zaboravite da briga za kućne ljubimce nije samo hranjenje već i igara.

Grebanje postova ili kuća

Vlasnici kupljene kuće u ovom će slučaju udisati uzdah olakšanja – na gotovo svakoj kući postoje posebni "stupovi", koji su namijenjeni ne samo za mljevenje kandži. Briga i odgoj za britanske mačiće s takvim uređajem omogućit će djeci da se fizički razvijaju – Britanci će rado uskrsnuti, skočiti i izvoditi druge vježbe.

Briga za mačića u ranim fazama

Pogledajmo, dakle, kako se brinuti za britanskog mačića u prvim satima ulaska u vaše ruke, tako da beba bude zdrava i zadovoljna svojim ponašanjem? Koje su glavne stvari brige za njega?

Moguće čežnje za mamom

Kada dođete u ruke Britanaca, obično je samo nekoliko mjeseci. Jasno je to odvajanje od mačkoga društva vrlo je teško za njega, Može lutati po kući ili se sakriti pod velikim predmetima, meow. Općenito, na svaki način privlačiti pažnju, zahtijevajući istu njegu kao i prije moje majke. U tom slučaju, uzmite dijete u svoje ruke i počnite razgovarati s njim na mekom i nježnom glasu. Obično, to uvjerava Britance.Ako razgovor ne pomaže, postoje neke dokazane savjete od iskusnih „vlasnik mačka”.

© shutterstock

 • Sat s jakim udarcem. Postavite sat blizu mjesta za spavanje Britanaca. Podsjeća mačić tuče srce majke, njezine njege i brige, pomoći na spavanje. Elektronički satovi u tu svrhu nisu prikladni.
 • Zagrijte vodu na 36-39 stupnjeva i napravite grijaću podlogu. Zamotajte ručnik i stavite ga pored mačića – to će stvoriti iluziju prisutnosti drugih mačića i roditeljima. Sjetite se da je beba još uvijek neiskusna, a iako je instinkt bio je prisutan, on još uvijek može opeći. Zato gledajte pažljivo kako bi se osiguralo da se grijač ne postati njegova „slučajno” igračka.

Ne žurite sa igrama syusyukanem i druge poznate stvari – Britanac je potrebno za početak, a za to treba vremena.

U prvih nekoliko dana bolje je ograničiti mjesta na kojima bi mogla biti vaša mačka. On bi trebao biti dostupan svim sadržajima – hrana, mjesto za spavanje i wc-om, odnosno nužna njega, ali ne više. Kada je „ostava” je svladao – postupno može ga uvesti u stan ili kuću.

WC

Briga za britanske mačiće uključuje ih obučavanje u ladicu.Ako ste ga kupili u vrtiću, najčešće su počeli navikavati životinju na pladanj, na mjesto. U tom slučaju, svakako pitajte uzgajivače što treba upotrijebiti. Nadalje, samo pokazati mačka nekoliko puta pladanj – to je bolje to učiniti nakon jela. Brzo će se sjetiti njegove lokacije i neće zemlju teritorijalno. Glavno je čišćenje WC-a na vrijeme, a zapravo će biti briga za Britance u pogledu otpada, Zapamtite da životinje moraju biti čiste i bez obzira na to kakva je pasmina.

Pravilna briga o novorođenim mačkama uključuje proces treniranja u ladicu čim počnu rasti. Bolje je kupiti starijeg Britanca, jer je vrlo teško sudjelovati u školovanju – pogotovo ako je životinja besmislena.

© shutterstock

Djeca i drugi stanovnici vašeg doma

Ako imate djecu, svakako ponesite s njima "poučavanje" o tome kako se ponašati s Britancima. Pokaži unaprijed kako igrati s njim, uzmi ga u svoje ruke. Objasnite što im se ne sviđa njihov novi "drugovi" i kako razumjeti da nisu oduševljeni vašim postupcima. Ako vaša djeca već idu u školu, kažite im što brinu za britansku potrebu, neka hrane životinju samu.

Obavezno pazite kako vaše dijete igra sa životinjom – to će izbjeći moguće ozljede, strah i nesporazume između njih.

životinje

Ako već imate kućne ljubimce kod kuće, morat ćete im predstaviti svoje dopunjavanje mačaka. Prije nego što se upoznate, pobrinite se da svi predstavnici životinjskog svijeta budu zdravi. Zapamtite da starije osobe ne mogu dobro postupati s bebom, osobito ako su one istog spola ili jedne vrste. Da Britanac nema stresa, pokušajte slijediti taj postupak.

 • Prvih nekoliko dana dogovorite "karantenu" britanskog mačića. Držite ga u zasebnoj sobi, nemojte dopustiti drugim životinjama da im se približe. Pazite da napustite prijevoznika – to će biti "kuća za novo", tako da su Britanci imali priliku sakriti se.
 • Nemojte zaboraviti u ovom trenutku da obratite pozornost na ostale životinje da biste smanjili njihovu anksioznost, ali ne zaboravite na potrebnu brigu za mačića. Pokažite im da ih volite, tako da oni nisu ljubomorni i ne vide novi mačić u vašem domu kao moguću prijetnju.
 • Organizirajte planirani sastanak za kućne ljubimce.Budite sigurni da ste u sobi kad se vaše kućne ljubimce sastaju. Svaki od njih ostavlja mogućnost da se povuče, ne ometaju međusobni pregled i njuškanje.
 • Oni mogu zviždati i rećati jedni na druge – to je također normalno, ako ne postigne otvorenu agresiju. Ako je nešto pošlo po zlu, a vaša uobičajena životinja vrlo agresivno reagira novom korisniku, podijeli ih par dana, a zatim ponovite postupak ponovnog datiranja.
 • Poštujte prava vaših kućnih ljubimaca – nemojte oduzeti omiljeni teritorij u korist novog! Inače vam se pružaju ljubomora i stalne sukobe između njih. Nemojte zaboraviti brinuti se za njih, nemojte žrtvovati svoje interese u korist Britanaca.
 • Obavezno unesite svoje kućne ljubimce s različitim posudama i zdjelama, četkama za njegu vune. To je učinjeno kako bi se osiguralo da nitko nije gladan, a ne morate ukloniti "iznenađenja" od ljubomorne mačke, na primjer, u različitim dijelovima kuće.

četka

Za britanske mačiće je kupiti gumenu četkicu, po mogućnosti u obliku ovalnog, koja će biti opremljena zubima mekog materijala male veličine. To će omogućiti bezbolnu njegu: uklonit će "statičku" – električnu energiju koja se akumulira na vuni, s njim je lako masaža kože bez ozljeda.Budući da Britanci imaju kratku kosu, nema potrebe da se brinu za to na poseban način. Ako mačić baca – upijajte ruku u toploj vodi i masažu kaput i kožu životinje, Briga za britanske lopovljene mačiće u smislu vune apsolutno nije teška.

© shutterstock

Brinemo se za sigurnost

Svatko razumije da su životinje iznimno znatiželjne prirode, koje zapravo ne samo da često dolaze u nevolje i ozljede, nego i dovode puno nevolja svojim vlasnicima. Da ne budete redovni klijent u veterinu, slijedite ova pravila u svakodnevnom životu:

 • Svi lijekovi, kemikalije i ostale opasne tekućine pohranjuju na zatvorenom mjestu. Poželjno je na ključu ili na bravi.
 • Idite u kupaonicu? Obavezno zatvorite kupaonicu tako da mačić ne bi slučajno došao tamo.
 • Dječje igračke moraju biti zaključane. Igrajući se s njima sami, on ih može slučajno progutati, gnječiti ili pogoditi neki predmet, igrati. Zapamtite da se briga ne samo igrati i hraniti, nego i brinuti se o Britancima.
 • Zatvorite vrata u pomoćne prostorije ili garažu.

Početak: Premještanje

Ako putovanje bude jedinstveno, ne biste trebali gnjaviti na štetu svih vrsta kontejnera – pogotovo kada je u pitanju beba.Briga za britanske mačiće u roku od 2 mjeseca ne zahtijeva njihov prijevoz, tako da kupnjom nošenja možete lagano "povući". Pazite da pokazati mačić veterinaru – Posebnu pažnju treba posvetiti očima i ušima. Preporučljivo je to učiniti u poznatijem za britansku postavku mačića.

Obuka za WC

Kako beba ulazi u nepoznato mjesto, u prvih nekoliko dana možete pronaći iznenađenja na najočarnijim mjestima. U tom slučaju, umočite papir u "bombu" i pomazite mačkicu – to će pustiti mačića da zna što je ovo mjesto. Druga je mogućnost ispuniti punilo, a kad ukloni cijeli problem, ulijte punilo u pladanj.

Točan pristup podizanju djeteta pomoći će izbjeći probleme i brzo se družiti s britanskim mačićem.

Vidi također: Načini podučavanja mačića u ladicu

hrana

Hranjenje mačića britanske pasmine je sasvim specifično i malo se razlikuje od uobičajene. Prvo, broj i učestalost hrane ovisi o dobi, raspoloženju, zdravlju Britanaca i tako dalje. Drugo, hrana je podijeljena u dvije kategorije: industrijska i prirodna. Budući da su mačke gotovo svejedne, možete odabrati bilo koju opciju – i vaš ljubimac neće patiti od toga uopće.

Nemojte zaboraviti da bi briga trebala biti redovita, idealno, ako je hranjenje istodobno.

Industrijska verzija je upotreba raznih feedova. Nije preporučljivo koristiti jeftinu suhu hranu kao što je Kitiket ili Whiskas, jer će vam se problemi s gastrointestinalnim traktom pružiti vrlo brzo.

© shutterstock

Prirodna hrana

Prirodna opcija je hranjenje raznim mesom i povrćem, povremeno razrjeđivanjem ribom. Nije preporučljivo davati kravlje mlijeko, ali je dobra ideja za kremu, kiselo vrhnje ili kozje mlijeko. Možete dati sir, ako ljubimac pokazuje interes za njega. Nemojte zaboraviti o raznim prasadi, Naravno, sve vrste delicija nisu samo manifestacija skrbi i zabrinutosti, već i ugodno iznenađenje vaših Britanaca.

Zapamtite da je važno pratiti procedure skrbi, ne samo povremeno ili prema vašem raspoloženju, ali stalno! Sada odgovornost za zdravlje i sreću životinje leži kod vas!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: