🐈 Laksativ za mačke i mačke kod kuće: doziranje, upute za uporabu

Pravila za uporabu učinkovitih laksativa za mačke kod kuće

Pražnjenje crijeva mačke trebao bi se pojaviti najmanje 1 put u 2 dana. Ako životinja ima manje stolice, onda je poželjno koristiti laksative. Takva sredstva kod mačaka bi trebala izvoditi iste procese u crijevima kao kod ljudi. Kako bi liječenje konstipacije u životinji bilo što učinkovitije, potrebno je utvrditi uzrok gastrointestinalnog poremećaja. Upotreba laksativnih pripravaka kod životinja nakon sterilizacije ili kastracije zahtijeva posebnu pažnju.

 • 1. Laksativ za mačke
 • 2. Učinkovito sredstvo
 • 3. Lijekovi
 • 4. Ostali laksativi
 • 5. Pomaganje mačkama sa zatvorom nakon operacije
 • 6. Zaključak
 • Pokaži sve

1 Laksativna mačka

Vlasnik životinje treba biti svjestan da mačke češće od mačaka pate od problema s defekacijom. Što je stariji ljubimac, to je veća vjerojatnost da mu je potrebna laksativa, jer s godinama motorička intestinalna pokretljivost usporava.

Laksativ za mačke treba imati opuštajući učinak na crijevne zidove, ali ne da ometa njihov ton i da ne ubije mikroflora. Inače, lijekovi će dovesti do proljeva u životinja, zbog čega će crijevna sluznica biti oštećena.Kroz mikrokapljice u tijelu mačja mogu dobiti štetne bakterije i otrovne tvari iz stolice.

Ako mačka ima pristup biljkama, sama sama odabire laksativ. Najčešće biljke s laksativnim učinkom uključuju:

 • aloe;
 • zajednička metvica;
 • mačja trava;
 • matičnjak;
 • kamilice;
 • rabarbara.

Lišće i sapi ovih biljaka, koji ulaze u životinjski želudac, lako se i brzo obrađuju, tako da se vitamini i minerali sadržani u njima apsorbiraju u crijeva. Pod njihovim utjecajem, fekalne se mase omekšavaju, a intestinalna peristalzija poboljšava.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Učinkovito sredstvo

Kada mačka nema priliku samostalno pronaći željenu biljku, zadatak vlasnika će se pobrinuti za kućnog ljubimca. U veterinarskim ljekarnama predstavljena je širok spektar lijekova razvijenih za uporabu u životinja. Također možete uzeti laksativ za osobu. Najveća potražnja za sljedećim lijekovima s dokazanom učinkovitosti:

 • Laktusan;
 • Bimini;
 • Duphalac.

Ako ne želite koristiti lijekove, možete pripremiti laksativ kod kuće ako je imate na lageru:

 • tekući parafin;
 • kondenzirano mlijeko;
 • zob ili pšenica;
 • voda.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3 Lijekovi

Prednosti lijekova su sigurnost i učinkovitost. Prije nego što se stavljaju na tržište, oni su testirani dugo vremena.

U većini slučajeva glavni aktivni sastojak je laktoza, glukoza i / ili tekući parafin. Da biste uklonili štetne učinke, morate strogo slijediti upute priložene lijeku. Možete se prijaviti:

 • Laktusan. Alat je biološki aktivan dodatak prehrani u obliku tableta ili sirupa. Njegova struktura kao aktivni sastojak uključuje laktoza i fruktozu. Izvorno razvijen za liječenje zatvora kod ljudi. Dajte animalnim lijekovima nakon jela. Prijem se provodi usmeno. Tako da životinja ne pljunuti lijek, trebate odabrati lijek u obliku sirupa i kapati ga u usta s pipete ili šprice. Jedna doza unosa ne smije biti veća od 3 ml.Terapijski učinak javlja se u roku od 2-4 dana.
 • Bimin je laksativni agens razvijen za uporabu u mačkama i psima. Glavni aktivni sastojak u svom sastavu je tekući parafin. Lijek je dostupan u obliku uljne tekućine. Bimin se uzima oralno po stopi od 1 ml po 1 kg mase. Budući da je lijek proizveden u bocu s dozatorom, možete ga kapati u usta životinja bez upotrebe dodatnih alata. U pravilu, dostatna je jedna upotreba. Rezultat dolazi za 2-4 sata.
 • Duphalac je laksativ, izvorno razvijen za uporabu kod ljudi, ali s vremenom je postao popularan kao lijek za zatvor kod domaćih životinja. Upute za uporabu priložene bočici. Lijek je dostupan u obliku sirupa. Doza se izračunava na temelju težine životinje. Na 1 kg težine uzmite 1 ml lijekova. Laksativni učinak javlja se nakon 2 do 6 sati. Bez konzultacija s veterinarkom preporuča se uzimati lijek ne duže od tri dana.

 

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

Ostali laksativi

Ako upotreba lijekova nije moguća, možete upotrijebiti tekući parafin. Treba se kapati do korijena jezika u količini od 5-10 ml odjednom. Dnevna doza ne smije prelaziti 20 ml ulja. Odstranjivanje treba dogoditi u roku od 3-5 sati. Ako nema pražnjenja tijekom dana, liječenje kod kuće treba zaustaviti. Morate kontaktirati svog veterinara.

Druga učinkovita laksativna metoda je unos kondenziranog mlijeka, razrijeđen vodom. Ova metoda je da mačke nemaju sposobnost obrade i apsorpcije šećera. Ali osim laksativnog učinka, kondenzirano mlijeko daje veliko opterećenje na jetri, tako da može biti opasno za zdravlje životinje.

Blagi laksativni učinak ima izvarak od 50 g neprevučenog zob. Žitarice se kuhaju u 200 ml mlijeka pola sata. Gotova juha ohlađena je i ulivena u životinju u ustima u količini od 1 žličice po prijemu. Ne više od 2 žlice dnevno.

Pomažite mačkama sa zatvorom nakon operacije

Zatvor je kod životinja nakon operacije nuspojava uporabe anestezije. Da ne biste trebali davati laksativ, morate strogo slijediti prehranu koju preporučuje veterinar.Hranite kućnog ljubimca samo mekanu i tekuću hranu u malim količinama.

U mačaka nakon operacije, na primjer sterilizacije, režim pokreta crijeva trebao bi biti obnovljen unutar 3-4 dana. Ako se to ne dogodi, moguće je koristiti vazelinu kao laksativni lijek kod kuće.

Zabranjena je uporaba klistera s laksativnim otopinama bez konzultacija sa stručnjacima.

6Zaklyuchenie

Upotreba laksativa je najučinkovitija u slučajevima kada je zatvor uzrokovan poremećajem prehrane ili gutanjem malih, okruglih stranih predmeta u crijeva.

Ako postoji mogućnost da životinja koja pati od konstipacije proguta oštar ili velik objekt, onda uzimanje laksativ kod kuće može uzrokovati oštećenje unutarnjih organa.

Ako su poremećaji probavnog trakta potaknuti prehranom, onda je vrijedno uključiti kuhano povrće poput repa i mrkve u prehranu pasa.

Zatvor kod životinja može biti uzrokovan adhezijom, cistima ili tumorima u crijevu. U ovom slučaju, uporaba laksativa strogo je zabranjena. Uz ubrzavanje intestinalne peristaltske bolesti zbog unosa laksativa, vjerojatnost rupture tumora je visoka. To može dovesti do peritonitis i smrti životinje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: