🐈 Pletenje britanskih mačaka: pravila

Pravila za uzgoj mačaka britanski pas

Pravila parenja britanskih mačaka malo se razlikuju od karakteristika parenja drugih pasmina. To je zbog činjenice da su Britanci prilično veliki: mačka u šest mjeseci ulovila je na grebenu jedne godine staroj mački, postane iste veličine kao i ona. Ali istodobno još nije spreman za supružnike. Velika veličina nije pokazatelj formiranog kostura – treba čekati pubertet kako ne bi riskirao zdravlje životinje.

 • 1. Kada mogu plesti macu?
 • 2. Kako odrediti estrus
 • 3. Kako se dogoditi britanski
 • 4. Kako odabrati najbolji izazivač
 • 5. Pravila i osobito pletenje
 • 6. Znakovi trudnoće
 • Pokaži sve

1 Kada pecete mačku

Seksualna zrelost u Britancima dolazi u 7-9 mjeseci. No, bolje je imati mačku s mačkom u razdoblju od 10 mjeseci do jedne i pol godine, kada će biti dovoljno jaka i biti sposobna rađati bez da riskira njezino zdravlje.

Prva dva grijanja moraju biti preskočena, a treća je mačka "mladoženju". Ako mačka pokazuje povećanu seksualnu aktivnost i estrusa vodi u dugotrajni rizik, možete smanjiti mačku s mačkom u dobi od 10 mjeseci. Mačka u dobi od dvije godine je teže kontaktirati mačku i postaje agresivna.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

Kako odrediti estrus

Ponašanje britanskog mačka mijenja se. Ona preferira komunikaciju s jakom polovinom čovječanstva. Ignorirajući domaćicu, stavlja se na muškarce u kući i vodi u susret muškim gostima. Ona utrlja protiv svojih cipela, igra s čarapama i moli za ljubav. Glavne značajke u promijenjenom ponašanju mačaka:

 • životinja postaje blaža;
 • cijelo vrijeme zahtijeva pažnju;
 • zavoja natrag, stavlja rep od strane;
 • prolazi kroz savijene stražnje noge;
 • donji dio tijela i trbušni trzaj;
 • mačka se često počela lizati pod repom;
 • glasno meowing ispod vrata i noću.

To su očiti znakovi estrusa koji nisu sasvim vidljivi. Obično prva estrusa ne smeta mnogo mačiću ili njezinim vlasnicima. Životinja još nije shvatila što tijelo zahtijeva, i najčešće se ponaša mirno. Intervali su različiti za svakoga, obično između estrusa traje 15-20 dana, a traju 7-9 dana. Ni u kom slučaju ne bi trebalo dati mačiću lijekove koji prigušuju i zaustavljaju toplinu: to dovodi do hormonskih poremećaja i razvoja tumora.

PreporučeniUpute za uporabu droga Sex Barrier za mačke i mačke

Kako Britanci

Provjerite je li mačka spremna za parenje, trebate joj organizirati sastanak s odabranim "mladoženjima". Obično je mačka koja se uzima na mačku, a ne obrnuto. D Ovo se preporučuje drugi dan estrusa. Prvi put bi to trebala biti iskusna mačka koja se može nositi s tvrdoglavim karakterom mladih impatiens. Budući da će kućni ljubimac posjetiti više od jednog dana, trebat će joj stvari:

 1. 1. Ladicu tako da je mačka otišla do toaleta koji je zadržao miris.
 2. 2. Punilo za pladanj.
 3. 3. Posude za vodu i hranu.
 4. 4. Hrana, na koju je životinja navikla (izračunavanje zaliha tri dana). Možete donijeti darove i "mladoženja", znajući da voli.
 5. 5. Nosač u kojem će se mačka moći odmoriti kad se umori od neugodnog napadača.

Morate staviti svoje kućne ljubimce u red: izrezati kandže i očistiti uši. Nekoliko dana prije predloženog parenja, provesti anti-buha liječenje, dati pilule za crve (za 14 dana) i kapanje uši od krpelja. Neposredno prije viskoznosti, britansku mačku ne može se tretirati ni s kakvim pripremanjem, jer će im miris otjerati mačku.

Mačka mora biti cijepljena protiv takvih bolesti kao što su:

 • bjesnoće;
 • zoster;
 • rinotraheitis;
 • klamidija;
 • calicivirus infekcija;
 • panleukopenia.

Jedno cijepljenje uključuje kompleksnu formulaciju i par metaka štiti od svih bolesti. Putovnica s cijepljenjem donijela zajedno s mačkom. Trebat će vam i kopija rodovnice (ako je dostupna). Ne preporuča se kupati kućnog ljubimca kako ne bi uništio miris privlačan mužjaka.

PreporučeniGestrenol za mačke i mačke: upute za uporabu

4.Kako odabrati najbolji izazivač

Za parenje je bolje odabrati mačku prikladnu za boju vune. Od svih boja, najpopularnija je klasična plava. Obično se ova boja kombinira s narančastim očima. Postoje takve boje: crna, bijela, vrhnje, ljubičasta, čokolada, crvena. Manje uobičajene su cimet (cimet) i boje kornjača. Također popularni su Whiskas (sivi kaput s malim mrljama) i Chinchilla. Postoje dvije vrste: bijela i zlatna činčila s nevjerojatnim zelenim očima.

Važno je uzeti u obzir boje životinja, a ne plesti, na primjer, crnu mačku s ljubičastom mačkom,tako da mačići ne dobivaju više boja. Iako neće utjecati na zdravlje potomaka, životinje monokromatskih boja pogodnije su za izložbe i prodaju.

Dlaka britanske mačke trebala bi biti duga, kratka i meka na dodir, a boja – odorna, bez bijele kose, mrlje i mrlje (ako nije predviđena boja).

5Rule i značajke parenja

Prvi dan Britanac ne smije dopustiti mačku. To je normalno, stoga nemojte snažno gurati prema njemu ili odmah izaći iz nošenja. Obično životinje prolaze kroz pozornicu datiranja.

Kada ženka prihvati uvjeravanje, dnevno se javljaju 15 ili više parenja, ovisno o temperamentu mače. Nakon dva dana "mladoženj" se umorne i gubi interes, jer miris mačke mijenja, premda se još uvijek može mučiti i ne smiriti. U ovom trenutku, već je moguće odvesti je kući, jer je dovoljno dva dana parenja za trudnoću.

Ne preporučuje se pletenje mačke više od tri puta godišnje. To će je oslabiti, a ona će roditi bolesne potomke.

Kod kuće se britanska mačka mačka nije neko vrijeme smirila, ali to ne znači da nije zatrudnjela.Ako se nakon tri tjedna estru dogodilo, mačka nije trudna. U tom slučaju, ona je ponovno odvedena na "datum" i ponovno početi brojati 65-68 dana od prvog dana parenja.

Mlada mačka treba pokupiti već iskusnu mačku, koja dobro razumije zašto je to dovedeno. Prema pravilima parenja, n Preporuča se parirati dvije neiskusne životinje. Mačka može biti istodobno suviše uporna i nepopustljiva, a mačka će pasti na stranu. Vlasnik će im morati pomoći, i to će trebati više vremena.

6 Znakovi nadolazeće trudnoće

Postupno se smiruje, mačka spava više. U trećem tjednu apetit nestaje i ljubim je mučan. U drugoj polovici trudnoće povećava se apetit, a Britanac spava gotovo cijelo vrijeme. Od 21. dana, njezine bradavice su povećane, postaju tamno crvene boje, a trbuh postaje vidljiv.

Dva tjedna prije rođenja, očekivana majka traži novo mjesto. Već se priprema za nadolazeći događaj i pokupi skrovit kut. To može biti ladica za stol, polica, ormar, noćni ormarić ili bilo koje drugo mjesto. Mačka izbaci nepotrebne, po njezinu mišljenju, stvari i vrijedi "gnijezdo". U ovom trenutku mačku možete ponuditi zgodanom kutijom ili kućom.Uskoro će i sama shvatiti da je pripremljeno mjesto udobno i toplo, te će se smiriti.

Za porod može se pripremiti unaprijed i dobiti sve što vam je potrebno. To će pomoći savjetu veterinara i iskusnih uzgajivača. Također ćete se morati složiti s veterinarom o hitnom liječenju, ako će mačka biti teško roditi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: