🐈 6 savjeta o pravilnom pohranjivanju suhe i vlažne mačke hrane

Pravila za skladištenje mokre i suhe hrane za mačke

Pravilno skladištenje mačje hrane ključno je za zdravlje i dugovječnost vašeg ljubimca. Hrana, koja je pravilno pohranjena, daje životinji sa svim korisnim supstancama i zadržava svoj ukus i svježinu dugo vremena, što je također važno za održavanje zdravog apetita mačke.

Skladištenje mokre hrane

kako se pohranjuje suhe hrane za mačke

  1. Glavni uvjet za pravilno skladištenje suhe hrane je suhoća i nepropusnost. Bez obzira na suhu hranu koju kupujete po težini ili u pakiranjima – odmah nakon otvaranja pakiranja, ulijte hranu u suhu, čistu i čvrsto zatvorenu posudu. U dućanima za kućne ljubimce nalaze se posebni metalni ili plastični spremnici s prikladnim poklopcima, limenke za punjenje i potpuno različite volumene. Osobno, koristim veliki plastični sudochek s poklopcem koji dobro prianja.
  2. Ako je suha hrana izložena izravnoj sunčevoj svjetlosti i zraku, prijeti gubitak svih korisnih svojstava hrane, oštećenja i gubitka okusa. Skladištiti suhu hranu u posebnim spremnicima dalje od topline i vlage.
  3. Nemojte miješati ostatke suhe krupice novima u jednom spremniku. Prije stavljanja nove serije u spremnik za novu seriju, temeljito je operite toplom vodom i sapunom, dobro isperite i pustite da se osuši. Prije ponovnog punjenja hrane, pažljivo provjerite je li spremnik čist i što je najvažnije apsolutno suho.

Ova jednostavna i jednostavna pravila će vam svakodnevno oduševiti vašu mačku sa svježom i kvalitetnom hranom. Želio bih vas podsjetiti da su ti savjeti primjenjivi bez obzira na proizvođača, bilo Whiskas, Hills, Royal Canin, Purina i tako dalje. Kućni ljubimac, zauzvrat, će vam odgovoriti zahvalnošću i dugim sretnim životom u vašoj blizini. Usput, pročitajte koliko godina žive mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: